carborundum-kukkia

ENSIMMÄISET KUKKAVEDOKSET

ENSIMMÄISET KUKKAVEDOKSET

Grafiikkakurssimme jatkui tammikuussa 2017 omalla pajallamme.  Opettajamme Petra Sarasti ohjeisti:  ”Aloitetaan uuden tekniikan kokeilu. Teemme gesso/metallisiruseoksella maalauksellista jälkeä offsetpellille.  Lisänä voi olla jotakin muutakin materiaalia jolla laattaa elävöitetään. Tässä tekniikassa ei syövytystä käytetä.  Aihe voi olla esittävä tai ihan abstrakti muoto/värikokeilu!  Tekniikasta käytetään nimitystä carborundum! Nimi tulee metallisirusta, jota gessoon sekoitetaan.”

Minulle ei ollut mitään kunnianhimoisia tavoitteita.  Iloittelin kukilla.  Leikkasin offsetpellin kukkien muotoon, levitin gesso-hiekkaseoksen ja muotoilin sen muoviveitsen avulla.  Kun seos oli kuivahtunut seuraavaan viikkoon, pääsimme levittämään väriä ja vedostamaan.  Prässille oli jono, sillä kaikki olivat samassa työvaiheessa.  Lopputulokset olivat yllätyksellisiä kuten aina.

 

KUKKAKORTIT TOIMIVAT AINA

KUKKAKORTIT TOIMIVAT AINA

Minä askartelin kukista pieniä kortteja.  Ajattelin jatkossa vedostaan kukkia väripohjille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.