ulkoruokailua mökillä

LÄHIRUOKAA: VANAJAN KUHAA JA HATTULAN KORVASIENIÄ

LÄHIRUOKAA: VANAJAN KUHAA JA HATTULAN KORVASIENIÄ

Olen odottanut hartaasti pääseväni ulkoruokailuun.  Nyt toukokuun loppupuolella mökillä se onnistui.  Viikonloppu oli poutainen, osittain aurinkoinen ja ilmanala keväisen raikas.  Saimme Liisa K:n kesävieraaksi.  Se kannusti minua laittamaan mökkiruokaa viimeisen päälle.

 

UNELMATORTTUKAHVIT KESÄKEINULLA

UNELMATORTTUKAHVIT KESÄKEINULLA

Lauantaina nautimme tervetuliaiskahvit keinulla.  Liisa toi tuliaisina itse leivottua unelmatorttua.  ”Kiitos”, sanoi Jussi viikset sokerissa.

 

KALAKEITTO MAISTUU MÖKILLÄ

KALAKEITTO MAISTUU MÖKILLÄ

Lounaaksi keittelin perinteisen lohikeiton.  Jussilla on tapana ostaa kokonainen kala, joka käytetään kokonaan.  Fileet paistetaan ja osasta tehdään graavilohta.  Perkausjämistä keitämme makoisen liemen.  Niin nytkin.

 

KESÄN ENSIMMÄISET BLINIT

KESÄN ENSIMMÄISET BLINIT

Illalla saunan jälkeen mökkikeittiö höyrysi, kun paistoin kahdella pannulla blinejä.  Kesällä niitä on mukava paistaa ulkona muurikalla, mutta nyt näin.  Lisukkeina oli kirjolohenmätiä, smetanaa, sipulia ja sipulisilppua, maustekurkkuja, hunajaa ja graavilohta.  Nam.

 

KESÄN ENSIMMÄISET UPPOMUNAT

KESÄN ENSIMMÄISET UPPOMUNAT

Sunnuntaiaamiainen oli runsas.  Kaurapuuron lisäksi kokeilin, miten uppomunien keitteleminen sujuu.  Hyvinhän se.  Taikasanat ovat veteen lisättävä etikka sekä pyörre, kun munat valutetaan poreilevaan veteen.

Päivän lounas oli mökkiruokaa parhaimmillaan.  Paistoin Vanajan kuhaa voissa, tein makoisan korvasienikastikkeen ja pilkoin mehevää varhaiskaalia salaatiksi.  Niin ja tein vielä peruna-fenkolimuhennoksen hyväksi lisukkeeksi.  Sen ja unelmatorttukahvien jälkeen päiväunet pihakeinussa maittoivat.

Maanantaina aurinko helli ja me puuhastelimme pihahommissa.  Lounasaikaan oli ilo päivittää viikonlopun ruuantähteet.  Mitä syntyykään kalakeiton lopusta, pienestä annoksesta smetanaa sekä peruna-fenkolimuhennoksesta.

KALAKEITTO ON PÄIVITETTY JA KAALISALAATTI HYVIN MEHUSTUNUT

KALAKEITTO ON PÄIVITETTY JA KAALISALAATTI HYVIN MEHUSTUNUT

Tietenkin mitä mainioin keitto!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.