mökkikausi jatkuu viileässä säässä

KESÄSATEITA ON RIITTÄNYT

KESÄSATEITA ON RIITTÄNYT

ke 10.8.2016

Vaikka säät ovat olleet epävakaisia ja sade herkässä, lämmintä on ollut.  Eilen sää viileni roimasti.  Piti etsiä lämmintä päälle jopa sisätiloissa.  Jussi katseli takan äärellä yömyöhään Rion kisoja.  Minä kääriydyin huopaan ja lueskelin seikkailukertomusta Sansibarin saarelta.  Voi sitä kesäiltoja näinkin viettää.  Mieluummin istuisin kuitenkin rannalla katselemassa auringonlaskua.  Eilen oli niin puuskainen tuuli, että se jäi vain haaveeksi.

Aina Hämeenlinnassa käydessämme poikkeamme uuteen kotiin pesemään pyykkiä ja selvittämään kaaosta.  Kirjahyllyt ovat paikoillaan ja kirjapinot siirtyvät pikku hiljaa omiin lokeroihinsa.  Sänkykin on saatu kasaan ja nukkuminen sen myötä onnistuu jo makuuhuoneessa.  Uusi sohva ja uusi ruokapöytä saapuvat viikon kuluttua.  Sitten kaikki palikat ovat kasassa.  Puuttuu vain hienosäätöä ja sitä iloa sitten riittääkin.

Olen ostanut kaksi uutta mattoa.  Mustavalkoinen ruutumatto löytyi tarjouskorista ale-hintaan.  Mukava saada jotain uutta.  Kyllä meillä onkin kierrätetty vanhaa tavaraa.  Minä olen innokas kirpputoreilla kävijä.  Kannan sieltä kotiin sinivalkoisia astioita ja kirjavia pöytäliinoja.

 

RUUTUMATTONI ON NYT VARASTON LATTIALLA

RUUTUMATTONI ON NYT VARASTON LATTIALLA

Meillä oli – ja on edelleen – rulla mustavalkoista muovimattoa, jonka olisin halunnut vanhan kodin keittiöön.  Se ei sinne koskaan ehtinyt.  Nyt se koristaa grafiikanpajamme varastoa.

 

VANHAT SOHVAT JÄIVÄT VANHAAN KOTIIN

VANHAT SOHVAT JÄIVÄT VANHAAN KOTIIN

Kulahtaneiden sohvien aika on nyt ohi, hyvä niin.  Vanhat sohvat ovat edelleenkin vanhassa kodissa ja sieltä ne lähtevät aikanaan kierrätyskeskukseen.  Ellei joku halua ostaa asuntoa sohvineen päivineen.  Lupaan ne ihan ilmaiseksi kaupan päälle.

 

KANTARELLIT OVAT TÄNÄ KESÄNÄ MEHEVIÄ

KANTARELLIT OVAT TÄNÄ KESÄNÄ MEHEVIÄ

Tänään Laurinpäivänä – terveisiä isälle pilvenpäälle – lähdimme Jussin kanssa sieneen.  Mikä ilo, kun kantarelleja löytyi.  Se ei ole mitenkään itsestään selvää.  Viime vuonna ei löytynyt yhtään sieniä.  Siksi osaankin arvostaa metsän antimia.

 

to 11.8.2016

Meille tuli yllättäen kaupunkipäivä.  Minulle Hämeenlinnassa, Jussille Espoossa.  Jussi lähti Miikalle apumieheksi talon remonttihommiin.  Minä jäin järjestelemään uutta kotia.

 

HÄMEENLINNASSA OLI SATEEN UHKA - UUSI KOTIMME KIRKONTORNIN VASEMMALLA PUOLELLA

HÄMEENLINNASSA OLI SATEEN UHKA – UUSI KOTIMME KIRKONTORNIN VASEMMALLA PUOLELLA

Niin ja vietin samalla ansiokkaan kirpparipäivän.  Naapuritalossamme on Fida ja seuraavassa korttelissa kokonaista kolme kirpputoria: Kirppulinna, Keisarin Makasiini ja Kahvilakirppis.  Tein löytöjä.  Fidasta tarttui matkaan keltainen räsymatto eteisen käytävälle 10 e,

 

UUSI TEEPANNU ON SAMAA SARJAA KUIN THAIMAASTA TUODOT KULHOT - KIRPPARILTA LÖYTYI MYÖS MURATINTAIMIA

UUSI TEEPANNU ON SAMAA SARJAA KUIN THAIMAASTA TUODUT KULHOT – KIRPPARILTA LÖYTYI MYÖS MURATINTAIMIA

Kahvilakirppikseltä löytyi uusi teepannu keväällä rikki menneen tilalle 6 e.  Olin kovasti tyytyväinen ostoksiini.  Löysin vielä palakangaskaupasta kolme kirkasväristä tyynyä uudelle divaanisohvalle à 10 e ja ohutta valkoraidallista verhokangasta olohuoneeseen.  Annalta sain syntymäpäivälahjaksi kangasta kahteen paneeliverhoon, mutta ne eivät riitä koko ikkunaseinälle.

