keskiaikaompelua ohjatusti

KESKIAIKAPUKUJA SYNTYMÄSSÄ

KESKIAIKAPUKUJA SYNTYMÄSSÄ

ti 2.8.2016

Mikä ilo onkaan, kun meillä paperihuonelaisilla on joukossamme käsityön ammattilainen.  Lissu Turtiainen kutsui vapaaehtoisia ompelutakoisiin:  ”Tervetuloa ompelemaan helvetinikkuna-liivihameita ja pitkiä aluspaitoja, kaatioita tai ihan mitä vaan ent. työpaikalleni Ao Tavastiaan.  Joitakin kankaita löytyy koululta, mutta mielellään omat kankaat.” 

Minä olen tosi kömpelö ompelija, mutta halusin olla joukossa mukana.  Löysin aarrevaatekaapistani parikin violetinväristä pellavapöytäliinaa.  Aluspuvuksi kävin ostamassa Eurokankaasta sikakallista ohutta valkoista pellavaa.

 

LISSU SURRASI KONEELLA MEKOT SOVITUSKUNTOON

LISSU SURRASI KONEELLA MEKOT SOVITUSKUNTOON

Lissun ja minun lisäkseni Tavastian ompeluluokassa oli paikalla Petra ja Tiina.  Lissulla oli kaavoja, joita sovittelimme päällysmekkokankaiden päälle.  Opettajamme otti mitat ja leikkasi taitavasti kaikkien kankaat.

 

PETRA JA TIINA KESKIAIKAMEKOISSA

PETRA JA TIINA KESKIAIKAMEKOISSA

Ei kestänyt kuin hetken, kun pääsimme ensimmäiseen sovitukseen.  Ihastelimme, miten hyvin kankaat istuivat itse kullekin.

 

ENNUSTAJAEUKKO MAMA MADDALENA SAA UPEAN MEKON

ENNUSTAJAEUKKO MAMA MADDALENA SAA UPEAN MEKON

Päivän aikana päällysmekot muotoutuivat ja melkein valmistuivatkin.  Jatkamme harjoituksia ja esiinnymme aikanaan Hämeen keskiaikamarkkinoilla ylpeinä säätyläisrouvina.  Tai minä esiinnyn tietysti vanhassa roolissani ennustajaeukkona.  Hyvä tästä tulee.  Kiitos Lissu, tämä on ollut elämys!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.