syystuulet päättyvät talventulon ja aurinkoloman myötä

MARRASKUUN MAISEMA ON MUSTAVALKOINEN

MARRASKUUN MAISEMA ON MUSTAVALKOINEN

su 6.11.2016

Syksyn taidetempaukset ovat minun osaltani loppusuoralla.  ”Naisen naamio” –näyttely oli iloinen neljän viikon rutistus.  Tapasin paljon vanhoja tuttuja, jopa matkojen päästä.  Kiitos kaikille näyttelyvieraille.  Naamiotauluja meni mukavasti kaupaksikin.  Sain taas uskonvahvistusta siitä, että työskentely tuottaa iloa muillekin kuin vain tekijälle.

Nyt mieleni liitelee jo Aasian auringossa.  Bangkokin lento lähtee vajaan viikon kuluttua.  Vietämme pimeän marraskuun ja osin joulukuutakin Phuketissa ja Chiang Maissa.  Ohjelmassa on vain rentoilua – ja tietenkin myös maalaamista.  Otan tuttuun tapaan akvarellivälineet mukaan.

 

NAMUSIA NAAMIOITA

SISKON NAMUSIA NAAMIOITA

Lähdemme tänään palauttamaan siskolle iki-ihanat naamiot.  Ne olivat näyttelyni inspiraation lähde.  Jaana on luvannut paistaa blinejä.  Nam.  Jatkamme matkaa Espooseen tervehtimään poikasia.  Miika on luvannut asentaa meille skypen, jotta voin jatkaa matkallakin pulinaa Otson kanssa.  Poika soittaa lähes joka päivä.  ”Mummi, on vielä asiaa”, hän varmistaa etten sulje puhelua liian aikaisin.   Minulla on aina aikaa kuunnella.

 

ma 7.11.2016

Talvi yllätti.  Sipoossa ja Espoossa oli lunta enemmän kuin meillä Hämeenlinnassa.  Jaana-siskon luona Paippisissa oli pikkujoulutunnelma.

 

HERKKULEIPÄSIÄ

HERKKULEIPÄSIÄ

Nautimme syksyn ensimmäiset glühweinit ja niiden kera pieniä herkkuleipäsiä.

 

BLINEJÄ JA LISUKKEITA

BLINEJÄ JA LISUKKEITA

 

RAIMO VIERAILEE STOCKKALLA JOULUPUKKINA, PARTA ON OMASTA TAKAA

RAIMO VIERAILEE STOCKALLA JOULUPUKKINA, PARTA ON OMASTA TAKAA

Punaposkisina maistelimme pitkään haudetettua sipulikeittoa ja blinejä kaikilla lisukkeilla.  Kiitos sisko, olipa hieno sunnuntailounas.

Masut pullollaan jatkoimme matkaa Kauklahteen.  ”Haluatteko saunaan?” Miika kyseli.  Toki halusimme, sillä kuumat löylyt sopivat mainiosti kylmään päivään.  Otso ja Visa ottivat kaiken ilon irti vierailustamme.  Minä luin lähes ääni käheänä saunan jälkeen pojille monta iltasatua.  Otso käpertyi mummin viereen nukkumaan.  Pappa nukkui sohvalla.

 

MAISEMA ON MUUTTUNUT SITTEN MEIDÄN PÄIVIEMME

MAISEMA KURTTILASSA ON MUUTTUNUT SITTEN MEIDÄN PÄIVIEMME – KUVA YLÄKERRAN PARVEKKEELTA

Maanantaiaamu oli kiireinen.  Kävelimme aamupuuron jälkeen Kauklahden kappelille viemään Visa kerhoon.  Myöhästyimme vain 15 minuuttia.

 

OTSO JÄI KEINUMAAN PIHALLE, KUN VEIN VIISAN KAPPELILLE KERHOON

OTSO JÄI KEINUMAAN PIHALLE, KUN VEIN VISAN KAPPELILLE KERHOON

Sen jälkeen päivä oli yhtä herkuttelua.  Otso, Jussi ja minä viihdyimme Halmeen leipomossa tuoreiden berliinmunkkien, pillimehun ja kahvin parissa.  Ehdimme käydä palttinatalon leikkihuoneessa ennen kuin oli aika hakea Visa kerhosta.  Paluumatkalla lunta tuprutti taivaan täydeltä.  Jussi juoksutti Visan rattaissa lämpimään kotiin.

