räntäsadetta ja kyyneliä

SADESÄÄSSÄ HÄMEENLINNASTA ESPOOSEEN

AJOIMME SADESÄÄSSÄ HÄMEENLINNASTA ESPOOSEEN

su 24.4.2016

Saimme uuden haasteen, kun Miika pyysi meitä Espooseen lapsenvahdeiksi.  Tai ei siinä ollut mitään uutta, mutta nyt olimme ensimmäistä kertaa vastuussa poikasista koko viikonlopun.  Poikamme halusi viedä Lauran yllätyslomalle, sillä hän on matkoilla vaimonsa syntymäpäivänä.  Meillehän se sopi.  Ajelimme lauantaina sadesäässä Kauklahteen.  Otso ja Visa vilkuttivat iloisesti vanhemmilleen, kun nämä starttasivat Tallinnan laivalle.

 

RÄNTÄSADETTA OTSON JA VISAN KOTIPIHALLA

RÄNTÄSADETTA OTSON JA VISAN KOTIPIHALLA

Me emme päässeet ulkoleikkeihin, sillä taivaalta satoi räntää.  Hetkeä myöhemmin Espoossa salamoi ja ukkonen jyrähteli.  Poikasilla riitti tarmoa sisäleikkeihin.  Kun Visa nukahti päiväunille, Otso vietti lepohetkeä televison äärellä Ryhmä Haun hyvässä seurassa.  Illalla lämmitimme saunan ja nautimme kylvyistä (pojat) ja löylyistä (me).  Saimme saunapuhtaat poikaset iltasadun jälkeen nukkumaan puoli kymmeneltä.  Tosin Otso kyseli vielä puoli tuntia myöhemmin, alkaako Pikku Kakkonen kohta.

 

PIKKU KAKKONEN ON EDELLEEN LASTEN SUOSIKKI

PIKKU KAKKONEN ON EDELLEEN LASTEN SUOSIKKI

Se alkoi aamukahdeksalta.  Katselimme porukalla Hyrräpäitä, Niksi-Nillaa ja Dinojunaa.  Minäkin olen nyt kartalla, mitä lapset katselevat tänä päivänä.

 

PIPARKAKKUKAHVIT NAAPURIN SEPON JA ARJAN KANSSA

PIPARKAKKUKAHVIT NAAPURIN SEPON JA ARJAN KANSSA

Saimme pitkäaikaiset naapurimme Arjan ja Sepon houkuteltua päiväkahville.  Tarjolla oli uunituoreita piparkakkuja, joita leivoimme nyt – niin kuin joka kerran – vierailullamme.  Minusta on tullut tosi nopea, sillä yritän saada piparit pellille ennen kuin poikaset syövät ne taikinana.

VISAN SORMET LAASTAROITIIN - OTSO OTTI VALOKUVAN

VISAN SORMET LAASTAROITIIN – OTSO OTTI VALOKUVAN

Päivällä sattui paha onnettomuus.  Visan sormet jäivät viherhuoneen ikkunan väliin, kun pojat kurkkivat naapuritontilla hyörivää kauhakuormaajaa.  Kahteen sormeen tuli ruhjeita siinä määrin, että Visa itki olkapäätäni vasten pitkän tovin.  Laastari ja lasten panadol vähän helpottivat.  Otso otti oma-aloitteisesti tilannevalokuvan.

 

OTSO ESITTELI MUMMILLE PIIRUSTUKSIAAN

OTSO ESITTELI MUMMILLE PIIRUSTUKSIAAN

Vanhemmat kotiutuivat iltapäivällä.  Silloin oli taas kaikki hyvin.  Visa viihtyi ulkoleikeissä Jussi-papan kanssa.  Otso ja minä retkeilimme pillimehun kera lähimetsässä.  Sanoin Lauralle, että me pärjäsimme olosuhteisiin nähden ihan hyvin ja voimme tulla toistekin.  Hän oli heti valmis ottamaan kalenterin esiin jatkoa varten.

 

ke 27.4.2016

Tällä viikolla on satanut vettä, räntää, rakeita ja tihkua.  Jussi on ollut urhea ja puurtanut mökillä hommia.  Minä olin maanantaina vedostushommissa grafiikanpajalla.  Eilen innostuin paperinukkeleikkiin.  Siitä ei ollut tulla loppua, sillä nukkien siirtäminen photoshopin avulla tietokoneelle ei ollutkaan mikään helppo juttu.  Aivonystyrät olivat kovilla ja vanhoja monisteitakin tarvittiin, ennen kuin onnistuin.  Jumppa teki hyvää, sillä tunsin vilpitöntä onnistumisen iloa, kun homma pelitti.

 

PAPERINUKKETAIDETTA

PAPERINUKKETAIDETTA

Nyt minulla on kolme uniikkiarkkia hyvällä leikkaa – liimaa -metodilla.  Ja kolme A3 kokoista arkkia tietokoneella.  Niistä on tarkoitus printata grafiikanpajalle ja Hämeen keskiaikamarkkinoille edullisia myyntikappaleita.

