joulun taikaa

img_7518

la 24.12.2016

Pikkutyttönä olin jouluaattona aivan täpinässä.  Näin ovat vanhemmat kertoneet.  Nyt vanhemmiten olen toki rauhoittunut, mutta kyllä joulu on aina jännittävä.  Pidän kynttilöiden, joulukukkien ja uunissa hautuvien laatikoiden tuoksusta.  Pidän jouluillan hämärästä ja herkkuruokien odotuksesta.  Pidän joulurauhasta.  Vietimme aika monta joulunaikaa mökin hiljaisuudessa aikana, kun täällä etelässäkin oli lunta ja pakkasta.  Nyt ei ole mitään kaipuuta sinne.  Kaupunkijoulut ovat oikeastaan ihan mukavia.  Helppoja ja kiireettömiä.

 

MANTELI PUUROSSA?

MANTELI PUUROSSA?

Nyt vaikuttaa siltä, että tämän joulun manteli löytyy porkkanalaatikosta!  Joulupuurosta sitä ei nimittäin löytynyt ja laitoin riisipuuron lopun hautumaan yhdessä porkkanoiden kera uuniin.  Jussi lähti mökille viime hetken askareissa.  Keittiöstä tulvii sekä laatikoiden että punakaalin tuoksuja.  Ulos ei tee mieli, sillä kadut kiiltävät sateenmärkinä.  Ei onneksi tarvitsekaan.  Mies käy paluumatkalla sytyttämässä Pyhän Ristin kirkon hautausmaalla kynttilät vanhempieni haudalle.  Muistan monta kirpeää pakkausjoulua, kun olemme koko perhe käyneet iltahämärissä hautausmaalla.  Tunnelmallisimpia hetkiä ovat olleet lumisade ja kynttilöiden tuike.

 

JUSSI PÄÄSI JOULUPATOJEN ÄÄREEN

JUSSI PÄÄSI JOULUPATOJEN ÄÄREEN

Jouluaatto on edennyt iltapäivään.  Minä katselin jokavuotiseen tapaan kun Suomen Turku julisti joulurauhan.   Nyt jouluherkut on syöty ja me pääsemme rauhoittumaan joulusaunaan ja illanviettoon.  Toivotan hyvää joulua kaikille ystäville!

 

VISAN JA OTSON JOULUPÖYTÄ

VISAN JA OTSON JOULUPÖYTÄ

Otso ja Visa soittelivat illalla saunapuhtaina.  Pyysin, että Miika-isi ottaa kuvan heidän joulupöydästään.  Ei kestänyt kuin hetken kun kuva saapui.  Mukavaa tämä yhteydenpito lähes reaaliajassa.  Vähän ajan kuluttua tuli seuraava kuva.

 

TÄPINÄÄ KAUKLAHDESSA

TÄPINÄÄ KAUKLAHDESSA

”Pukki kävi juuri silloin kun isi oli hakemassa puita! Olivat kyllä tohkeissaan :)”

 

JOULUKORTTEJA, JOULULUKEMISTA JA UUSI IXUS-KAMERA

JOULUKORTTEJA, JOULULUKEMISTA JA UUSI IXUS-KAMERA

Meidänkin joulupukki oli mukava.  Saimme pehmeitä paketteja, joululukemista ja minä ilokseni uuden pikkukameran.  Olin siihen tyytyväinen, sillä vanha ei ole enää toiminut niin hyvin kuin nuoruutensa päivinä.

 

su 25.12.2016

Joulupäivä on ollut juuri niin leppoisa kuin toivoa saattaa.  Joulumanteli piilee edelleenkin porkkanalaatikon uumenissa.  Lupasin lämmittää laatikot vasta illalla.

 

PÄIVÄKÄVELYLLÄ LINNANPUISTOSSA

PÄIVÄKÄVELYLLÄ LINNANPUISTOSSA

Päivälenkin jälkeen nautimme graavi- ja kylmäsavulohta, mätiä lisukkeineen ja paistinperunoita.  Niillä eväillä kotiviinikarahvin kera oli ilo istahtaa päiväelokuvan pariin.

the-best-exotic-marigold-hotel

Katselimme ihastuttavan Jaipuriin sijoittuvan seniorielokuvan The Best Exotic Marigold Hotel.  Olemme käyneet vuosia sitten useammankin kerran Intiassa.  Nimenomaan Jaipur teki vaikutuksen värikkyydellään.  Huumaavat tuoksut, liikennekaaos ja lämpö palasivat elävästi mieleen.

 

ma 26.12.2016

Saimme tapaninpäivävieraita.  Miikan perhe ajeli päivällä Tampereelle ja sieltä illansuussa Hämeenlinnaan.  Pojat olivat vauhdissa.

LAHJAKASSISTA LÖYTYI JOULUILOA

LAHJAKASSISTA LÖYTYI JOULUILOA

Otso toi ison lahjakassin tullessaan.  Meillä oli pienempiä paketteja.

 

OTSO ON INNOKAS LEGORAKENTAJA

OTSO ON INNOKAS LEGORAKENTAJA

Mikä sen mukavampaa, kun paketeista löytyi mieluisia lahjoja.  Kiitos myös Nummelan tontuille perinteisistä joulupaketeista!

Me ajelimme päivällä ennen vieraiden tuloa Tiiriöön etsimään ilmapatjaa.  Sellainen löytyi Jyskistä.  Olohuoneemme oli täpösen täynnä, kun levitimme illalla divaanin ja sen viereen leveän uuden patjan.  Kelpasi siinä vieraiden yöpyä.   Huomenna ohjelmassa on askartelua ja ulkoilua.  Kylpyläkin kutsuu.  Mukavaa, kun on taas touhua hiljaisten joulunpyhien jälkeen.

