aamiaismunia tomaattikupissa

AINEKSIA YLLÄTYSAAMIAISEEN

Olen kokeillut ties kuinka monta tapaa valmistaa kananmunia.  Tapas-kirjasta löytyi aivan uudenlainen ohje.  Pitihän sitä kokeilla.  Ensimmäisestä yrityksestä tuli munakokkelia, sillä tomaatti keikahti ja raaka muna valui ulos.  Toisella yrityksellä olin viisaampi ja käytin peltistä muffinivuokaa apuna.

Koversin tomaatin sisustan pois – sitä voi käyttää myöhemmin ruuanlaitossa – ja valutin tilalle kananmunan.  Maustoin yrttisuolalla ja mustapippurilla.  Kaadoin päälle tilkan kuohukermaa ja raastoin huipulle vahvaa juustoa.  Laitoin koko komeuden 180 asteeseen uuniin 15 minuutiksi.

 

YLLÄTYSTOMAATTI

Tomaatista tuli makea ja pehmeä.  Kananmuna jähmettyi sopivasti ja kerma sekä juusto toivat annokseen makua.  Seuraavalla kerralla valmistan tomaattimunia koko pellillisen!  Vinkki – jos kotoa löytyy tähteeksi jäänyttä sienimuhennosta, se sopii mainiosti tomaatin ja kananmunan seuraan.  Testasin ja hyvää oli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.