hiljaiseloa altaalla ja hiekkarannalla

ti 9.5.2017,  päivä 18
Merang, Sutra Beach Resort

pilvipoutainen päivä altaalla
uintia, lukemista, lekottelua, vähän akvarellimaalausta
riisi- ja nuudeli-illallinen

Tähän tottuu.  Huolettomiin lomapäiviin.  Ei ohjelmaa, ei kiirettä, ei mitään tärkeää tekemistä.

 

ALTAAMME ON MEREN ÄÄRELLÄ

Vietimme totta tosiaan koko päivän altaalla.  Taivas oli paksussa pilvessä, joten aurinkoakaan ei tarvinnut varoa.  Olemme saaneet väriä enemmän kuin aikoihin.  Minä olen käyttänyt 30 suojakertoimia koko ajan.

 

HUOLETON AURINGONOTTAJA JUSSI

Jussi vain satunnaisesti ja niinpä miehen olkapäät kesivät.  Ostin paikallista kookosöljyä ja paikallista ruusuntuoksuista oliiviöljyä, joita sipaisen molempien nahkaan aina suihkun jälkeen.

Hotellin tukeva buffetaamianen on ollut ilomme.  Nälkä tulee vasta illalla.  Olemme hyödyntäneet paikallisia pikkuravintoita ansiokkaasti.  Annokset ovat hyviä eivätkä maksa paljoa.  Olemme kokeilleet uusia yllätysmakuja.  Ruokalistat ovat nimittäin vain paikallisella kielellä.

 

NASI GORENG CINA JA MEE HONG KONG

Tänään maistelimme annoksia Nasi Goreng Cina ja Mee Hong Kong.  Paistetun riisin seassa oli tuttuun tapaan kananpaloja ja katkarapuja sekä punaisia chilipalkoja.  Nuudeliannos sitä vastoin oli yllätys.  Keltaisista nuudeleista oli paistettu munakas.  Sen päälle oli kaadettu kana-kasvisliemi.  Maku oli erinomainen.  Olimme tyytyväisiä ja taas kokemusta rikkaampia.

KUKKIVA PUUTARHAMME

Olen joutunut opettelemaan myös teesanastoa.  Pärjäsimme aluksi hyvin tilaamalla Teh Tarik -kupposet.  Siis vahvaa makealla maidolla ja sokerilla vahvistettua teetä.  Minulle se oli kuitenkin liian makeaa.

 

JÄÄPALATEETÄ JA KAHVIA

Nyt tiedän että maito on susu ja sokeri on gula.  Eilen tilasin Teh o, kun kuvittelin että o tarkoittaa ei sokeria.  Se tarkoitti ei maitoa.

 

ke 10.5.2017,  päivä 19
Sutra Beach Resort

rantaloman viimeinen päivä
rantaloman ensimmäinen sadepäivä
kävelylenkki rannalla sateen jälkeen
lueskelua ja uintia altaalla
illallinen hotellissa
pakkaus

Katselin herättyäni palmunoksien villiä tanssia ikkunamme takana.  Olimme suunnitelleet pulahtavamme mereen aamu-uinnille.  Emme pulahtaneet vaan kirmasimme märän pihan yli aamiaiselle.

 

ENSIMMÄINEN SADEPÄIVÄ

Yöllä oli satanut reippaasti ja ukkonenkin jyrähteli.  Kun pääsimme katokseen, taivas repesi.  Hetken satoi kaatamalla.

 

MISSÄ ON PULAU REDANG?

Päivällä ilma selkeni, mutta taivas oli sankassa pilvessä.

 

HIEKKARANTAA RIITTI ENEMMÄN KUIN JAKSOIMME PATIKOIDA

 

TAUKOPAIKKA

Rannalla oli hyvä patikoida, sillä tuuli oli lämmin.

 

MERENPOHJAILOITTELUA

Minä maalasin tämän loman viimeiset akvarellit.  Iltapäivällä altaalla oli suorastaan tungosta.  Bussilastillinen paikallisia majoittui hotelliimme.  Ei kestänyt kuin hetken, kun he valloittivat altaan.  Me olimme tässä seurassa ainoat länsimaalaiset.

Juhlistimme viimeistä rantalomailtaa tilaamalla hotellin ravintolassa kalliin grillatun merenelävälautasen.  Saimme kalaa, mustekalan, katkarapuja, taskuravun ja vihanneksia sekä yllättäen perunamuhennosta.  Kuulostaa hyvältä, mutta kun kaikki ainekset uivat paksussa chilikastikkeessa, makuelämys poltti huulia ja kaikki maistui samalta.  Tilasimme jälkiruuaksi tuoreita hedelmiä ja jäätelöä.  Olimme siihen annokseen paljon tyytyväisempiä.

 

TÄSSÄ ON TUNNELMAA

Kun poistuimme pakkaamaan, ihailimme altaan ääreen katettua hääpöytää.  Joillakin on tiedossa romantiikkaa, meillä lähtötunnelmia.  Lennämme aamukoneella Kuala Terengganusta Kuala Lumpuriin.  Majoitumme seuraaviksi kolmeksi yöksi China Towniin Mandarin Pacific hotelliin.  Kuiva kausi on päättymässä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.