pääsiäisaskartelua

PÄÄSIÄISKORTTIASKARTELUA

ti 28.3.2017

En tiennytkään, miten hauskan haasteen sain, kun ilmoittauduin Tuomelan marttojen kokouksessa vapaaehtoiseksi askarteluohjaajaksi.  Ajattelin, että teemme pääsiäiskortteja kollaasimenetelmällä ja värjäämme munia.  Syömme munat sitten tuoreiden karjalanpiirakoiden kera.  Toki teemmekin tätä kaikkea, mutta sen lisäksi myös paljon muuta.  Pohjanmaalla käydessämme ideanikkari Arja löysi netistä vaikka mitä mitä kivaa.

 

ILMAPALLOT TOIMIVAT KIPSIVALUMUOTTEINA

Hulvattomin idea oli hankkia valmista kipsinauhaa, jota oikeasti käytetään kipsisidoksissa.  Sitä voi kosteana muotoilla ilmapallon päälle.  Kun kipsi on kuivunut, ilmapallo puhkaistaan ja kas, saksilla muotoilemalla saa oivan munankuoren puolikkaan.

VALMIITA MUNANKUORIA

Siihen voi laittaa pääsiäiskukkia, tipusia, höyheniä, mitä vain.  Kipsinauhaa ei löytynyt apteekista mutta askartelukaupasta kyllä.

 

STYROXMUNAT SAIVAT PITSIÄ JA MAALIA PINTAAN

Ostin myös muutaman styroksmunan.  Liimasin pitsinpalasia pintaan ja viimeistelin kulta- ja hopeamaalilla.  Nykyään löytyy perinteisen muovailuvahan lisäksi kiinnostavia siistejä askartelumassoja.

 

SILK CLAY MASSAMUNIA – TAITEILIJAT OTSO 5V JA LAURA-ÄITI

Olen ihastunut Silk Clay muovailumassaan, joka kovettuu itsestään.  Sitäkin voi hyödyntää pääsiäiaskartelussa ja muotoilla erikokoisia ja erivärisiä pääsiäismunia.  Kuvan munat ovat styroxia ja ne on päällystetty muovailumassalla.  Puuvillanarulla päällystetty muna on Lauran taidonnäyte.

 

PÄÄSIÄISKORTIT OMILLE PIKKUPOJILLE

Otan kaikki nämä ihanuudet mukaan marttailtaamme.  Kaikkea emme ehdi tehdä, mutta ideoita on aina hauska saada.  Meillekin on tulossa pääsiäisenä pikkuväkeä.  Silloin voimme askarrella yhdessä vaikkapa värikkäitä munia.

 

NÄMÄ EIVÄT OLE ANGRY BIRDSEJA

 

PÄÄSIÄISKORTTEJA KOLLAASITEKNIIKALLA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.