uusia makuja: mifu ja okonomiyaki

SYKSYISIÄ RUOKA-AINEKSIA

SYKSYISIÄ RUOKA-AINEKSIA

Tai oikeammin vain mifu on Leenan keittiössä uusi tuttavuus.  Okonomiyakia olen valmistanut ennenkin, mutta nyt televisiota surffaillessa sattui silmiin uuden oloinen yksinkertainen ohje.

”Mifu –  paistettava ruokarae on kotikeittiön uusi pääraaka-aine, joka on parhaimmillaan lämpimässä ruoanlaitossa. Se on valmistettu suomalaisesta maidosta ja sisältää runsaasti hyvälaatuista maitoproteiinia. Mifu näyttää ilahduttavan tutulta, mutta on kuitenkin aivan uudenlainen ruoanlaiton raaka-aine.” 

Kokeilin mifua.  Paistoin rakeita pannulla ja maustoin samoin kuin tofun.  Siis soijalla, ketsupilla ja valkosipulilla.  Kokeilin myös kaalipaistosta.  Olen aikaisemmin valmistanut lettutaikinan, johon olen sekoittanut runsaasti hienoksi pilkottua kaalisilppua.

 

MAKUELÄMYS

MAKUELÄMYS

Vaan nyt tein näin: Raastoin valkokaalin suikaleiksi juustohöylällä.  Se oli vähän työlästä, mutta toimi pienessä annoksessa.  Sekoitin joukkoon tuoretta ruohosipulia ja hienonnettua tuoretta lehtikaalia.  Sitähän saa nykyään kaupasta ympäri vuoden.  Paistoin kaalisilppua hetken oliiviöljyssä pannulla.  Lisäsin pari kevyesti vatkattua kananmunaa, jotka maustoin soijalla ja vesitilkalla.  Pari minuuttia molemmin puolin riitti.  Ohjeen mukaan lisukkeeksi olisi tarvittu worhesterkastiketta, mutta sellaista ei kaapista löytynyt.  Sen sijaan löytyi soijakastiketta, tuoretta inkivääriä ja limeä.  Sivelin seoksella pinnan.  Tarjosin vielä kyytipojaksi sitruunalla ja inkiväärillä maustettua Hellemans-majoneesia.  Lopputulos oli yksinkertaisesti herkullinen.

 

HYVIN MAUSTETTU MIFU ON HELPPOTEKOISTA HERKKUA

HYVIN MAUSTETTU MIFU ON HELPPOTEKOISTA HERKKUA

Ihastuin mifuun.  Olin yksin kotona ja kaipasin jotain helppoa ja maittavaa välipalaa.  Laitoin paistonpannulle nokareen mifua, suikaloin joukkoon tuoretta inkivääriä. purjoa, lehtikaalia ja muutaman kirsikkatomaatin.  Maustoin soijakastikkeella ja sitruunalla, koristelin ruohosipulilla.  Annos valmistui viidessä minuutissa ja oli kerrassaan hyvää.  Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.