luvassa kolea pääsiäinen 2017

pitkäperjantai 14.4.2017

Meidän pääsiäisessämme on ollut tummia sävyjä.  Nyt ilme on iloisempi, sillä odotan Jussia Lid’ln kaupasta ja Miikan perhettä Espoosta meille pääsiäisenviettoon.  Odotan huomenna myös Annaa ja poikia meille yökylään.  Pikkupojat ovat odottaneet jo innolla kylpyläpäivää.  Myös Jaana-sisko, siis tuore rouva Pokkinen, on tulossa herra Pokkisen kanssa sunnuntaina meille tupaantuliaisiin.  Otso kommentoi: ”Nehän on naimisissa, miten ne voi tulla?”  Pojalla taisi olla mielikuva, että naimisissa on joku paikka.

Koti on siivottu, aurinko paistaa ja ilmassa on kevään tuntua, vaikka sääennuste lupaa vuodenaikaan nähden koleaa säätä.  Ei ole ensimmäinen kerta kun pääsiäisenä sataa räntää.  On sitä satanut vappunakin.  Me vietämme Jussin kanssa tänä keväänä vappua Malesiassa.  Jos siellä sataa räntää, niin maailmankirjat ovat pahasti sekaisin.

 

PÄÄSIÄISLOUNAALLA TARJOLLA KALAA JA MÄMMIÄ

Miikan perhe saapui sopivasti lounasaikaan.  Jussi paistoi jogurttikalaa, minä keittelin kuoriperunoita ja Otson lempimakaronia.  Se oli juusto-tomaattitäytteisiä tortellineja.  Jälkiruuaksi söimme tietysti mämmiä kerman ja suklaamunien kera.

 

MUMMI LUKI RICHARD SCARRYN KIRJAA ILTASADUKSI

 

pääsiäislauantai 15.4.2017

Otso ja Visa innostuivat piirtelemään ja muovailemaan aamupuuron jälkeen.

 

NUORET MUOTOILIJAT VAUHDISSA

Sitten olikin ohjelmassa päivän kohokohta.  Tänään oli vaihtopäivä.  Tapasimme Annan, Samun ja Miskan Aulangon kylpylässä.  Siinä riitti säpinää, kun vahdittavia vikkeliä pikkupoikia oli neljä kappaletta.  Kaikilla oli hauskaa.

 

KAIKKI LAPSENLAPSET PÄÄSIÄISVIERAINA

Mummin kalakeitto ja jäätelö maistuivat.  Iltapäivällä kävimme läheisessä leikkipuistossa ja galleriassa.  Otso ilmoitti, että haluaa jäädä tänne.  Voi että, meidän pieneen kotiimme ei mahdu kerralla yhdeksän ihmistä yöpymään.  Mökille kyllä.  Odotamme kaikki jo kovasti kesälomaa.

 

pääsiäissunnuntai 16.4.2017

Aamulla lämpömittari oli nollassa.  Ilmanala oli todella kolea, kun Anna ja pojat, myös Jussi, lähtivät aamupuuron jälkeen leikkipuistoon.

 

VAUHDIN RIEMUA LEIKKIPUISTOSSA

Minä jäin kotiin siivoamaan, sillä odottelin arvovieraita kylään.

 

MISKA JA SAMU SAIVAT SUKLAAHERKKUJA TULIAISEKSI

Jaana-sisko ja tuore aviomiehensä Raimo saapuivat ensivisiitille iltapäivällä.  Olin luvannut tarjota thairuokaa.  Jussi avusti tekemällä pravuuriaan tulista mangosalaattia.  Meillä oli pääsiäisen kunniaksi tarjolla myös karitsanpaistia ja minttuhyytelöä.  Pikkupojat saivat varmuuden vuoksi maissintähkiä, sillä arvelin chilinmaun heille liian vahvaksi.

 

KUOHUVIINIMALJAT TUOREELLE AVIOPARILLE

Kilautimme cavat vieraiden saavuttua.  Rouva ja Herra Pokkinen tekivät häämatkan Barcelonaan ja tuliaispullo oli tietysti espanjalainen.

 

THAIHENKINEN PÄÄSIÄISLOUNAS

Tukevan lounaan jälkeen maistui kevyt jälkiruoka.  Sekin oli Jaana-siskon käsialaa.  Raikas sitruunapiirakka pääsiäismunakoristeiden kera oli herkkua.  Sisko kiittää.

 

JANEN SITRUUNAINEN PÄÄSIÄISPIIRAKKA

 

pääsiäismaanantai 17.4.2017

Yöllä oli pakkasta.  Emme pelästyneet, vaan starttasimme heti aamupuuron jälkeen mökille.  Aurinko pilkahteli ja mökkipihalla oli onneksi tyyntä.

JÄÄT PAUKKUIVAT VANAJANSELÄLLÄ

Rannassa jäät paukkuivat.  Samu ja Miska ihmettelivät kumeaa ääntä.  Aloitimme mökkikauden haravoimalla.  Pojat hyppelivät lehtikasassa.  Taivaalta satoi höyhenenkeveitä lumihiutaleita.  Jussi-pappa sytytti takkaan tulen ja pikkupojat olivat innokkaita apureita kantamaan puita.

 

KAHVI- JA PILLIMEHUTAUKO

Kaiken raatamisen jälkeen pullakahvit ja pillimehut maistuivat keinulla.

 

KEVÄÄN ENSIMMÄISET SINIVUOKOT

Minä löysin mökkirinteestä kevään ensimmäiset sinivuokot.  Ne ovat aina ilo silmille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.