kotitekoinen pizza

KOTITEKOISESTA PIZZASTA TULI TUMMASÄVYINEN JA HERKULLINEN

Meidän perheessä on syöty kesän aikana monen monta pizzaa.  Yksinkertaisesti siksi, että ne maistuvat pikkupojille.  Otson ehdoton suosikki on tonnikalapizza.  Sain tarmonpuuskan ja kokeilin, miten pizzan tekeminen alusta alkaen sujuu kotikeittiössä.

 

AINEKSET MAUKKAASEEN PIZZAAN

Ostin kilon pussin durum-vehnää, valmista chili-tomaattipastakastiketta sekä mozzarellaa ja vahvaa juustoa.

Pohjataikinan teko oli yllättävän helppoa.  Pellilliseen tarvittiin 1,5 dl kädenlämpöistä vettä, 15 g hiivaa, 1/2 tl suolaa, 2 rkl öljyä ja noin 3 dl vehnäjauhoja.  Sekoitin ainekset ja vaivasin käsin samoin kuin pullataikinaa.  Kohotin liinan alla kaksinkertaiseksi.  Tein sillä aikaa tomaattikastikkeen.  Kuullotin punasipulin ja kaksi valkosipulinkynttä sekä lohkotun tomaatin kattilassa.  Lisäsin varovasti tulista tomaattikastiketta ja toisen mokoman maustamatonta tomaattimurskaa.  Haudutin kypsäksi ja puristin lopuksi vähän limeä antamaan raikkautta.

 

TOMAATTIKASTIKE KYPSYY JA TAIKINA KOHOAA

Kaulin kohonneen taikinan leivinpaperin päällä ja siirsin uunipellille.  Vehnäjauhopussin kyljessä olevan ohjeen mukaan täytteet lisättiin heti ja koko komeus paistettiin 250 asteessa 12-15 minuuttia.  Minä halusin rapsakan pohjan, joten paistoin sen ensin kuumassa uunissa 5 minuuttia.  Lisäsin sen jälkeen tomaattikastikkeen, mozzarellaa viipaleina, vähän salaattijuustoa sekä muutaman tähteeksi jääneen herkkutattiviipaleen.  Paistoin pizzaa toiset viisi minuuttia 250 asteessa.  Lisäsin päälle ohuita juustosiivuja ja tilkan hyvää oliiviöljyä.  Koristelin lopuksi tuoreella persiljalla.  Basilika ja rucola sopivat myös erinomaisesti tomaatin kera.  Lopputulos oli herkullinen – varsinkin jos pitää chilistä.  Seuraavalla kerralla kokeilen vähemmän tulista annosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.