aurinkoinen naxos taorminan kupeessa

VARPAAT HIEKASSA

VARPAAT KUUMASSA HIEKASSA

ke 25.5.2016
tutustumispäivä Naxokseen

Kaikki äkkilähtömatkalaiset viedään Naxokseen”, Tuin opastyttö tiesi, kun saavuimme eilen illalla vajaan neljän tunnin lentomatkan jälkeen Catanian kentälle. Niin siis meidätkin.

 

sicily_naxos

 

ÄKKILÄHTÖTARJOUS VEI MEIDÄT JOONIANMEREN RANNALLE NAXOKSEEN

ÄKKILÄHTÖTARJOUS VEI MEIDÄT JOONIANMEREN RANNALLE NAXOKSEEN

Se sopi erinomaisesti, sillä Giardini-Naxos Joonianmeren rannalla on ihanteellisella paikalla saaren itäpuolellaTaorminan kupeessa.

Kaupunki on täynnä pieniä perhehotelleja. Meidät majoitettiin yhteen niistä.

HOTEL DEL SOLE

HOTEL DEL SOLE

Hotel del Sole on nelikerroksinen kapea rakennus Stromboli-kadun ristelyksessä. Huoneemme on vaatimaton, mutta onneksemme saimme parvekkeen ja näköalan merelle.  Äkkilähtömatkamme hinta-laatusuhde on huima!

 

NÄKÖALA PARVEKKEELTAMME

NÄKÖALA PARVEKKEELTAMME

 

AAMIAINEN SISILIAN TAPAAN

AAMIAINEN SISILIAN TAPAAN

 

TUOREET CROISSANTIT OLIVAT HERKKUJA

TUOREET CROISSANTIT OLIVAT HERKKUJA

Aamiainen ei kuulu hintaan. Testasimme kuuden euron buffetin. Sillä hinnalla sai syödä paikallisia herkkuja vatsan täydeltä.

 

LÄHIRANTAMME OLI VIELÄ HILJAINEN

LÄHIRANTAMME OLI VIELÄ HILJAINEN

Tervetulotilaisuuden jälkeen katselimme lomapaikkaamme kolmen kilometrin mittaisen rantakadun suunnalta. Rannat olivat vielä hiljaisia, sillä merivesi on kylmää. Varpaiden kastelu riitti, uimaan ei tehnyt mieli.

Oppaamme Virpi kertoi, että keskustassa ruokakauppoja on vain vähän, mutta laitamilta löytyy iso market. Kävelimme katsastamme valikoiman. Olemme liikkeellä vain käsimatkatavaroiden kera. Siksipä tärkeitä tavaroita puuttui kuten korkkiruuvi ja iso putkilo aurinkovoidetta.  Kauppakeskus Deco olikin yllättävän kaukana. Matkalla ehti tulla hiki ja jano. Lämmintä oli noin 26 astetta ja viikonlopuksi on luvassa kuumia tuulia Afrikan suunnalta.

 

NÄMÄ IHMEKÖYNNÖKSET IKUISTI JUSSI

NÄMÄ IHMEKÖYNNÖKSET IKUISTI JUSSI

Maisemat olivat silmiä hiveleviä. Korkeat vuoret reunustavat Naxosta, värikkäät istutukset olivat täydessä kukassa ja luonnonniittyjäkin näkyi. Taustalla kohosi Etna majesteetillisena. Se on elävä tulivuori, joka tössäyttelee savupilviä. Eilen illalla oppaat olivat nähneet sulan laavavirran.

 

NAXOKSEN RANTAKATU

NAXOKSEN RANTAKATU

Maistoimme paluumatkalla ensimmäisen sisilialaisen norma-pizzan. Siinä oli pehmeäksi haudutettua munakoisoa ja maku oli erinomainen. Tuleva viikkomme näyttää lupaavalta sekä ruuan että ilmojen suhteen. Eikä lomapaikassakaan ole valittamista. Paikallisbussilla pääsee sujuvasti kuuden kilometrin päässä vuoren rinteellä näkyvään Taormiinaan. Edestakainen matka maksaa kolme euroa.  Huomenna vietämme rantapäivän. Ehkä seuraava on jo kaupunki- ja kulttuuripäivä. Emme ole varanneet vielä retkiä. Etna kiinnostaa, samoin retki Kummisedän jalanjäljille.

Siestan jälkeen piristyimme ja näyttäydyimme muiden turistien tapaan rantakadulla.

