mökkijuhannus

SATEINEN MÖKKIPIHA OLI VEHREÄ

to 22.6.2017

Koleaa, pilvistä, sateista, näistä on juhannussää tehty.  Siivosimme pikapikaa aamulla Hämeenlinnan kodin, sillä saamme todennäköisesti viikonloppuvieraita majoitukseen sekä mökille että kaupunkiin.  Haimme autokuormallisen evästä ruokakaupasta.  Koko matkan satoi, kun ajelimme mökille.  Jussi sai hätäsoiton tyttäreltä.  Lapset pitää hakea ajoissa päiväkodista eikä hän pääse.  Kiltti-Jussi lähti saman tien ajamaan Tapanilaan.  Aika pitkä päiväkotimatka meillä.

 

la 24.6.2017

Perjantai oli kylmä ja sateinen, samoin lauantai.  No, oli meillä kuiviakin hetkiä.

 

JUHANNUSSÄÄ OLI PILVINEN JA SATEINEN

Pojat viihtyivät ulkosalla säällä kuin säällä.  Ulkoruokailu ei kuitenkaan onnistunut.  Torstai-iltana paistoin kaksi pannukakkua sekä sieni- ja fetapinaattipiirakan.  Minulla oli pannukakkusulkeiset, sillä onnistuin kippaanaan taikinan kuuman uunin pohjalle.  Sen jälkeen vierähti tovi pää uunin sisällä ennen kuin sotku oli siivottu.

 

METSÄRETKELLE LÄHDÖSSÄ

Juhannusvieraat saapuivat illan mittaan.  Meillä oli historiallinen hetki, sillä Miikan perhe vietti ensimmäisen yön uudessa välimökissä.  Annan perhe nukkui saunamökissä.  Me sekä Arja ja Esko mahduimme mainiosti ylämökkiin.

 

KALAMIEHET

 

PIKKUPOJAT PÄÄSIVÄT PILLIMEHURETKELLE

Perjantaina Miika otti isot pojat veneellä kalaan.  He saivat kolme hienoa ahventa, jotka grillattiin päivällä.  Jussi teki juhannussaunaan kesän ensimmäisen tuoksuvaisen vastan.

 

SAUNAPUHTAITA POIKASIA

Illalla takan äärellä kirmaili neljä saunapuhdasta nakupoikaa.

 

ARJA JA ESKO TARJOILIVAT POJILLE NAKINPALOJA LETTUJEN LOMASSA

Lauantaiaamuna aurinko pilkahteli, mutta päivä oli järkyttävän kylmä.  Keittelin ison lohikeiton ja paistoin illalla tihkusateessa muurikalla lettuja.  Ne hupenivat herkkusuu-poikin masuihin sitä mukaa kun kypsyivät. Saunoimme tänäänkin.  Kylmä järvivesi ei kuitenkaan houkutellut uimaan.

 

OTSO ONKI AHVENIA

Miika, Otso ja Samu tekivät taas pitkän kalastusreissun.  He saivat lisää ahvenia.  Pikkupojat säteilivät tyytyväisinä veneretken jälkeen.

 

POIKASILLE MAISTUI JÄÄTELÖ

 

ma 26.6.2017

Juhannus on ohi ja sää jatkuu sateisena ja koleana.  Me karkasimme kaupunkiin.  Miika vei eilen Lauran ja pojat viikoksi lomalle Laviaan.  Itse hän jatkoi aamulla matkaa Espooseen töihin.

 

KESÄN ENSIMMÄINEN UNIKKO PUHKESI KUKKAAN

 

ANNA PAKKASI KASSIT, JUHANNUSLOMA ON OHI

Myös Anna teki lähtöä pikkupoikien kanssa.  Kävimme porukalla susheilla Hämeenlinnan Goodmanilla.  Nyt pidämme Jussin kanssa sadetta kaupunkikodissamme.  Tulisipa kesä.

 

MERIROSVOT

Saimme illalla kuvaviestin Laviasta.  Siellä hurjat merirosvot olivat menossa nukkumaan.

There is one comment

  1. Arja

    Mummot , ukit, äijät, mummit ja papat ovat juuri niitä joiden tehtävä on keskeyttää omat hommat ja muuttaa suunnitelmat sekä syöksyä avuksi kävellen, autolla tai lentokoneella.❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.