lohileipäsiä

PAAHDETTUA RUISLEIPÄÄ JA LOHITAHNAA

Pääsiäispyhien jälkeen jääkaapissa oli runsaasti pikkukippoja, joissa oli ruuantähteitä.  Toki ne voi syödä sellaisenaan, mutta päivitys on aina hauskaa.  Mitä tehdä muutamasta paistetusta lohipalasta.  Ensimmäinen versio oli sekoittaa osa niistä paistetun riisin joukkoon.  Se oli hyvää perusruokaa.

Keksin tehdä lopuista lohitahnaa levitettäväksi paahtoleivän päälle.  Tehosekoitin olisi ollut hyvä, mutta käsipelilläkin se onnistui.  Painelin haarukalla palat pieniksi, lisäsin hienoksi pilkotun salottisipulin, purjoa renkaina ja kourallisen rucolaa.  Maustoin soijakastikkeella, majoneesilla, puristetulla sitruunanmehulla ja rouhitulla pippurilla.  Tilkka valkosipuli-chilikastiketta antoi potkua.  Jos kaapista olisi löytynyt vielä tuoretta inkivääriä ja tuoretta tilliä, makuelämys olisi ollut täydellinen.  Vaan hyvää se oli näinkin paahdettujen ruispalojen ja oluen kera!

Tuli mieleen, että tällainen täyte sopii mainiosti myös uuniperunoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.