suklaajuustokakku

TÄSTÄ EI SUKLAAKAKKU PARANE

Meidän lapsilla oli aikoinaan omat leivontasuosikit.  Anna leipoi ahkerasti Mummo Ankan keittokirjan ohjeen mukaan suklaakakkua ja makean nälän yllättäessä pursotteli marenkeja.  Miikan ehdoton suosikki oli suklaajuustokakku.

 

MEIDÄN PERHEEN PARHAAT RUOKAOHJEET

Selasimme mökillä Leenan ja Jussin kotikeittokirjaa vuodelta 2003 ja sieltä löytyi ohje.  Tosin vegaaniversiona.  Päivitimme sen käyttämällä agar-agarin sijasta liivatetta ja soijakerman sijasta oikeaa kuohukermaa.

pohja:

  • 80 g kaura- tai muita keksejä
  • 25 g margariinia

täyte:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 200 g (soija)tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • agar-agaria
  • 2 dl (soija)kermaa

Painele keksi-margariiniseos voipaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle.  Anna jähmettyä viileässä.  Sulata suklaa vesihauteessa.  Lisää tuorejuusto, sokeri sekä liotettu ja vesitilkassa kiehautettu agar-agar.  Vaahdota kerma ja lisää se viimeiseksi.  Kaade täyte vuokaan murupohjan päälle.  Anna hyytyä kylmässä.  Irrota kakku vuuasta ja koristele suklaalastuilla.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.