valoa ja varjoa

ALAJÄRVEN KOMEA KIRKKO

ma 27.3.2017

Viikonloppuun mahtui junamatka Seinäjoelle, vierailu Jussin Esko-veljen nuorimmaisen Timon kotona, automatka Arjan kyydissä Höykkylään, Jussin Martti-serkun hautajaiset Alajärvellä ja sunnuntaikahvit Leena-siskon luona Luoma-aholla.  Kotiuduimme tänään maanantaina jo ennen puolta päivää.  Intercity juna toi leppoisasti Tampereelle ja loppumatka taittui paikkurilla.

Pohjanmaalla kaikki on suurta.  Hautajaiset ovat koko kylän tapahtuma.  Kirkossa oli yli 200 henkeä ja muistotilaisuudessakin suurin osa.  Tunnelma oli lämmin.  Sukulaiset ja ystävät pitivät Martin muistolle koskettavia puheita.  Tilaisuus kesti viisi tuntia.  Oli mukava tavata pitkästä aikaa kaikki Jussin sisarukset.  Mikko ja Anitta tulivat Kuopiosta.

 

ESKO, ARJA, SENNI 2kk, TEEMU, LEENA JA JUSSI (JOTA KOTIPUOLESSA KUTSUTAAN HEIKIKSI)

Sunnuntaipäivän kohokohta oli käynti Jussin Leena-siskon luona.  Tapasimme siellä ensi kertaa suvun nuorimman tulokkaan Teemun ja Miian kaksikuukautisen Senni-tyttären.

 

LAPPAJÄRVI OLI VIELÄ TUKEVASTI JÄÄSSÄ

Nyt tuleva viikko on ohjelmoitu piukkaan.  Päivystän huomenna galleriassa, sillä vakiopäivystäjällämme Ilkalla on lomaviikko.  Keskiviikkona ajelemme päiväseltään Kauklahdessa.  Laura ja Miika tarvitsevat lastenvahteja ja me olemme toki käytettävissä.  Torstaina ripustan Hoiviaan kollaasinäyttelyn.  Illalla tapaamme Liin ja Kaizun teatterin ja uimisen merkeissä.  Mukavaa.

 

ti 28.3.2017

Päivystäjän päivä oli pitkä, sillä galleriassa oli hiljaista.  Jussi kävi, tarjosin hänelle välipalaa.  Mies lähti hakemaan Tiiriön autokorjaamolta scodillacia, mutta palasi laina-auton kanssa.  Hyvä niin, pääsemme huomenna Espooseen autokyydillä.

 

PÄÄSIÄISMUNA-ASKARTELUA

Minulla riitti puuhaa, kun pakkasin Hoivian näyttelyteokset ja askartelin loppupäivän styroxmunia ja pääsiäiskortteja.

 

PÄÄSIÄISMUNAKORTTEJA

Minkä askarteluohjaajan maailma onkaan menettänyt, kun pääsin vasta seniorina toteuttamaan itseäni!

 

pe 31.3.2017

Keskiviikkona ajelimme laina-scodillacilla Espooseen.  Oma scodillac oli edelleen korjaamolla.

 

TULIAISIA – PAKETEISSA YLLÄTYSMUNAT

”Mummi, minä olen odottanut sinua tosi pitkään”, Visa moitti.  Lupasimme tulla paremmalla aikataululla pian uudelleen.  Tai sitten poikaset tulevat pääsiäisenä Hämeenlinnaan.

 

METSÄPOLUILLA OLI HAUSKA LIUKASTELLA

 

JÄINEN KALLIO OLI OIVA LIUKUMÄKI

Ehdimme sentään päivän aikana leikkiä legoilla ja käydä metsäretkellä.

Torstaiaamuna Jussi haki auton korjaamolta.  Lasku oli vaatimattomat 1400 euroa.  Lastasimme Hoiviaan menevät kollaasityöt kyytiin ja päivä vierähtikin sitten tehokkaasti ripustuksen merkeissä.

 

OLIN PÄÄSSYT HOIVIAN INFONÄYTTÖÖN

 

PRINSESSA JADE PÄÄSI KUNNIAPAIKALLE

Minulla on ilo olla askarteluohjaajana ensi viikkolla joka ikinen päivä.  Ruokapalkalla.  Sehän sopii, sillä Hoiviassa on oikeasti maittava lounastarjoilu.

Lii ja Kaizu tulivat yökylään.  Ehdimme hädin tuskin imuroida ennen vieraiden saapumista.  Tarjosin maukasta currypohjaista nuudelikeittoa.  Sitten olikin jo aika rientää Hämeenlinnan teatteriin.

 

Kappale ei sytyttänyt minua.  Tuntui että siihen oli ahdettu liikaa aiheita – siis koko Suomen historia alkaen Kalevalasta ja päätyen soteen.

 

AAMIAISMUNAT ENNAKOIVAT PÄÄSIÄISTÄ

Perjantaiaamuna keittelin meille värikkäitä munia.  Brunssi maistui kaikille.  Siitäkin on tullut perinne.

 

LII, KAIZU JA LEENA BRUNSSILLA

Kiitokset Kaizulle cavasta!

 

VIERAAT TESTASIVAT UPOUUSIA POTKUPYÖRIÄÄN

Tämäkin päivä oli tarkkaan ohjelmoitu.  Pyörähdimme galleriassa ja jatkoimme matkaa kylpylään.  Ehdimme sopivasti sushilounaalle.  Vieraat jatkoivat kylläisinä ja voipuneina matkaa kotiin päin.

Minulla oli vielä iltakurssi Verkatehtaalla.  Anne Tammisen grafiikkaviikonloppu on ilo.  Pohjustin pari kuparilaattaa ja jatkan huomenna etsauksen ja akvatintan parissa.  Hauskaa.

 

su 2.4.2017

Ahkeroin koko viikonlopun grafiikkakurssilla Verkatehtaan taideluokassa.  Meitä kurssilaisia oli Hämeenlinnan mittapuun mukaan paljon, kokonaista 11 taiteenharrastajaa.  Anne-opettaja oli välillä kovilla, kun jokainen teki omaa juttuaan ja kaikilla oli opettajalta kysyttävää. Osa meistä teki perinteistä metalligrafiikkaa, yksi carborundumia ja loput fotoetsausta.  Minä jatkoin prinsessasarjaani ja päivitän kuvia, kunhan saan laatoista ensimmäiset vedokset.

 

LOUNASTARJOILUA PYÖRÄKORJAAMOLLA

Kaiken kurssituksen keskellä ehdimme ripustaa Jussin suosiollisella avustuksella ”Päiväunia” grafiikkapajanäyttelyni Paperihuoneelle.  Avajaiset ovat ensi tiistaina 4.4. klo 18-20.  Laitoin facebookiin kutsun ja sain paljon tykkäyksiä.  Tykkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.