fotoetsausopissa

KAKTUKSENKUKKIA

Me paperihuonelaiset olemme innokkaita kokeilemaan eri grafiikan menetelmiä.  Peruskurssilla puheenjohtajamme Petra on opastanut sekä uusia että kokeneita graafikkoja etsauksessa, akvatintassa ja carborundumissa.  Nyt vuorossa oli fotoetsaus.  Petra ja Tiina-Katriina testasivat ensin kahdestaan, miten valoherkän kalvon käyttö onnistuu pajallamme.

 

KUVA ON KIINNITETTY SINISELLE KALVOLLE

Alakertaan viriteltiin UV-lamppu ja yläkerrassa ikkunat pimennettiin.  Meitä oli pieni pioneeriryhmä.  Jokainen oli valinnut oman valokuvan.  Se käsiteltiin yhdessä photoshopilla ja laserprintattiin.  Prässin avulla kuvat siirtyivät offsetpellille.  Ennen kuin laatat olivat valmiit vedostukseen tarvittiin lämpö- ja valokäsittelyä sekä soodaa ja etikkaa.

Vähän jännitti, kun pääsin ottamaan vedoksen ensimmäisestä laatasta.  Yllättäen kaktuksenkukat toimivat hyvin, vaikka laatassa näkyikin ylimääräisiä pilkkuja.  Tanssijatyttöni sen sijaan ei käyttäytynyt yhtä hyvin.  Herkät aiheet kannattaa ilmeisesti työstää kuparille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.