anna langan viedä

NÄMÄ KUKAT SYNTYIVÄT VILLALANGANPÄTKÄLLÄ JA VESUKIUKOISELLA MUSTEELLA

Hipaisu taiteeseen

Tule mieltä virkistävään ryhmähetkeen,
keskittyen omaan, sisäiseen mielenmaisemaan.
Kurkistaen, kokeillen,
leikillisen uteliaana,
ohjatusti taideterapian menetelmiä soveltaen.

Olen kokeillut maalausta monella eri tekniikalla, mutta villalanka oli uusi juttu.  Osallistuin kiinnostuksesta Galleria Paperihuoneella järjestettyyn taideterapiailtaan.

TAIDETERAPIAOHJAAJAT

Opettajat Tiina-Katriina ja Sari ohjasivat pientä ryhmäämme lämmöllä.  ”Pitäkää hauskaa ja heittäytykää”, he kehottivat.

 

VILLIKUKKIA

Villalanganpätkät siveltiminä ja muste maalina toimivat mainiosti, sillä maalaaminen oli hauskaa kokeilua eikä siihen voinut suhtautua vakavasti.

YRITIN MAALATA SAMMAKOITA, MUTTA RYHMÄ NÄKI NÄISSÄ TANSSIJOITA

”Kuvitelkaa, että kuvititte kirjan ja kirjoittakaa takakannen teksti”, ohjaajat kehottivat loppukatselussa.  Teksteistä ja kuvista tuli erilaisia, mutta yhteistä oli uusi kokemus, tekemisen ilo ja virkeä olo.

Kurssi jatkui seuraavana iltana.  Kävimme keräämässä ulkona itselle tärkeitä juttuja.  Sellaisia, joita voi vetää prässin läpi.  Käytännössä kaikki keräsivät pieniä kukkia, lehtiä ja hentoja oksia.  Tehtävänä oli koostaa niistä oman näköinen sommitelma.  Telasimme offsetpellille taustavärin ja asetteimme materiaalit päälle.  Kukat ja lehdet jäivät valkoisiksi, mutta taideteosta voi jatkaa vedostamalle niiden päälle jotain muuta.

 

VIRRAN VIEMÄÄ

 

SUVANTO

Vaikka lähtökohta kaikilla oli sama, jokaisen monotypiat olivat tekijän näköisiä.  Minä löysin itsestäni herkän puolen.  Loppukatselussa keräsimme vedoksista mieleen tulevia sanoja ja jokainen sommitteli niistä pienen runonpätkän.  Olipa taas kerran innoittava ilta.  Kiitoset vetäjille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.