TYYTYVÄINEN RUOKAILIJA

TYYTYVÄINEN RUOKAILIJA

Valitsimme Finnmatkojen suositteleman La Capanninan illallispaikaksi. Emmekä pettyneet. Italiassa pitää maistaa spaghetti alla vongolea ja merenelävärisottoa. Pasta-annoksessa oli tuoksuvia valkosipulilla maustettuja kuorellisia pikkusimpukoita. Risotto oli maukasta ja oikeaoppista. Master Chef Australia-kisassa olen seurannut, miten kilpailija toisensa jälkeen kompastuu risotonvalmistuksessa. Tämän ravintolan kokki olisi saanut kisassa täydet pisteet. Naapuripöydän asiakaskin kiitteli tarjoilijaa sanomalla ”Superb” samasta annoksesta.

 

to 26.5.2016
rantapäivä

Suloinen aamuaurinko herätteli meidät. Ostimme eilen kaupasta aamiaistarvikkeet. Katoin koko komeuden pikkuruiselle parvekepöydällemme. Jussi keitteli vanhalla kunnon kierukalla mukeissa kahviveden kuumaksi.

 

PIKNIK AAMIAINEN OMALLA PARVEKKEELLA

PIKNIK AAMIAINEN OMALLA PARVEKKEELLA

Käy se aamiainen näinkin. Suurin puute on, ettei meillä ole jääkaappia. Jätimme juustot ja serranon kinkun yöksi parvekkeelle. Se oli virhe, sillä aamulla ne olivat kuumia!

 

AALLONMURTAJALLA

AALLONMURTAJALLA

Jatkoimme päivällä lähiseutuun tutustumista. Kävelimme aallonmurtajalle ja katselimme Naxoksen lahtea siltä suunnalta.

 

NAXOKSEN LAHTI

NAXOKSEN LAHTI

Palailimme pikku hiljaa takaisin ja majoitumme pyyhkeiden päälle rannalle. Jussi kipaisi hakemaan kaupasta kylmät oluet. Aurinko paahtoi keskipäivän aikaan niin kuumasti, ettemme uskaltaneet viipyä pitkään vaikka suojakertoimia olikin.

 

GIARDINI SIJAITSEE NAXOKSEN VIERESSÄ

GIARDINI SIJAITSEE NAXOKSEN VIERESSÄ

Kävelimme rantaa pitkin Giardiniin ja pysähdyimme Lido-ravintolaan kevytlounaalle. Se tarkoitti salaattiannosta ja kylmää valkoviiniä. Mikäpä siinä oli istuessa meren äärellä. Naapuripöytään osui suomalaispariskunta matkalaukkujen kera. He olivat tulleet Rooman kautta lentämällä. Me annoimme kahden päivän vankalla kokemuksella lomavinkkejä.

Siestan jälkeen katselimme Finnmatkojen opaslehtisestä suositusravintoita. Päädyimme tyylikkääseen Velaan, joka sijaitsi rantakadun keskivaiheilla.

PIZZA TUOREIDEN HERKKUSIENIEN JA ARTISOKAN KERA

PIZZA TUOREIDEN HERKKUSIENIEN JA ARTISOKAN KERA

Ehkä illallisruokamme sienipizza pinaatin kera ei ollut kaikkein tyylikkäin valinta, mutta hyvältä se maistui!

 

Kahden retkipäivän jälkeen rantaelämä tuntui taas suloiselta:

su 29.5.2016
rantapäivä

Nautimme sunnuntain kunniaksi valmiin aamiaisen hotellimme terassilla. Meillä on enää kolme lomapäivää jäljellä. Päätimme että kaksi niistä vietämme rannalla ja yhden Taorminassa.

 

AURINKOVARJO OLI TARPEEN

AURINKOVARJO OLI TARPEEN

Tänään oli rantapäivä. Tunnussanalla Finnmatkat saa monesta paikasta täällä Naxoksessa pieniä alennuksia. Niin myös rantatuoleista. Vuokrasimme läheiseltä Lido Sabbio D’Oron rannalta sini-keltaraitaiset tuolit ja varjon yhdeksän euron hintaan.

 

JUSSI PULLISTELI, KOHTA HÄN UI - VAAN MITEN KÄVIKÄÄN

JUSSI PULLISTELI, KOHTA HÄN UI – VAAN MITEN KÄVIKÄÄN

Varjo oli tarpeen, sillä aurinko näin varhain keväälläkin on polttava. Varjon ansiosta vietimme huolettoman rantapäivän. Lueskelimme matkaoppaita ja dekkareita. Iltapäivällä kävimme syömästä pientä suolaista tavola calda (lämmin pöytä) -tiskistä ja nautimme kylmät oluet. Siitä ei rantapäivä parane.

