tupaantuliaisten aika, heikinpäivä ja matkamessuilla

JUHLAPÖYTÄ ON KATETTU

JUHLAPÖYTÄ ON KATETTU

ke 18.1.2017

Muutostamme uuteen kotiin on kulunut jo yli puoli vuotta.  Hehkutin syksyllä, että tarjoan paperihuonelaisille glögit pikkujouluaikaan.  Lomamatkamme sekoitti pakan.  Pikkujoulu, joulu ja uusi vuosi vierähtivät ihan ilman glögiä.  En tarjonnut sitä enää tammikuussa.  Tarjosin thaihenkisen illan Petran syntymäpäivänä.

 

THAIRUOKA MAISTUI VIERAILLE

THAIRUOKA MAISTUI VIERAILLE

Kahdeksasta pajavuokralaisesta seitsemälle sopi pienimuotoinen illanvietto meillä hyvän ruuan, juhlajuomien ja valokuvien katselun merkeissä.  Tarjosin tom yam -keittoa sekä massaman- ja green currya jasmiiniriisin kera.

 

MANGOSALAATTI ON YKSI JUSSIN BRAVUUREISTA

MANGOSALAATTI ON YKSI JUSSIN BRAVUUREISTA

Suurimman suosion sai kuitenkin Jussin maanmainio mangosalaatti.  Mies itse poistui vähin äänin mökille.

 

KAUKOKAIPUUTA

KAUKOKAIPUUTA

Laitoin thaivalokuvamme pyörimään television ruudulle.  Kun Chiang Main temppelit oli katsastettu oli muiden vuoro.  Paula kertoili parin vuoden takaisesta Japanin matkastaan kirsikankukkien aikaan.  Ullalla oli kuvia Italian Materasta, jossa hän vietti viime keväänä kuukauden residenssissä.  Kukka hehkutti Intian väreillä.  Ilta vierähti rattoisasti.  Tällaisia tapaamisia voimme järjestää jatkossakin.  Petra kiteytty tunnelman: ”Miten meillä voikin olla näin mukava porukka”.  Niin totta.

to 19.1.2017

Tänäänkin oli aihetta juhlaan.  Oli Heikinpäivä.  Heikkejä löytyy perhepiiristä kokonaista kolme kappaletta.  Onnea Juha-Heikille, Miika Henrikille ja Visa Henrikille.

KIRKASVALOHOITOA

KIRKASVALOHOITOA

Hämeenlinnassa aurinko paistoi juhlan kunniaksi ja taivas oli pitkästä aikaa sininen.

 

NEPALILAISIA HERKKUJA, MINULLA TUOREJUUSTOA TOMAATTIKASTIKKEESSA, JUSSILLA LAMMASTA

NEPALILAISIA HERKKUJA, MINULLA TUOREJUUSTOA TOMAATTIKASTIKKEESSA, JUSSILLA LAMMASTA

Kävimme nimipäivälounaalla Himalaya Kitchenissä.  Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.  Sen jälkeen oli pakko oikaista hetkeksi ruokalevolle.  Minulla on illalla grafiikankurssi pajallamme.  Sen jälkeen poksautamme kuohuviinipullon.  Mukavia nämä juhlapäivät.

 

la 21.1.2017

Viikonloppunakin riitti ohjelmaa.  Olemme käyneet ahkerasti matkamessuilla keräämässä esitteitä ja haistelemassa uusia tuulia.

 

MATKAMESSUILLA

MATKAMESSUILLA

Terttu ja Immo olivat tänäkin vuonna seuralaisina.  Kävimme yhdessä syömässä lohikeitot ja kiertelimme sen jälkeen ulkamaiden osastoilla. Tapasimme enemmänkin tuttuja, mm. Kauklahden naapurit, Jussin vanhan työkaverin ja tietysti Olympian osastolla suosikkioppaamme Tuijan.  Jaana-sisko oli toimistossa, mutta lähetti terveiset ja joululahjapaketit tuliaisiksi Kauklahteen.  Pikkupojat olivat innoissaan, kun saivat lahjoja vielä joulun jälkeenkin.

