punaliput liehuivat ha noissa

BUFFALOS

VESINUKKEVESIPUHVELEITA

la 5.2.2011  matkapäivä

Jussi huolestui Vietnam Airlinesin lentovarauksestamme, kun minulla oli saman oloinen matkavahvistusprintti kuin Suomen lähdöllämmekin. Siksipä kiiruhdimme taksilla lentokentälle taas kerran hyvissä ajoissa. Tällä kerralla kaikki oli kuitenkin kunnossa. Saimme koneessa tukevan lounaan, minä nuudeleita ja Jussi kaksi annosta sitkeää pihvilihaa. Kasvisvaihtoehtoa kun ei taaskaan ollut tarjolla. Ehkä minä sittenkin laihdun tällä lomalla!

Lento kesti kaksi tuntia ja kelloja siirrettiin tunti taakse päin. Tiedoksi, Jussin rolex käy edelleen, mutta sekuntiviisari irtosi jo. Vaihdoimme lentokentällä euroja Vietnamin dongeiksi (26000 on yksi euro, olemme taas kerran miljonäärejä). Turisti-infon kaunis ja ystävällinen Lisa opasti meitä viimeisen päälle. Hän kertoi, että edullisin ja kätevin tapa päästä Hanoin keskustaan on minibussi, jonka taksa on kaksi dollaria. Kun kysyimme junalippujen saatavuudesta keski-Vietnamiin, hän otti oitis puhelimen käteen ja selvitti, että näin tetin (= siis kiinalainen uusi vuosi) lippuja on vaikea saada ja ne ovat kalliita. Kävi ilmi, että lentolippu oli halvempi, 65 dollaria hengeltä. Hän varasi meille saman tien liput ensi tiistaiksi Danangiin, josta on bussiyhteys Hoi Aniin. Nyt olemme vahvoilla, kun elämämme on buukattu monta päivää eteenpäin. Paitsi rantahotelli, mutta eiköhän sekin onnistu.

 

KATUVILINÄÄ

KATUVILINÄÄ

Minibussissa oli tunnelmaa. Meitä oli lähes kaksikymmentä ja matka kesti tunnin. Kullanpunainen aurinko ehti laskea ennen kuin saavuimme Hanoihin. Arvioimme, että päätepysäkiltä oli matkaa hotellillemme runsas kilometri. Jussi lupasi minulle matkalla oluen, jos kävelemme. Minä tietysti suostuin. Tuntui, että tämä oli ainoa oikea tapa saapua meille uuteen kaupunkiin. Kadunvarsilla nuotiot hehkuivat ja punaliput liehuivat. Minä tunsin saapuvani nuoruuteni Neuvostoliittoon. Supersiistin ja tehokkaan Hongkongin jälkeen nostalgiahenkinen Hanoi viehätti. 

 

PROPAGANDATAIDETTA

PROPAGANDATAIDETTA

Sain olueni (Hanoi olut maksoi 20 000 dongia, vajaan euron) ja hotelli Hanoi Silver löytyi vaivattomasti hopeaseppien kadulta aivan vanhan keskustan sydämestä. Hotelliyömme aamiaisen kera maksaa kokonaista 25 taalaa. Matkalla bongasin monen monta taidegalleriaa. Tämä taitaa olla heti ensi silmäyksellä minun sympatiakaupunkini.

LEENA SENIORIPIONEERI

LEENA SENIORIPIONEERI

Suoriuduimme majoittumisen jälkeen aika vikkelästi illalliselle hotellin lähituntumaan. Jussi luki opaskirjasta, että Mandarin Cafe kuuluu paikallisiin trendiravintoloihin. Ei kestänyt viittä minuuttiakaan, kun törmäsimme siihen aivan sattumalta. Paikka oli tosi suosittu, mutta meille löytyi kuin löytyikin pikkuruinen pöytä. Ruokalista oli pitkä ja mielenkiintoinen. Minä ehdin valita jo monta suosikkia, kun Jussi havahtui, että nämähän ovat kaikki vegeruokia! Se ei meitä haitannut, söimme vietnamilaisia kevätkääryleitä, falafelia ja tofu-munakoisopataa sekä joimme palanpainikkeeksi karahvillisen ranskalaista punaviiniä. Ruoka oli hyvää ja lasku vain 25 dollaria kahdelta. 

Eikä ilo siihen loppunut. Ilta oli leppeä ja kadut täynnä iloista nuorisoa. Istahdimme ulkoravintolaan, jossa mainostettiin bia hoi –pintahiivaolutta. Sen idea on¸ että sitä tarjotaan päivän aikana niin kauan kuin tuotetta riittää. Seuraavaksi päiväksi valmistetaan uusi erä. No, me tyydyimme tuttuun Tiger –olueen ja nautimme täysillä lomasta ja kevätyön tuoksuista. 

 

Ha Noi Ha Noi

su 6.2.2011

RIKSAKYYTIÄ

RIKSAKYYTIÄ

Vaihdoimme aamulla hotellia, sillä edellinen kuului Vietnam Airlinesin pakettiin ja nettivaraus ei tuntenut kuin yhden yön majoituksen. Respan tyttö kyllä vähän ihmetteli, onko näin ja tarjoutui välittömästi jatkamaan varaustamme. Ehkäpä palaamme vielä Silveriin, sillä se oli mukava ja erinomaisella paikalla. No uusi hotellimme Rising Dragon on aivan lähituntumassa ja aivan kelvollinen tämäkin. Olemme aamupäivän aikana surffanneet netissä ja varanneet omatoimisesti lisää lentoja. Saimme paluulennot Danangista Hanoihin Jet Starilla tosi edullisesti (tet on silloin ohi) 23 eurolla per nenä (!) Ei paljon kannata matkustella yöjunilla. Vaikka Jussi hankkikin rinkkoihimme varmuusketjut nimenomaan yömatkailua varten.