Palailimme auringosta ja merituulesta voipuneina ennen auringon laskua hotellille. Halusimme sunnuntaipäivän kunniaksi syödä jotain hyvää. Tai hyväähän ruoka on ollut, mutta pastat ja pizza ovat tulleet jo tutuiksi.

Ravintola La Speloncan miekkakalakääryleet ovat klassikko. Ne on valmistettu vanhan arabialaisen, Palermosta löydetyn reseptin mukaan ja siitä johtuen niissä on mm. rusinoita ja pinjansiemeniä”. Näin kertoi Finnmatkojen opaslehtinen. La Spelonca löytyi Recanatin rannan puolelta. Meiltä oli sinne noin kymmenen minuutin kävelymatka.

Italian lomalla kuuluu juoda ainakin kerran lasillinen proseccoa aperitiiviksi. Se maistui ylelliseltä. Saimme ravintolan terassilta kodikkaan kulmapöydän.

MIEKKAKALAA JA MUNAKOISOA

MIEKKAKALAA JA MUNAKOISOA

Tilasimme kääryleiden lisäksi annoksen grillattua miekkakalaa ja hyvin paikallisen munakoisopaistoksen sekä karahvin valkoista Etnan viiniä. Oppaat ovat kertoneet, että Sisilian vesiltä pyydystetään miekkakalan lisäksi tonnikalaa ja äyriäisiä. Miekkakala oli suussasulavan maukasta.

 

TIRAMISU KAHDELLE

TIRAMISU KAHDELLE

Tilasimme vielä jälkiruuaksi tiramisun kahdella haarukalla. Se oli syntisen hyvää.

 

ti 31.5.2016
rantapäivä ja lähtöpäivä

Maanantaina vietimme kaupunkipäivän ihastuttavassa Taorminassa.  Sen jälkeen tiistaiaamuna oli vuorossa pakkaus, sillä huone piti luovuttaa jo kymmeneltä.  Nouto lentokentälle oli vasta lähempänä iltakahdeksaa.

 

PILVIÄ NAXOKSEN YLLÄ

PILVIÄ NAXOKSEN YLLÄ

Vietimme matkamme viimeisen rantapäivän lähirannalla.  Vaikka taivas oli sankassa pilvessä, vuokrasimme rantatuolit ja varjon.  Tuntui, että joku tukikohti oli hyvä olla olemassa.

 

LEENA HEITTI TALVITURKIT

LEENA HEITTI TALVITURKIT

Merituuli oli leppeä ja päivä kului ilman suuria ponnistuksia.  Paitsi että minä kunnostauduin uimalla!  Talviturkit on siis heitetty toukokuun puolella.  Vaikka Jussi lupaili uida, hän perääntyi.  Ehkäpä sitten juhannuksena mökillä?

 

MACARONI NORMA JA GORGONZOLARISOTTO

MACARONI NORMA JA GORGONZOLARISOTTO

Purimme leirin illallisaikaan ja herkuttelimme matkan viimeisillä annoksilla risottoa ja pastaa.  Olen ollut yllättynyt, miten hyviltä ne ovat maistuneet.  Ehkä ulkoilmalla on ollut osuutta asiaan.

Paluumatkamme sujui myötätuulessa ja olimme kotisuomessa puoli tuntia etuajassa: puoli neljältä aamuyöstä!  Se ei lämmittänyt, sillä saimme odotella Hämeenlinnan bussia lentoasemalla puolitoista tuntia.  Kotiin päästyämme vaivuimme syvään uneen.  Tällaiset lentoajat eivät ole mukavia.  Mutta matka oli.  Siitä jäi monta hyvää muistoa.  Jussi totesi, että voisimme palata Sisiliaan uudemman kerran.  Minä olen samaa mieltä.  Taorminaankin jäi vielä paljon nähtävää.

There is one comment

  1. terttuimmo

    Ciao amici! Buon viaggio! Ja terkut Tehiltä! Hellekesä täällä kesti kolme päivää! Melontakausi avattu ja sitten siirryttiin toukotöihin. Tomaatit siellä varmaan yhtä makeita kuin Makedoniassa? Kuvia jäämme odottelemaan….
    tehiläiset

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.