 

LUMIUKKOASKARTELUA

PIKKUPOIKIEN LUMIUKKOASKARTELUA

Laura ja Miika viettivät tänään laatuaikaa Ikeassa.  ”Ensi kerralla saatte nukkua levitettävässä vuodesohvassa”, he lupasivat.  Olemme nukkuneet sujuvasti patjoilla lattialla tähän asti.  Hyvää jumppaa, mutta oikea sänky kuulostaa kyllä houkuttelevalta.

 

YLÄKUVASSA VISA JA OTSO, ALAKUVASSA OTSO ONKII SUVELAN LAITURILLA JA MUMMI OTTAA VALOKUVAA

YLÄKUVASSA VISA JA OTSO, ALAKUVASSA OTSO ONKII SUVELAN LAITURILLA JA MUMMI OTTAA VALOKUVAA

Otso ja Visa touhusivat leikeissään ja minä kokkasin perheelle uunikalaa ja perunoita.  Sain taas kerran pinon poikien piirustuksia kotiin viemisiksi.  Otson suosikkipiiroksissa on ollut poliisiautoja ja rosvoja.

 

OTSO LASKEE AULANGON KYLPYLÄSSÄ VESILIUKUMÄKEÄ

OTSO LASKEE AULANGON KYLPYLÄSSÄ VESILIUKUMÄKEÄ

Nyt löytyi myös tarinoita mökiltä ja kylpyläreissulta.  Olin taas kerran aivan ihastunut viisivuotiaan luovuudesta.

 

ke 25.1.2017

Kulttuuriohjelmaa riittää jopa Hämeenlinnan kokoisessa pikkukaupungissa.

SININEN HETKI ENNEN TEEHETKEÄ

SININEN HETKI ENNEN TEEHETKEÄ

Sähköpostiin tipahti kiinnostava kutsu: ”Ars-Häme ry:n Taidelainaamon uusi Valokiilassa-sarja esittelee kuukausittain yhden kuvataiteilijoistaan sekä yhdistää rennon teehetken taiteilijan tapaamiseen.  

 

vainio

Keskiviikkona 25.1. Valokiilassa-sarjan ensimmäinen taiteilija, valokuvataiteilija Marjukka Vainio on tavattavissa ja Risto Laakkonen Hyvän teen seurasta tarjoilee haudutettua teetä ja perehdyttää hyvän teen valmistamisen saloihin.”

Niinpä me Jussin kanssa kävimme juomassa kupposet teetä ja ihailemassa Marjukka Vainion upeita kukka-aiheisia valokuvia.  Lisää tällaista, kiitos.

 

pe 27.1.2017

Anna, Tuomo ja pikkupojat poikkesivat yllättäen torstaina Hämeenlinnassa.  Kävimme tietysti Aulangon kylpylässä.  Pääsimme todistamaan, kun Samu ui ensimmäistä kertaa kelluikkeilla isojen altaassa.  Miska kunnostautui vesiliukumäessä Annan sylissä.

 

SAMU, MISKA JA SMURFFILIMU

SAMU, MISKA JA SMURFFILIMU

Pulaamisen jälkeen Smurffi-limonadi ja kanakori maistuivat.

 

LUNTA EI OLE PALJOA, MUTTA LUMIUKOISSA LÖYTYY

LUNTA EI OLE PALJOA, MUTTA LUMIUKOISSA LÖYTYY

Tänään perjantaina oli vaihteeksi kirkas aurinkopäivä.  Teimme Jussin kanssa pitkän lenkin linnanpuistossa ja palasimme kaupungin keskustan kautta kotikulmille.  Minä olin illalla vedostamassa kauan kadoksissa olleista tanssijoista uusia taideteoksia.  Siivouksessakin on puolensa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.