juhannusviikko 2016

VILUKISSOJA

VILLIVARSA JA VILUKISSOJA

ma 20.6.2016

Minä olen viettänyt erittäin viileän ja erittäin sateisen viikonlopun Hämeenlinnassa maalauskurssilla.  Jussi on tehnyt hommia mökkityömaalla.  Tänään meidän tiemme kohtasivat.  Asuntokuume on kova ja nyt on aika selvitellä pankkiasioita.  Lainaa on onneksi luvassa.  Kirjoitin sähköpostiviestin paperihuonelaisille:

Hei kaikki – jos joku ikinä tietää jonkun asuntoa tarvitsevan, ottakaa yhteyttä.  Olen asuntokuumeessa ja löysin meidän perheelle unelmakodin keskeltä kaupunkia Palokunnankadulta.  Siis melkein galleriamme nurkalta.  Kauhistuttaa vain jäädä kahden asunnon loukkuun. 

Meidän nykyinen kotimme on osoitteessa Aulangontie 6A.  Kolme huonetta ja keittiö sekä lasitettu parveke.  Läpitalon huoneisto, 69 neliötä kolmekerroksisen talon kakkoskerroksessa, ei hissiä.  1963 rakennettua taloa on remontoitu moneen kertaan ja se on nyt priimakunnossa.  Putkiremppakin on tehty.  Hintapyyntö on noin 120 -130 000.  Asunto ei ole vielä välittäjällä, siksi noin-arvio.  Kaupat, koulut ja rautatieasema ovat lähellä.

Tervetuloa katsomaan!  Ja ostamaan! kesäterveisin Marjaleena

Päivä vierähti kaupungissa, vaikka auringonpilke kutsui jo takaisin mökille.  Kävin grafiikanpajalla vedostamassa myrkyttömän grafiikan kurssilla tekemiäni laattoja (otsikkokuvassa).

Jatkoin sieltä matkaa Verkatehtaalle ARXin tiloihin, jossa meillä paperihuonelaisilla on ilo tehdä litografiaa.

 

KUKALLA OLI JÄTTISUURI URAKKA

KUKALLA OLI JÄTTISUURI URAKKA

Paikalla oli Kukka, joka hioi jättisuurta kiveä käyttövalmiiksi.

 

PAULALLA JA MINULLA OLI JÄRKEVÄNKOKOINEN URAKKA

PAULALLA JA MINULLA OLI JÄRKEVÄNKOKOINEN URAKKA

Paula ja minä tyydyimme pienempiin.  Pari tuntia hurahti aivan huomaamatta, kun pääsimme piirtämisen makuun.

 

ARXIN KUVATAIDELUOKKA ON AVARA

ARXIN KUVATAIDELUOKKA ON AVARA

 

MINÄ PIIRTELIN MUODIKKAITA NEITOSIA

MINÄ PIIRTELIN MUODIKKAITA NEITOSIA

Seuraavalla kerralla syövytämme kuvat typpihapolla kiviin.  Sen jälkeen pääsemme vedostamaan.

 

ti 21.6.2016

Nyt vaikuttaa lupaavalta.  Aurinko paistoi siniseltä taivaalta koko kesäisen mökkipäivän.

 

PÄIVÄNLILJAT PUHKESIVAT KUKKAAN

PÄIVÄNLILJAT PUHKESIVAT KUKKAAN

Teimme kaikkea sitä mikä mökkielämässä on parasta.  Lenkkeilimme, istuimme puutarhakeinulla paistattamassa päivää, söimme silliä ja uusia perunoita, illalla saunoimme.  Toivon tällaisia kesäpäiviä paljon lisää.

 

ke 22.6.2016

Tänään oli vaihteeksi kaupunkipäivä.  Minulla oli aika terveyskeskukseen korvahuuhteluun.  Luulin selviäväni helpolla mutta toisin kävi.  Oikea korva oli niin tukossa, ettei liuotushoito tepsinyt, vaikka terveydenhoittaja ruuttasi lämmintä vettä ja lopulta pirtua korvaan.  Sain uuden ajan juhannuksen jälkeen.  Olo oli hutera käsittelyn jälkeen.

Jussi lähti ajelemaan kohti Espoota.  Hän kävi hakemassa työkaluja juhannuspuuhastelua varten.  Saamme Jussin Esko-veljen ja Arjan juhannusvieraiksi mökille.  Me olemme iloisia kaikesta avusta rakennusprojektissa ja myöhemmin muuttohommissa.

 

to 23.6.2016

Tänään oli vaihteeksi mökkipäivä.  Ja sadepäivä.  Juuri kun sain matot pihalle, sitkeä sade alkoi.

