vappuna balkanille

kartta2

Vappu lähestyy ja samalla meidän seikkailumatkamme Albaniaan ja Makedoniaan.  Ystämme Sirpa ja Erkki sekä Terttu ja Immo lähtevät mukaan.  Matkanjärjestäjä on Sirpalle ja Erkille tuttu ja hyväksi havaittu.  Meidän raporttimme kuvatulvan kera tulee aikanaan, mutta tässä esimakua.  Kuvauksen perusteella näkemistä on paljon:

Balkanin kierros: Albania – Makedonia 30.04. –  10.05.2016

1.pv. 30.04. Lento TK 1762 Helsinki – Istanbul 13.05-16.35 sekä lento TK 1077 Istanbul-Tirana 19.05-19.45, kuljetus ja majoittuminen keskustan hotelli Vila Albaan, 4*, vain 50 m George W. Bushin kadulta. Kevyt iltapala oman hotellin kattoterassilla, josta näkymä yli koko Tiranan.

2.pv. 01.05. Bussilla ensin Durresin satamakaupunkiin, jossa vuonna 1986 löydettiin Balkanin alueen suurin roomalaisten amfiteatteri, sen jälkeen Apolloniaan, jossa aikanaan Octavianus (myöh. keisari Augustus) opiskeli filosofiaa. Ottomaanien aikaisessa Beratissa tutustumme ensin vanhaan linnoitukseen ja siellä sijaitseviin kirkkoihin. Majoitumme Mangalemin perheen perinnehotelliin,4*
Illallisella nautimme lisäksi kansanmusiikista ja-tanssista. Päivän ajo noin 190 km.

3.pv. 02.05. Paluu bussilla Tiranaan, majoittuminen Vila Albaan, kierros maan kansallissankari Skanderbegille nimetyn keskusaukion ympäristössä. Iltapäivä vapaata. Illallinen ravintola Era.

4.pv. 03.05. Aamupäivällä käynti Krujan linnassa, josta Skanderbeg 1400-luvulla johti taistelua ottomaanivaltaa vastaan. Sen jälkeen matka jatkuu yli rajan Makedoniaan. Illalla majoittuminen Ohridin rannassa sijaitsevaan hotelli Aleksandrijaan, 4*. Illallinen hotellissa. Päivän ajo 210 km.

5.pv. 04.05. Kulttuurihistoriallisten arvojensa ansiosta Unescon kohteeksi valitulla Ohridilla on värikäs historia. Illyrialaisten ja kreikkalaisten Lychnidos muuttui 1000 vuotta sitten alueellisen mahtivaltion tsaari Samoilin pääkaupungiksi. Kierroksella tutustumme Samoilin linnoitukseen sekä samalta ajalta peräisin olevaan Pyhän Sofian kirkkoon, jonka vieressä sijaisevassa saman nimisessä ravintolassa nautimme illallisen musiikin kera.

6.pv. 05.05. Maailman vanhimpiin järviin lukeutuva Ohrid on Unescon listalla myös luonnon arvojensa ansiosta. Teemme retken saaren eteläpäässä sijaitsevaan Naumin luostariin, jossa lounas.  Kyrillisten kirjainten kehittäjä Kliment sekä Naum perustivat yliopiston jo vuonna 900.

7.pv. 06.05. Koko päivä aikaa nauttia tämän ”kätketyn helmen” luonnosta, maisemista, kahviloista ja pikkukaupungin miljööstä. Paikkakunnan kuuluisin tuote onkin juuri järvihelmet, valmistettu kalan suomuista. Ohridin ajan päätökseksi illallinen lähiravintolassa.

8.pv. 07.05. Bussilla Bitolan ja Prilepin kautta Kavaradzin viinialueelle. Tutustumme Popova Kulan viinitilaan, jossa myös lounas. Matka jatkuu Vardar ja Crna jokien sekä antiikin valtateiden risteyksessä sijaitsevaan Stobin rauniokaupunkiin, joka on ollut asuttu jo 4000 vuotta. Vardar-jokea seuraten saavumme illansuussa joen varrella sijaitsevaan maan pääkaupunkiin Skopjeen. Hotelli
Ibis, 4*, sijaitsee vain 200 m keskusaukiolta ja 300 m vanhalta kivisillalta. Päivän ajoa 270 km.

9.pv. 08.05. Skopjen kierroksella tutustumme uuteen ”barokkikeskukseen”, vanhaan linnoitukseen, basaarialueeseen, vanhaan kivisiltaan, äiti Teresan muistotaloon sekä lukemattomiin maansankareita esittäviin ratsastajapatsaisiin. Lounas entisen karavaaniseraljin sisäpihassa.

10.pv. 09.05. Retki Vodno-vuorelle (1066m), josta on näköala yli kaupungin. Iltapäivä vapaata museoille tai ostoksille. Päätösillallinen sekä musiikkia perinneravintola Stara Gradska Kukjassa.

11.pv. 10.05. Lähtö hotellista 6.30, lento TK1004 Skopje -Istanbul 09.05-11.35 sekä lento TK1763 Istanbul – Helsinki 14.00-17.25.

 

Matkan hinta: 1280 €/hlö 2h huoneessa sisältäen lennot, majoitukset, päivittäin yhden aterian, kuljetukset, opastukset sekä koko koko ohjelman.

Matkan suunnittelu ja toteutus: Jussi Ala-Marttunen, email: jussiam@kolumbus.fi.  Vastuullinen matkanjärjestäjä: Laatumatkat, Helsinki, email: tarja.lofgren@jtbfinland.com.

 

MATKALUKEMISTA JA MATKAKOSMETIIKKAA

MATKALUKEMISTA JA MATKAKOSMETIIKKAA

Olen lukenut suurella mielenkiinnolla kaksi suomenkielistä matkakuvausta Albaniasta.  Toinen niistä oli dekkari ja jopa jännittävä, suosittelen!  Kävimme viikonloppuna Espoossa ja minä tein täsmäostoksia Lumenen tehtaanmyymälästä.  Näillä mennään.

There is one comment

  1. terttuimmo

    Jes jes jes! Lähestyy vappu ja lähtö. Passi ja hammasharja pakattu. Googletettu jo matkaetappeja, Immo kerrannut historiaa. Oikea seikkailu lähteä ihan uusille urille. Vielä jouluna vähän epäilytti tämä tuntematon suunta, mutta nyt kyllä tuntuu, että saadaan koko rahalle katetta. Laitan blogilinkin koko ”seurakunnalle” huomenna, että kaikki pääsevät uusiin maailmoihin täältä räntäsäästä 😉 Terttu ja Immo

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.