pohjamaalausta ja kuullotusta

UUDET ÖLJYVÄRIMAALAUKSET ODOTTELEVAT JATKOKÄSITTELYÄ

UUDET ÖLJYVÄRIMAALAUKSET ODOTTELEVAT JATKOKÄSITTELYÄ

ti 29.12.2015

Uusi työhuoneeni Galleria Paperihuoneen yhteydessä alkaa olla valmis.  Olen kalustanut alakertaan viihtyisän sopen.  Kaiken joulutohinan jälkeen pääsin tänään tositoimiin.  Valmistelin kaksi viime kesänä tekemääni puoliöljypohjaa maalauskuntoon.  Hahmottelin hiilellä aiheet ja levitin ohuen värikerroksen.  Pidän kuullottamisesta sekä akvarelli- että öljyväritöissä.  Se tarkoittaa, että pitää edetä hitaasti ja antaa edellisen maalikerroksen kuivua ennen kuin jatkaa.  Silloin saa aikaiseksi läpikuultavia kerroksia ja optisia värisävyjä.  Tästä on hyvä jatkaa.

 

su 3.1.2016

Melkein viikko vierähti, ennen kuin ehdin jatkamaan.  Vietin lumisena sunnuntaipäivänä useita tunteja maalausten parissa.

TOINEN MAALAUSKERROS

TOINEN MAALAUSKERROS

Totesin, että se oli pitkästä aikaa tosi hauskaa.  Tätä iloa aion jatkaa pitkin kevättä.  Työhuoneeni on grafiikanpajan alakerrassa.  Jos olen päivystämässä, saan ravata rappuja edes takaisin.  Se jos mikä pitää minut virkeänä.

 

ma 4.1.2016

Maalausilo jatkui, edistyin jo kolmanteen kuullotuskerrokseen.  Tiedossa on taukoa, sillä Anna ja pikkupojat ovat tulossa loppiaisvieraiksi.

 

MAALAUKSET EDISTYIVÄT JO KOLMANTEEN KUULLOTUSKERROKSEEN

KOLMAS MAALAUSKERROS

 

to 7.1.2016

Uhmasin  -25 asteen paukkupakkasta ja kiiruhdin reippaasti työhuoneelle.  Venttiili oli jäänyt auki.  Maalaustila oli tosi raikas ja tosi kylmä.

 

PIENTÄ EDISTYSTÄ PAKKASSÄÄSSÄ

PIENTÄ EDISTYSTÄ PAKKASSÄÄSSÄ

Viihdyin siellä vain tunnin verran, jotta sain taas yhden kuullotuskerroksen aikaiseksi.  Tulisipa kevät ja lämpimät kelit.

 

su 17.1.2016

Vietimme tänään Galleria Paperihuoneella puheenjohjamme Petran 50-vuotispäivää runsaan ystäväjoukon kera.  Minä ja Kukka hoitelimme tarjoilua.  Ennätin jäädä vieraiden lähdettyä hetkeksi maalaamaan.

 

KUULLOTUKSET LOPPUSUORALLA

KUULLOTUKSET LOPPUSUORALLA

En ole enää pysynyt laskuissa, monesko kuullostuskerta on menossa.  Kun näytin Jussille kuvaa, hänen mielestään tässä on menninkäisiä.

 

la 30.1.2016

Maalaukset ovat lähes valmiit.  Tein jo toisen kerran valkokohotuksen.

 

ÖLJYVÄRITYÖT OVAT LOPPUSUORALLA

ÖLJYVÄRITYÖT OVAT LOPPUSUORALLA

Se tarkoittaa, että joitain kohtia on hyvä korostaa.  Kun valkoinen väri kuivuu, sen päälle voi kuullottaa taas uusia kerroksia.  Öljyvärimaalauksissa on vaikea tietää, koska pitää lopettaa.  Viisaat sanovat, että silloin, kun ei ole mitään muutettavaa.  Vaan mistä sen tietää?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.