paperinukkeja

PAPERINUKET OVAT VIELÄ ALUSVAATTEISSA

PAPERINUKET OVAT VIELÄ ALUSVAATTEISSA

Minulla on meneillään hauska projekti.  Hämeen keskiaikamarkkinoille on tulossa sarja paperinukkeja.  Me paperihuonelaiset teemme kukin oman näköisiä arkkeja.  Petralla on kunnianhimoinen hanke työstää keskiaikanukkeja ja -pukuja kuparilevylle.  Minä tyydyn naamioleikkiin.  Sain tänään nuket valmiiksi.  Nyt vaan pukemaan niitä.  Kengät osoittautuivat vaikeimmiksi.  Hyvä etten ole hakeutunut sille alalle.

 

ENSIMMÄINEN PHOTOSHOPATTU PAPERINUKKEARKKI ON VALMIS

ENSIMMÄINEN PHOTOSHOPATTU PAPERINUKKEARKKI ON VALMIS

Arkkeja tulee kolme.  Hienoimmat vaatteet ja oman arkin saa Prinsessa Jade.  Prinsessat Kuu ja Tähti puen myös juhla-asuihin.  Vilukissa ja Villivarsa saavat rennommat asusteet. Olen mitoittanut nuket niin, että kaikki vaatteet sopivat kaikille.  Siksi Villivarsastakin tuli tyttö.  Teetämme arkeista edullisia printtejä torikojullemme.  Toki paperinukkeja saa galleria Paperihuoneeltakin, mutta vasta kesällä kun kaikkien työt ovat valmiit.

 

PRINSESSAT QUU JA TÄHTI

PRINSESSAT QUU JA TÄHTI

Huh – olen tehnyt tosissani töitä, ennen kuin sain ensimmäisen arkin valmiiksi.  Kyllähän paperinukkeja leikkaa ja liimaa perinteisesti paperista, mutta entäpä niiden sijoittelu A3-arkille photoshopissa.  Olin jo niin epätoivoinen, että piti kaivaa vanhat monisteet esiin.  Kun löysin taikasanan inverse, homma rupesi toimimaan.  Kyseessä oli siis taustan poisto.  Skannasin niin nuket kuin vaatteetkin, mutta tausta kummitteli pitkään.  Nyt olen taas astetta varmempi kuvankäsittelyohjelman käyttäjä.

 

VILUKISSA JA VILLIVARSA

VILUKISSA JA VILLIVARSA

Suoritin jossain työelämän vaihessa tietokoneen AB-ajokortin, mutta taidot ovat päässeet ruostumaan.  Mutta nyt on jatkoa luvassa.  Voin tehdä vielä arkin, jossa on vain laadukkaita asusteita  – jos on kysyntää!

Tässä tiedoksi kiinnostava keskustelu Keskiaikamarkkinoiden kanssa:

Keskiaikatori Hämeen Keskiaikamarkkinat

Kiitos hakemuksestanne. Olemme iloisia, että päätitte tulla isolla joukolla Hämeen kesiaikamarkkinoille.

Hakemuksessa oli, että pitäisitte myös työnäytöksiä. Siksipä laitan liitteeksi työnäytöslomakkeen täytettäväksi, jotta tiedämme, mitä olette suunnitelleet. Huomioittehan, että vain non-stop -näytökset oikeuttavat ilmaiseen paikkaan.

Työnäytöstä pitävän yrityksen/yhteisön nimi:  Paperihuone ry

Tarkempi kuvaus työnäytöksen sisällöstä :  Puupiirroslaattojen kaiverrusta ja vedostusta vesiliukoisin värein sekä piirtämistä litografiakivelle rasvaliiduilla – vedostus tarvitsee prässin, mutta olemme valmiit esittelemään tätä vanhaa tekniikkaa.  Esittelemme myös keskiaikaishenkisiä paperinukkeja, joita on myynnissä.  Torikojullamme toimii koko tapahtuman ajan tarot-ennustaja Mama Maddalena viimevuotiseen tapaan.  Suunnitteilla on myös arpajaiset, palkintoina grafiikanvedoksia ja paperinukkeja.

Suuntaa antava aikataulu työskentelystä:  Kaikki työnäytökset ovat nonstop eli koko viikonlopun ajan kysynnän mukaan.  Yhdistyksemme jäsenet päivystävät vuorotellen.

Hei, kiitos tiedoista. Vaikuttaa hyvältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.