 

TARJOLLA RAPEAA PATONKIA

TARJOLLA RAPEAA PATONKIA

Olimme lounasaikaan liikkeellä ja löysimme mukavan ranskalais-vietnamilaisen ruokapaikan, joka tarjosi minulle taas herkkutofua ja Jussille mereneläväkeittoa. Kylläisinä seurasimme opaskirjan kävelyreittiä Hoan Kiem järveltä halki vanhan kaupungin kapeiden katujen. Kuvat taitavat kertoa enemmän kuin sanat paikallistunnelmasta. Ostimme Hongkongin lentokentältä minulle uuden tehokkaan muistikortin, joten kuvia tulee riittämään jatkossakin.

Syö juo mies nainen, tuntuu olevan matkamme teema kulttuurikierrosten ohessa. Jatkuvasti meillä on aamiais-, lounas- ja illallisaika. Ja mikäpä täällä olisikaan sen mukavampaa, kun ruoka on hyvää ja edullista. Illalla katukeittiöt höyrysivät ja kansa istui matalilla jakkaroilla kadun varrella nauttimassa hot potteja ja pöytägrilleillä valmistettavia lihapaloja. Tuoksua ja savua ja meteliä riitti. 

 

HELMIKUUN KUKKIA

HELMIKUUN KUKKIA

Me saimme hotellipojaltamme montakin ravintolasuositusta. Ensimmäisessä oli ruoka jo ehtinyt loppua, kun kahdeksan maissa saavuimme paikalle. Toisessa oli pitkä jono, kolmannessa tärppäsi. Blue Butterfly oli tyylikäs pikkuravintola, joka järjestää päivittäin kokkikursseja. Meistä ei tiedä, vaikka osallistuisimme. Saimme ensimmäistä kertaa maistaa tuoreita vietnamilaisia kevätkääryleitä, jotka olivat kerrassaan herkullisia. Jussi tilasi chilikanaa ja minä grillattua chilimustekalaa. Molemmat annokset olivat juuri sopivan tulisia ja maistuivat Hanoi oluen kera. Huomenna on meidän kakkospäivämme Hanoissa. Nyt kun vanha kaupunki on koluttu moneen kertaan, suuntaamme katseemme ranskalaiskortteleihin.

 


Hoa Lon vankila – kalligrafiaa – Van Mieu, kirjallisuuden temppeli

ma 7.2.2011

Suuntasimme aamuauringossa kulkumme Hoan Kiemin järven rannalle, josta jatkoimme karttaan merkittyä kävelyreittiä läpi ranskalaiskortteleiden Van Mieu temppelille.

 

HÄÄPARI HOAM KIEM JÄRVEN RANNALLA

HÄÄPARI HOAM KIEM JÄRVEN RANNALLA

Matkalle sattui Hoa Lon vankila, johon tutustuimme aivan ex tempore. Sepä olikin mielenkiintoinen. Näimme sotavankien ankeat sellit, kauhukuvia vankien kohtelusta sekä oikean giljotiinin.  

 

JUSSI JOUTUI VANKILAAN

JUSSI JOUTUI VANKILAAN

Kirjallisuuden temppelin muurin vierellä tunnelma oli toinen. Siellä vanhat mestarit maalasivat taidokkaasti tussilla kalligrafiamerkkejä. 

 

NÄMÄ HERRAT TEKSTASIVAT MEILLE ONNEA UUDELLA VUODELLE

NÄMÄ HERRAT TEKSTASIVAT MEILLE ONNEA UUDELLA VUODELLE

Jussi tilasi tekstin Onnellista vuotta 2011, joka muistuttaa meitä tästä ensikosketuksesta Hanoihin. 

 

VÄRIÄ TEMPPELISSÄ

VÄRIÄ TEMPPELISSÄ

Päivän ykköskohteemme Kirjallisuuden temppeli oli valtava. Kuljimme taas kerran kuin lampaat jonon jatkona. Sisätiloissa ruuhka oli tiheä. Henkäisin helpotuksesta, kun pääsimme ulos. Päivä oli pitkällä ja kurkku kuiva. Onneksi temppelin lähistöiltä löytyi herkullisia ruokapaikkoja. Nyt meillä on meneillään tällä erää viimeinen ilta ja rinkkojen pakkaus. Huomenna olemme jo keski-Vietnamissa Danangin ja Hoi Anin seuduilla.

Lena, nostalgiahengessä

rantaloma kutsuu

Lyhyt tervehdys Hanoista, jossa vietamme talla eraa viimeista iltaa.  Sen kunniaksi nautimme pullollisen paikallista Dalatin viinia.  Opaskirjan mukaan se on mielenkiintoista, Jussin arvio oli haasteellinen.  Hanoi on ollut tosi hauska paikka, jonne on ilo palata uudelleen.  Huomenna lennahdamme Danangiin ja jatkamme sielta bussilla matkaa Hoi Aniin, joka on rantalomakohteemme.  Buukkasimme vasta tanaan hotellin, jossa on uima-allaskin.  Nain talvikautena hotellit tarjoavat alennuspaketteja ja meillehan se sopii.  Maksamme 25 euroa yolta aamiaisen kera.  Ainakin kuvissa Southern Hotel & Villa nayttaa hyvalta.

Lena ja Jussi, taas menossa (kirjoitettu lentokentällä)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.