 

OTSO NAUTTI LUMISESTA MAISEMASTA

OTSO NAUTTI LUMISESTA MAISEMASTA

”Eihän ole mitään kiirettä?”  Otso varmisti.  Niinpä me kävelimme kotiin rauhallista tahtia.  Teimme traktorin- ja telaketjun jälkiä lumiselle tielle.  Otso on reipas kävelijä.  Mummikin on, ainakin jos on tarpeeksi lämmintä vaatetta päällä.  Nyt oli.

Laura-äiti kävi jouluostoksilla ja vietti Miikan kanssa rauhallisen lounashetken Sellon kiinalaisessa ravintolassa.  Lupasin nuorille jatkossakin vähän vapaa-aikaa.  Siis matkamme jälkeen.  Nyt meillä alkoi viimeinen kotiviikko ennen lähtöä.  Jännittää.

 

to 10.11.2016

Vietimme tiistaina Galleria Paperihuoneella turkulaisen Elisa Kaikkosen näyttelyn avajaisia.  Ulkona lumi tuprusi, mutta sisällä oli lämmin tunnelma.

 

elisa_kaikkonen

 

KUKKA KUKITTI TAITEILIJAN

KUKKA KUKITTI TAITEILIJAN

Keskiviikkona Kukan maalauskurssin oppilaat Vehkajärveltä vierailivat grafiikanpajalla.  Opastimme heitä monotypian saloihin.  Se on hauska grafiikanlaji.  Ensikertalaisetkin kokevat siinä onnistumisen iloa.  Niin nytkin.

 

MONOTYPIAA GRAFIIKANPAJALLAMME

MONOTYPIAA GRAFIIKANPAJALLAMME

Minulla on tänään torstaina syksyn viimeinen grafiikkakurssi-ilta.  Joka syksy tuntuu, että kurssit loppuvat turhan nopsaan.  Nythän se ei haittaa, sillä matkan vuoksi pitäisi joka tapauksessa lopetella tässä kohtaa.  Anna kävi eilen hakemassa auton.  Hän kurvasi ylen tyytyväisenä lumipyryn sekaan kotimatkalle.

Odottelemme huomenna Arjaa ja Eskoa yökylään.  Olemme soitelleet ahkerasti, matkasuunnitelmat ovat tarkentuneet, varaukset on tehty ja skypekin asennettu.  Ei kun menoksi.

 

pe 11.11.2016

Nyt kurssisyksy on minun osaltani ohi.  Sain illalla neljä grafiikanlaattaa valmiiksi.

TYTTÖSIÄ

TYTTÖSIÄ

Kolme onnistui kohtuullisesti, neljäs ei.  Otin tänään koevedokset.  Se on aina yhtä jännittävää.  Pajasta on iloa ja hyötyä muussakin kuin kuparihommissa.  Lupasin viedä kukat kotoa Ilkalle galleriaan vierihoitoon matkamme ajaksi.

Laukku on pakattu (minun) ja viime hetken pyykit kuivumassa.  Jussilla on viime hetken askareita.  Hän on päivittänyt kannettavan tietokoneen.  Se kulkee repussa mukanamme.  Hesari on laitettu katkolle.  Kameroiden akut on ladattu ja muistikortit tyhjennetty.  Varmuuskopiot valokuvista ovat ajan tasalla.  Lapsenlapsille on postitettu raaputettavat joulukalenteriarvat.  Ne ovat meillä traditio.  Voittoja ei juurikaan ole tullut mutta jännitystä senkin edestä.

 

JÄÄKAAPPI ON JO MUKAVAN TYHJÄ

JÄÄKAAPPI ON JO MUKAVAN TYHJÄ

Olemme urakoineet jääkaappia tyhjäksi.  Kokkasin meille täsmäannoksen juuresmuhennosta, paistettua kalaa (kaupan pakastealtaasta)  ja jogurttikastiketta.  Olin suunnitellut tarjoavani yövieraille maa-artisokkakeittoa ja vastapaistettuja sämpylöitä.  Jussi tuumi, että kyllä heillekin kala kelpaa.  Niinpä käytän maa-artisokat perunamuhennokseen ja paistan toisen annoksen kalapihvejä.  Kalaa saamme jatkossakin, mutta peruna vaihtuu riisiin ja nuudeleihin.  Se sopii, sillä thairuoka on vertaansa vailla.

Meidän thaiseikkailuumme pääsee mukaan osoitteessa ”Phuket ja Chiang Mai 2016”.  Saa kommentoida.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.