tuoretta kuhaa, tuoretta parsaa ja paahdettuja kasviksia

KEVÄÄN HERKKUJA

KEVÄÄN HERKKUJA

Kevät on gourmet-aikaa.  Kalamies-Jussi sai huhtikuussa verkoilla omasta mökkirannasta Vanajalta kuusi komeaa kuhaa.

 

JUSSI SAI VERKOILLA KUUSI KOMEAA KUHAA

JUSSI SAI VERKOILLA KUHIA

Valmistimme niistä Miika-pojan perheen luona käydessämme kalakeittoa ja paistoimme osan fileinä.  Pikkupojillekin tuore rapea kala maistui.  Palattuamme kotiin päätin valmistaa meille herkkuillallisen.  Siihen innoitti kuhan lisäksi kolmen litran laatikollinen valkoviiniä, jonka Miika ja Laura toivat Tallinnan matkaltaan.  Kannattaa olla lapsenvahteina, kun tuliaiset ovat näin hyviä.

 

HAPOKAS KALAKASTIKE MAISTUI JA KOKILLEKIN RIITTI VALKOVIINIÄ

HAPOKAS KALAKASTIKE MAISTUI JA KOKILLEKIN RIITTI VALKOVIINIÄ

Jussi fileerasi kuhat ja keitti ruodoista ja päistä makoisan kalaliemen.  Siivilöin sen ja käytin kalakastikkeen pohjana.  Kuullotin kattilassa pieneksi silputun salottisipulin, nokareen voita ja hyvää oliiviöljyä sekä pari ruokalusikallista vehnäjauhoja.  Sekoitin hyvin ja lisäsin vähän kerrallaan  vuorotellen ruokakermaa ja kalalientä.  Maustoin merisuolalla, mustapippurilla ja valkoviinillä.  Maku oli merellinen, vaikka järvikalasta olikin kyse.  Kalafileet paistoin voissa ja maustoin kevyesti vain suolalla ja rouhitulla pippurilla.

 

KASVIKSET JA PARSAT VALMIINA UUNIIN

KASVIKSET JA PARSAT VALMIINA UUNIIN

Paahdettuja uunikasviksia varten voitelin laakean vuoan. Halkaisin ja huuhtelin fenkolin.  Ladoin lohkot uunivuokaan.  Fenkolin seuraksi paloittelin pari sipulia, pari porkkanaa sekä mietoja vihreitä suippupaprikoita.  Pirskotin päälle oliiviöljyä, murskattuja valkosipulinkynsiä, sitruunamehua sekä aromisuolaa ja tuoreita rosmariininoksia.  Valelin koko komeuden tilkalla hunajaa.   Paahdoin uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

 

AINEKSET VALMIINA NOSTETTAVIKSI PÖYTÄÄN

AINEKSET VALMIINA NOSTETTAVIKSI PÖYTÄÄN

Tässä oli jo hyvä annos syntymässä, mutta herkistelin vielä vihreällä parsalla.  Kuorin ne reippaasti ja kokeilin kypsentää nekin uunissa.  Yleensä höyrytän parsat kattilassa.  ”Paahda 175-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmeitä mutta vielä napakoita. Varo ylikypsentämistä.”  Näin kertoi nettiohje ja näin tein.  Tarjosin parsan kanssa makoisaa kalakastiketta, johon lisäsin pari kovaksikeitettyä kananmunaa lohkoina.  Hyvin toimi.

 

TYYTYVÄINEN KALAMIES

TYYTYVÄINEN KALAMIES

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.