 

ke 28.12.2016

Touhua on riittänyt.  Pikkupojilla riittää vauhtia.  Pelkkä katseleminenkin hengästyttää.

VISA JA OTSO MAALAUSPUUHISSA TYÖHUONEELLANI

VISA JA OTSO MAALAUSPUUHISSA TYÖHUONEELLANI

 

TARJOLLA THAIRUOKAA

TARJOLLA THAIRUOKAA

Minä hemmottelin jouluvieraita tiistaina blineillä ja seuraavana päivänä thairuualla.  Yllättäen suolaisetkin letut maistuivat pikkupojille.

 

TOINEN KATTAUS

TOINEN KATTAUS

 

PIKKUPOIKIEN HERKKUHETKI

PIKKUPOIKIEN HERKKUHETKI

Vauhti vaan parani, kun saimme keskiviikkona Annan perheen joukon jatkoksi.

 

MISKA JA SAMU SAIVAT ISOJA PAKETTEJA

SAMU JA MISKA SAIVAT ISOJA PAKETTEJA

Lapset riemastuivat, kun saivat lisää joululahjapaketteja.  Sen jälkeen dublo-legotyöryhmät hiljenivät kukin omiin puuhiinsa.

 

PAKETIT ON AVATTU

PAKETIT ON AVATTU

Miikan joululoma loppui.  Vilkutimme illalla espoolaisille ja toivotimme hyvää kotimatkaa.  Miska ja Samu jaksoivat touhuta uusien lelujen parissa iltamyöhään.  Mitä kivaa huomenna keksimmekään.

 

to 29.12.2016

Mitäpä muuta kivaa voisi keksiä kuin shoppailumatkan talvialennusmyynteihin Goodmanille.  Ensiksi piti tietysti hankkia poikasille rattaat, sillä matkaa oli muutaman korttelin verran.

 

ASIAKKAAT OLIVAT TYYVÄISIÄ RATTAISIIN

ASIAKKAAT OLIVAT TYYVÄISIÄ RATTAISIIN

Uudet rattaat, jotka matkaavat kesällä mökille, löytyivät tietysti hovihankkijaltamme Fidalta.  Vaihtoehtoja oli jopa kaksi.  Päädyimme kalliimpiin ja pappa maksoi rattaista 12,50 euroa.

 

GOODMANILLA SHOPPAILEMASSA

GOODMANILLA SHOPPAILEMASSA

Anna oli ollut kiltti ja sai joulupukilta lahjakortin H&M:lle.  Minä vietin sillä aikaa laatuaikaa Samun ja Miskan kanssa lelukaupassa.  Puolituntisen jälkeen olin aivan hiessä, kun juoksentelin sinne tänne vikkelien nassikoiden perässä.  No sen jälkeen lounas maistui.  Koska sushit ovat Samun herkkua, valitsimme yläkerran Wok Cornerin ruokapaikaksi.  Pojat pistelivät susheja koko rahan edestä.  Niin tietysti me aikuisetkin, sillä valikoima oli erinomaisen hyvä.  Hämeenlinnassa ei sushipaikkoja ole ollenkaan liikaa.

 

MISKA JA SAMU KÄVIVÄT TERHILLÄ PARTURISSA

MISKA JA SAMU KÄVIVÄT TERHILLÄ PARTURISSA

Päivän kohokohta oli parturissa käynti.  ”Ota ennen ja jälkeen kuva”, Anna toivoi.  Minä sanoin, että ennen kuvia tuli jo eilen otettua.  Pojat pelleilivät joka kuvassa ja ei siinä mitään!

 

la 31.12.2016

Jouluvieraat lähtivät aikamoisella tohinalla ennen puolta päivää.  Meillä on tiedossa vieraiden vaihto.  Terttu ja Immo saapuvat iltapäivällä juhlistamaan kanssamme vuoden vaihdetta.  Sekin on perinne.  Perinteeseen kuuluvat myös Lii ja Kaizu, mutta tänä vuonna he juhlivat kotimaisemissa.  Terveisemme Nummelaan.

Kävimme eilen Annan ja pikkupoikien kanssa galleriassa.  Siitäkin on tullut perinne.  Pojat malttoivat maalata hetken vesiväreillä.

 

LEIKKIPUISTO OLI MÄRKÄ JA LUMETON

LEIKKIPUISTO OLI MÄRKÄ JA LUMETON

Sitten leikkipuisto kutsui.  Keli oli märkä ja kurainen.  Onneksi kurahousut olivat matkassa.  Anna pääsi iltapäivällä vuorostaan Terhille parturiin.  Hän tuli nuortuneena takaisin.  Harmi, jälkeen kuva unohtui.

Vuosi on ollut vauhdikas.  Lastenlasten tapaaminen on aina ilo.  Sen jälkeen olemme aivan poikki, sillä lepohetkiä ei juurikaan ole.  Mutta eipä ole vanhemmillakaan.  Pikkupoikien kasvamista on hauska seurata.  Pikku-Miska 2 v on hänkin jo kovasti mukana kaikissa askareissa.  Keitimme aamulla yhdessä puuroa ja Miska sekoitti tarmokkaasti.  Pojasta on tullut hauska pulisija.  Molemmat ovat kiipeilyiässä.  Mikään ylös nostettu tavara ei ole turvassa.  ”Pappa korjaa”, kuului useamminkin kerran.  Ja pappa korjasi.  Nyt pappa on kaupassa ja mummilla on vielä siivousurakka ennen seuraavien vieraiden tuloa.

Toivotan näiden sanojen myötä Onnekasta Vuotta 2017 meille kaikille:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.