 

ILMOITTAUTUMINEN VANAJAVEDEN OPISTOON ALKOI

ILMOITTAUTUMINEN VANAJAVEDEN OPISTOON ALKOI

Syksyn haasteet ovat ovella.  Ilmoitin eilen Jussin ja itseni senioreiden venyttelyyn.  Tänään oli vuorossa taideaineet.  Suosikkikurssini ”Kirjoituksia Koneesta” jatkuu ja olen mukana.  Samoin grafiikanpajassa, mutta nyt ensimmäistä kertaa omalla pajallamme Paperihuoneella.  Puheenjohtajamme Petra opettaa.  Mukavaa.  Kolmas taideaine, johon ilmoittauduin ja pääsin on Hannele Tarnan vetämä abstrakti maalaus.  Kas tässäpä taas ilonaiheita sekä syksyksi että kevääksi.

 

la 13.8.2016

Mökkikausi on nyt hetken tauolla, sillä meillä on ollut menoja.  Vierailimme eilen ystäviemme Arjan ja Kari kesähuvilalla Hyvinkään Hirvijärvellä.  Sateentihku ei haitannut, sillä meillä oli viihtyisää iltaohjelmaa saunan jälkeen.  Lauloimme karaokea.  Isäntäväellä oli hyvä laulunääni, jota karaokelaitteet tukivat.  Jussikin lauloi hienosti mikrofoniin.  Minä tyydyin olemaan taustakuorona.  Mukana oli myös kaksi seitsemänvuotiasta lasta, jotka innostuivat tanssahtelemaan musiikin tahdissa.

 

HIRVIJÄRVI

HIRVIJÄRVI

Nukuimme saunamökillä.  Aamulla tyyni järvi oli sumuisen tunnelmallinen.  Jatkoimme sadesäässä matkaa Espoon Ikeaan, sillä onnistuimme edellisellä käynnillä ostamaan väärän kokoisen hyllykön.  Tosin sillekin löytyi paikka – ihme kyllä.

 

JUSSI ON JO TAITAVA IKEAN HYLLYKÖIDEN KOKOAJA

JUSSI ON JO TAITAVA IKEAN HYLLYKÖIDEN KOKOAJA

Jussi on ekspertti kokoamaan huonekaluja.  Toivottavasti sää selkenee, että pääsemme jatkamaan mökkilomaa.  Täällä kaupungissa hommia riittää.  Tosin uusien hyllyjen myötä saan vihdoinkin kaikki kirjat omiin lokeroihinsa.  Se on ilo.

 

su 14.8.2016

Sunnuntaina Hämeenlinnassa oli vilskettä.  Aamupäivä oli poutainen ja kaikki kaupunkilaiset kiiruhtivat Verkatehtaan alueelle Elomessuille.  Niin mekin.  Olimme sopivasti puolen päivän aikaan liikkeellä.

 

JUSSI MUNKKIJONOSSA

JUSSI MUNKKIJONOSSA

Kiinalainen ruokakoju tarjosi erinomaista currya ja sotku munkkikahvit päälle.  Näille eväillä olimme valmiit jatkamaan mökkilomaa.  Ajelimme kaatosateessa Hämeenlinnasta Hattulaan.

 

MEILLÄ ON UUSI SADEMITTARI, EDELINEN HALKESI

MEILLÄ ON UUSI SADEMITTARI, EDELINEN HALKESI

Mökin pinkinpunainen sademittari näytti 30 mm.  Mökki oli kolea ja kostea.  Takkatuli toi suloista lämpöä.

 

PUNAHATTU ON SYKSYN KUKKIJA

PUNAHATTU ON SYKSYN KUKKIJA

Sade oli hakannut kukkapenkkejä, mutta ilokseni muutama punahattu oli selvinnyt viime talvesta.

Keittelin kaksi kattalallista kesäkurpitsakeittoa, sillä sain Sirpalta kaksi isoa vonkaletta tuliaisiksi.  Kaiken herkuttelun jälkeen on hyvä pitää muutama keittopäivä.  Sitä paitsi maku oli erinomainen.  Kiitos vaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.