meren rannalla kasuariinapuiden varjossa

LEIJAN LENNÄTTÄJIÄ

pe 28.4.2017
Kuala Terengganu, päivä 7

päiväretki Etelä-Kiinan meren rannalle
iltamarkkinoilla
merenherkkuja illalliseksi

Kaupunki tuntui jo tutulta, kun lähdimme aamulla patikoimaan bussiaseman ohi kohti uimarantaa.  Minä luin karttaa ja johdin meidät hetkeksi harhaan.  Olimme kuumissamme, kun lopulta näimme meren siintävän.

 

PRIMULA BEACH HOTELLIN PUUTARHA OLI MEREN TUNTUMASSA

Katsastimme Primula Beach hotellin rehevän puutarhan.  Pääsimme sieltä sujuvasti kuumalle rantahietikolle.

 

SILMISSÄ SIINSI AURINKOVARJOT

Minä näin kangastuksen.  ”Tuolla on värikkäitä aurinkovarjoja ja rantatuoleja”, innostuin.  Täälläkö muka rantatuoleja.  Muslimit eivät ota aurinkoa ja harvat turistit pysyttelevät rantahotellien uima-altailla.  Me olemme täällä muutenkin kummajaisia, kun kävelimme kuumia katuja helteessä.  Muita kulkijoita ei juuri näe.

 

LEIJOJA MYYNNISSÄ

Näkemäni väriläiskä oli leijakauppias, joka oli levittänyt tuotteensa rantahiekalle.  Autiota hiekkarantaa riitti silmänkantamattomiin.

 

PAIKALLISET PIKNIKILLÄ

Paikalliset istuivat piknikillä kasuariinapuiden varjossa.  Niin mekin.  Suolainen merituuli hiveli kuumaa ihoa.  Minun oli pakko pukeutua pitkähihaiseen paitaan eilisen varomattomuuden vuoksi.  Jussi paistatteli päivää uimahoususillaan.

 

LOUNASTARJONTAA

Uimarannan tuntumassa oli ruokakojuja ja valkoisia telttoja, joissa oli oikein pöydät ja tuolit.  Valitsimme kalaa ja katkarapuja sekä jo tutuksi tullutta teetä.  Ruoka oli hyvää eikä maksanut paljon.  Kyselimme henkilökunnalta, mistä saisimme taksin kotimatkalle.  He pudistivat päätään.  Jussi keksi kysyä, veisikö joku meidät ihan privaatisti.  Sehän sopi ja maksaa sai omantunnon mukaan.  Nuori tumma mies kyyditsi meidät hetkessä hotellille ja oli kovasti tyytyväinen tippiimme.

 

ILTAMARKKINAT

Illalla jouduimme lähes vahingossa markkinoille.  Nyt on viikonloppu ja lomakausi alkamassa.  Turisteja ei näkynyt, mutta paikallisia sitäkin enemmän.

 

JUSSI MAISTELI DURIANIA

Hedelmäkojuissa oli tarjolla röykkiöittäin duriania.  Kuulimme, että ne tuodaan Thaimaan puolelta.  Vaatekojut pursuivat värikkäitä asusteita.  Me emme niistä perustaneet vaan jatkoimme matkaa kohti ensimmäisen illan mereneläväravintolaa.

 

TARJOTTIMELLINEN SIMPUKOITA, MUSTEKALAA, PIKKURAPUJA JA TASKURAPUJA THAIMAUSTEIN, NAM

Tilasimme nyt kunnon vadillisen herkkuja.  Vähän arvelutti, miten selviämme taskuravuista, sillä aputyövälineitä ei ollut ja hampaita varoimme.  Hyvin selvisimme ja maut olivat kohdallaan.  Annoksissa oli käytetty tuttuja thaimausteita.  Ne ovat edelleen suosikkejamme.  Lasku kahdelta teemukien kera oli 53 riggittia, noin 12 euroa.

 

VÄRIVALOJA

Meillä on nyt viimeinen yö tässä YT Midtown hotellissa.  Olisimme halunneet lähteä jo huomenna jatkamaan matkaa, mutta emme saaneet majapaikkaa.  Vaihdamme täällä kaupungissa yhdeksi yöksi halvempaan hotelliin, joka on aivan bussiaseman nurkalla.  Sunnuntaina, siis vappuaattona, suuntaamme pohjoiseen ja todellinen rantaloma voi alkaa!  Tämänpäiväinen oli vain harjoittelua.

