katkarapucurry

NÄISTÄ AINEKSISTÄ SYNTYI HYVÄ CURRYPATA

Vaikka thairuoka ei kuulukaan perinteiseen suomalaiseen pääsiäiseen, meillä se kuuluu.  Tarjoan mielelläni vieraille elämyksiä.  Thairuoka kuuluu niihin.  Käytin curryn valmistukseen punaista currytahnaa (vahvaa), jonka sulatin kookosmaitoon.   Seuraavaksi mukaan pääsivät punainen chilipalko, pilkottu kelta- ja valkosipuli, tuore inkivääri, sitruunaruoho, limetinlehdet sekä korianterinjuuret.  Keittiöön levisi aromaattinen tuoksu.

Kun perusmaut olivat hautuneet, lisäsin pataan purkillisen paseerattua tomaattia, kesäkurpitsakuutioita, herkkusieniviipaleita sekä vihreitä papuja.  Aivan viimeiseksi kuumensin katkaravut.  Maustoin curryn soija- ja valkosipulichilikastikkeella, tuoreella limellä ja aromisuolalla.

 

TULISTA MANGOSALAATTIA JA KATKARAPUCURRYA

Tarjosin korianterintuoksuisen curryn basmatiriisin ja Jussin mainion mangosalaatin kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.