 

PARVEKELASIEN MUOVITUS ALKOI YLÄKERRASTA JA LÄHESTYY UHKAAVASTI

PARVEKELASIEN MUOVITUS ALKOI YLÄKERRASTA JA LÄHESTYY UHKAAVASTI

Meidän talon julkisivusaneeraus etenee.  Autopaikat on jo menetetty kolmeksi kuukaudeksi.  Tänään iltapäivällä kaupassa käydessäni huomasin, että parvekelasien teippaus lähestyy uhkaavasti.

 

PARVEKELASIEN TEIPPAUS ALKOI

PARVEKELASIEN MUOVITUS ALKOI

Iltaseitsemältä aurinko paistoi kirkkaasti.  Vaan ei kauan, sillä nosturi tuli kohdalle eikä kestänyt kuin hetken, kun näköala sumeni.

 

MISSÄ ON NÄKÖALA?

MISSÄ ON NÄKÖALA?

Näillä mennään nyt ties kuinka kauan.  Onneksi Balkanin matkamme jälkeen mökkikausi alkaa.  Niitä ikkunoita ei sumenna kuin pöly ja kesäsade.

 

pe 29.4.2016

Paljon ehti tapahtua kahden päivän aikana.  Päivystin eilen torstaina hiljaisessa galleriassa.

 

MUOTINUKKEJA

MUOTINUKKEJA

Vedostin värillisille papereille muotinukkegrafiikkaani ja annoin niille uuden kollaasi-ilmeen.  Leikkasin ja liimasin taas kerran.  Kiinnitin tyttöset hopea-akryylilla maalaamilleni kiilakehyspohjille.  Lopputulos oli ainakin erilainen.

 

GRAFIIKKAPAJAPÄIVÄN AIKANA VALMISTUI KAKSI UUTTA TYÖTÄ

GRAFIIKKAPAJAPÄIVÄN AIKANA VALMISTUI KAKSI UUTTA TYÖTÄ

Jussi yllätti soittamalla vähän ennen iltakuutta mökiltä.  Hän lupasi tulla hakemaan minut saunomaan.  Se sopi mainiosti.  Päätimme pitää ex tempore kahdestaan mökkikauden avajaiset kuohuviinin kera.

 

ILTA OLI KUULAS ENNEN SADETTA

ILTA OLI KUULAS ENNEN SADETTA

Se totetutui, vaikka viimeiset lasilliset piti nauttia saunan lauteilla sadesään vuoksi.

 

TUORETTA KUHAA SALAATIN KERA

TUORETTA KUHAA SALAATIN KERA

Meillä oli gourmet-illallinen, sillä Jussi sai verkoista kokonaista seitsemän kuhaa.  Paistoin meille kelpo fileet, jotka tarjoilin salaatin ja valkoviinin kera.  Yö mökillä oli viileänpuoleinen, vaikka takka ja pieni patteri hehkuttivat täysillä.

 

JUSSI ON KALAMIES JA TYÖMIES

JUSSI ON KALAMIES JA TYÖMIES

Jussi sai aamulla vierasmajan lattiaprojektin valmiiksi.  Siitä on hyvä jatkaa lomamatkan jälkeen.

 

TALOMME MAALAUS AULANGONTIELLÄ EDISTYI VAUHDIKKASTI

TALOMME MAALAUS AULANGONTIELLÄ EDISTYI VAUHDIKKASTI

Kun palasimme kotiin, talomme julkisivun maalaus oli jo loppusuoralla.  Iloksemme olohuoneen muovitus poistettiin.  Nyt vain pihanpuoli on sumea.  Sepä ei haittaa, sillä vaihdamme maisemaa.

 

LUIN AAMUKAHVIN SEURANA MATKAKIRJALLISUUTTA

LUIN AAMUKAHVIN SEURANA MATKAKIRJALLISUUTTA

Nyt meillä on meneillään pakkaus.  Lähtö Balkanin kierrokselle alkaa huomenna vappuaattona.  Raportti seuraa.

 

TARJA HEILIMO ESITTELEE UNIIKKIA PUUPIIRROSVEDOSTA, KUKAN KÄDESSÄ ON LAATTA

TARJA HEILIMO ESITTELEE UNIIKKIA PUUPIIRROSVEDOSTA, KUKAN KÄDESSÄ ON LAATTA

Ehdin vielä illalla kesken pakkauksen Hämeenlinnan kulttuuririentoihin.  Tarja Heilimo kävi purkamassa komean puupiirrosnäyttelynsä.    Gallerian ikkunalaudalla on ollut puupiirroslaatta, johon kävijät saivat kaivertaa omia juttuja.  Tarja telasi laatalle hopeaväriä ja vedosti sen Kukan avustuksella.  Lopputulos oli hieno ja uniikki.  Nyt vedos on esillä grafiikkapajan puolella.  Olipa hieno päätös hienolle näyttelylle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.