caldo verde lehtikaalikeitto

MÖKKIPIHALLA KASVAA LEHTIKAALIA

MÖKKIPIHALLA KASVAA LEHTIKAALI

Kun mökkipihan kasvimaalla kasvaa lehtikaalia, sitä on ilo käyttää.  Portugalissa käydessämme olemme maistelleet ilolla caldo verde – lehtikaalikeittoa.  Se on perusruokaa, hyvää täyttävää ja edullista.  Löysin netistä useitakin ohjeita.  Sovelsin maku.fi -sivuston ohjetta ja hyvää tuli.

 

LEHTIKAALIKEITTOA KALKKUNANAKKIEN KERA

LEHTIKAALIKEITTOA KALKKUNANAKKIEN KERA

Näin sen tein.  Kuorin ja pilkoin kolmen hengen annokseen kuusi perunaa, pienen kesäkurpitsan, kaksi keltasipulia sekä kolme valkosipulinkynttä.  Kiehautin kasvisliemen ja lisäsin kasvikset.  Keittelin kypsiksi ja soseutin kevyesti.

Pesin lehtikaalin, poistin kovan lehtiruodin ja leikkasin sen saksilla ohuiksi suikaleiksi.  Lisäsin kaalin ja pari ruokalusikallista hyvää oliiviöljyä sosekeittoon.  Maustoin merisuolalla, rouhitulla mustapippurilla, ruohosipulilla ja tuoreella korianterilla.  Ohjeen mukaan pinnalle voi lisätä myös chorizo-makkaraa.  Minä lisäsin kalkkunanakkeja.

 

LEHTIKAALIWOKKIA VALKOSIPULIN KERA

LEHTIKAALIWOKKIA VALKOSIPULIN KERA

Nyt loppukesällä kun lehtikaali rehottaa, lisään sitä sujuvasti ruokaan kuin ruokaan.  Mökkivieraiden lähdettyä jääkaapista löytyi runsaasti ruuantähteitä.  Kuvassa lohi-sipuli-smetanatahnaa, wokattua lehtikaalia ja kattilallinen uusia perunoita.  Maut sopivat mainiosti yhteen tuoreen ruisleivän kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.