viisi näkökulmaa nykytaiteeseen

KURSSIN ENSIMMÄINEN KUVA WIM WENDERSIN ELOKUVASTA "BERLIININ TAIVAAN ALLA"

KURSSIN ENSIMMÄINEN KUVA WIM WENDERSIN ELOKUVASTA ”BERLIININ TAIVAAN ALLA”

”Taidehistoriasta, nykytaiteesta ja keskustelusta kiinnostuneille. Kurssilla tutkitaan eri teemojen/aiheiden kautta kuvataidetta ja miten niitä on käsitelty eri aikakausina. Tavoitteena on löytää mielenkiintoisia näkökulmia nykytaiteen ja taidehistorian tarkasteluun. Viisi teemaa, viisi lauantai-aamupäivää 6.2., 20.2., 5.3., 19.3., 2.4. klo 10.00-13.00.”

Tällainen Vanajaveden opiston kurssi-ilmoitus kiinnosti minua jo viime talvena.  Silloin osanottajia ei löytynyt tarpeeksi.  Nyt löytyi.  Meitä oppilaita oli kahdeksan.  Jopa kaksi miestäkin oli uskaltautunut mukaan.

 

VIISI TEEMAA JA PALJON KUVIA

VIISI TEEMAA JA PALJON KUVIA

Opettajamme Anssi Taulu jakoi kevään ohjelman ja luettelon ensimmäisen kurssipäivän kuvista.  Aiheena oli pyhyys.  Aloitimme Wim Wendersin enkelillä ja  Pieter Bruegelin Baabelin tornilla.  Päädyimme tulevaisuuden temppeliin Faile’s Temple, jota opettaja oli käynyt katsomassa viime vuonna Brooklynin museossa.  Välille mahtui niin vanhaa taidetta kuin uusia tulkintoja vanhojen mestareiden teoksista.  Mukana oli myös arkkitehtuuria ja idän kulttuureja.

Keskustelu aaltoili kuvataiteessa ja välillä maailman politiikassa ja kirjallisuudessa.  Kolme tuntia kului vilkkaasti.  Seuraavien tapaamiskertojen aiheina on Valta, Ympäristö, Ruumiillisuus sekä Tiede ja teknologia.  Kurssi vaikuttaa todella inspiroivalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.