nuudelikeitto

AINEKSIA NUUDELIKEITTOON

Yksi vakiotuliainen Aasian matkoiltamme on currytahna.  Olen tykästynyt keltaiseen massaman curryyn, joka on maukasta mutta ei liian tulista.  Sen innoittamana tarjosin vieraille illanistujaisissa tukevan nuudelikeiton.  Näin sen tein.  Pilkoin kelta- ja valkosipulia sekä tuoretta inkivääriä ja kuullotin ne kookosmaitotilkkaan sekoittamassani curryssa.  Lisäsin kattilaan purkillisen kookosmaitoa ja saman verran kuumaa kasvislientä.  Kypsensin liemessä vihreitä papuja, kirsikkatomaatteja ja kukkakaalin nuppuja sekä viipaloituja herkkusieniä.  Maustoin soija- ja kalakastikkeella, tuoreen limen mehulla, limenlehdillä ja chili-valkosipulikastikkeella.  Lisäsin lopuksi sulatettuja katkarapuja ja varoin, ettei keitto enää kiehunut.

 

VALMIIT ANNOKSET

Kiehautin nuudelit ja annostelin ne kulhojen pohjalle.  Lisäsin liemen ja asettelin sen päälle keitetyt munanpuolikkaat.  Hienoksi viipaloitu purjo, tuore tilli ja korianteri viimeistelivät herkun.  Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.