 

ORVOKIT NUOKKUIVAT KESÄSATEESSA

ORVOKIT NUOKKUIVAT KESÄSATEESSA

Nyt on juhannussiivous tehty ja juhannusjuhla voi alkaa.  Vieraat lupasivat tulla iltamyöhällä.  Odottelemme myös Annaa ja poikasia, mutta Samu on kuumeessa.  He lupasivat tulla kun poika toipuu.

Tupa on puhtoinen ja jääkaappi pullistelee ruokaa.  Jussi lupasi valmistaa bravuuriaan tiramisua.  Siitä onkin aikaa, kun olemme nauttineet sitä kotitekoisena.  Sisilian matkalla toki maistelimme ja hyväksi havaitsimme.  Minä leivon illaksi feta-pinaattipiirakan.  Huomenna juhannusaattona ruokalistalla on päivällä kevyt maa-artisokkakeitto ja graavilohta.  Illalla grillaamme, satoi tai paistoi.  Juhannuspäivänä lupasin tarjota vanajan kuhaa.  Näillä eväillä ja kuohuviinillä juhlistamme juhannusta vuosimallia 2016.

 

su 26.6.2016

Juhannussää helli tänä vuonna.  Päivät olivat lämpimiä, mutta sade oli herkässä.  Arja ja Esko kurvasivat torstai-iltana mökille.  Ei kestänyt kuin hetki, kun saimme yllätysvieraita.  Miika ja Laura päättivät viime hetkessä tulostaan.  Meillehän se sopi.  Nukkumapaikat löytyivät kaikille.  Anna ja pojat eivät tulleet, koska Samu oli kuumepotilaana.

 

JUSSI SAI NIMIPÄIVÄLAHJAT SÄNKYYN

JUSSI SAI NIMIPÄIVÄLAHJAT SÄNKYYN

 

OTSO JA VISA JUHLISTIVAT JUHANNUSTA PILLIMEHUILLA

OTSO JA VISA JUHLISTIVAT JUHANNUSTA PILLIMEHUILLA

Jussinpäivän aamuna lauloimme pikkupoikien kanssa nimipäiväsankarille.  Hän sai täsmälahjoja.  Punaisen lippalakin ja dvd:t MIB – Miehet mustissa.

 

VELJEKSET RAKENNUSHOMMISSA

VELJEKSET RAKENNUSHOMMISSA

 

OTSO JA MIIKA PÄÄSIVÄT ONGELLE

OTSO JA MIIKA PÄÄSIVÄT ONGELLE

Perjantaina juhannusaattona miehet pukeutuivat työhaalareihin ja naputtelivat tuota pikaa vierasmajaan panelikaton.

 

SILLILOUNAS

SILLILOUNAS

Minä tarjoilin aamupuuron jälkeen maittavan peruna-sillilounaan.

 

POJAT TISKIPUUHISSA

POJAT TISKIPUUHISSA

Otso ja Visa olivat hyviä apukokkeja.

 

GRILLIMESTARI MIIKA

GRILLIMESTARI MIIKA

Juhannusaattoiltana grillasimme ulkosalla.  Juhlaillallinen valmistui lähellä puolta yötä.  Pikkupojat uinailivat siinä vaiheessa tyytyväisinä.

 

POJAT ILOITTELIVAT

POJAT HASSUTTELIVAT

Miikan perhe jatkoi juhannuspäivänä matkaa Laviaan Lauran kotiin.  Me kävimme Arjan ja Eskon kanssa huviajelulla Hämeenlinnassa.  Se tarkoitti vierailua galleriassa.

 

JUHANNUKSEN JUHLARUOKANA NAUTIMME KUHA WALEWSKAA

JUHANNUKSEN JUHLARUOKANA NAUTIMME KUHA WALEWSKAA

Sen jälkeen minä vetäydyin keittiöön ja loihdin meille gourmet-annoksen Vanajan kuhaa ”Kuha Walewskan” maanmainiolla ohjeella.

Sauna kuumeni jälleen ja nyt meillä oli ilo pulahtaa uimaan, sillä miehet saivat laiturin paikoilleen.  Vesi oli mukavan lämmintä.

Arja ja Esko lähtivät kotimatkalle sunnuntaina.  Me paistattelimme päivää rannalla, saunoimme taas viikonlopun ilosta ja uimme lämpimän veden ilosta.  Oli riemastuttavaa päästä nauttimaan kesäkeleistä!

 

JUHANNUSVIIKKO PÄÄTTYI YLELLISESTI KAHDEN HENGEN LETTUKESTEIHIN

JUHANNUSVIIKKO PÄÄTTYI YLELLISESTI KAHDEN HENGEN LETTUKESTEIHIN

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.