 

la 29.4.2017
Kuala Terengganu, päivä 8

kaupunkikierros
hotellin vaihto
iltashoppailua

Kokosimme aamiaisen jälkeen reippaasti tavaramme matkalaukkuihin ja jätimme ne respaan odottelemaan uutta majapaikkaa.  Uncle Homestay on korttelin päässä ja sieltä on kätevä siirtyä vappuaattona bussiin.

Mietimme, mitä teemme tänään ylimääräisenä kaupunkipäivänämme.  Tarjolla oli mm. uiva moskeija kaupugin ulkopuolella tai veneretki joen yli Pulau Duyngille.  Siellä löytyy opaskirjan mukaan värikäs kalastajakylä veneenrakentajineen.  Sinne siis.

 

TÄMÄ VENE EI MENNYT PULAU DUYUNGILLE

Innokkaat alkuasukkaat neuvoivat meille reitin väärälle laiturille. Siellä ei lukenut mitään. Niinpä istuimme tyytyväisinä odottelemassa venettä. Se tulikin ja olimme jo astumassa laivaan, kun yksi herra kysyi, minne menemme. Kävi ilmi, että tämä vene meni aivan jonnekin muualle kuin Pulau Duyungille.  Muita laitureita ei ollut lähelläkään. Löysimme lopulta noin kilometrin päästä oikean laiturin, mutta siellä ei näkynyt minkäänlaista liikennettä.

 

CHINA TOWN EHTI TULLA TUTUKSI

Niinpä päätimme ottaa suunnitelma B:n käyttöön. Se tarkoitti, että kävelimme vain kaupungilla ja otimme rennosti. Joimme ensimmäisessä kuppilassa teet ja China Townin tutussa Mike 2:ssa oluet.

 

TOFU- JA LAKSANUUDELEITA

Valitsimme lounaspaikaksi Mademe Bee’s Kitchenin. Jussi maisteli paikallista erikoisuutta laksaa ja minä sain kuin sainkin aitoa tofua (ensimmäisellä yrityksellä sain Kuala Lumpurissa paistettua läskiä).

Tutkailimme tavaratalon tarjontaa. Yritimme ostaa aurinkovoidetta. Niveaa löytyi, mutta joka pakkauksessa luki ”whitening”. Täällä vaalea on kaunista. Minä sorruin taas kerran ostamaan batiikkipöytäliinan, vaikka niitä on kotona pino ennestään. Tämä on kevään kunniaksi sinivuokonsininen.

Kävimme hakemassa illan edellä laukut hotellilta. Uusi yhden yön majapaikkamme on vaatimaton, mutta kelvollinen. Meillä on oma wc ja ilmastointi, joka tässä helteessä on tuiki tarpeen. Hinta on 70 ringettia eli 15 euroa yö. Edellinen hotellimme maksoi tuplasti.

KAUPUNKI LOISTI VÄRIVALOISSA

Suunnistimme illalla uudelleen keskikaupungille. Pääkadun Sultan Ismailin tuntumassa oli yllättäen jopa vilkasta.

 

PIKARUOKAJONOSSA

Sinne oli pystytetty ilmeisesti viikonlopun kunniaksi katukojuja, joista sai paikallista pikaruokaa. Se sopi meille hyvin. Toinen ilonaihe oli hyvinvarustettu kirjakauppa. Emme ostaneet muslimikirjallisuutta. Minä viihdyin tutkailemassa askarteluosastolla siveltimiä, värejä ja akvarellipapereita. On aina hauska kokeilla uusia tuotteita.

 

KUALA TERENGGANUN BUSSIASEMA

Bussimme Kuala Besutiin lähtee klo 11 huomenna vappuaattona. Sieltä otamme taksin Hotel Suriaan. Sen jälkeen voi rantaloma ja villi vapunvietto alkaa:)

There are 2 comments

  1. Arja

    Värikästä vappua teille. Me vietämme vapun saaressa risuja poltellen. On oltu jo pari yötä. Eilen oli tyyni aurinkoinen keli ja aurinkoa näyttää nytkin olevan tarjolla, mutta kylmää.

    Tykkää

  2. marjaleenaetula

    Kiitos ja aurinkoista vappua teillekin. Me olemme päässeet onnellisesti rantalomalle. Mittarissa on +34 ja merivesi tuntuu vieläkin lämpimämmältä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.