suunnitelmissa matkailusyksy

HAPPY CATS – HYVIÄ LOMAMATKOJA

ke 23.8.2017

Elokuun loppupuolella on jo aivan syksyn tuntua.  Olemme kaupungissa, taivas on pilvessä ja ilma kolea.  Emme ole ihan vielä luovuttaneet.  Lähdemme totta kai viikonlopuksi mökille.  Mustikat ovat kypsiä ja sienimetsässä on mukava kulkea.  Kaupungissa meitä pitelee sään lisäksi Jussin työmatkat Annan talolle ja minun grafiikanpajahommani.  Perjantaina Hämeenlinnassa vietetään taiteiden yötä.  Meillä on Galleria Paperihuoneella ohjelmaa: Duo Iltavuoro esiintyy, kaiverramme puuta ja Mama Maddalena ennustaa tarot-korteista!

 

MATKALUKEMISTA

Olemme ohjelmoineet syksymme tarkkaan.  Meillä on tiedossa kokonaista kolme aurinkolomamatkaa.  Siis enemmän kuin koskaan.

 

LETSOS-HOTELLIMME

Ensimmäinen niistä suuntautuu Kreikkaan Zakynthosin saarelle Joonianmeren puolelle.  Arja ja Esko lähtevät ensimmäiseksi viikoksi matkaseuraksi.  Toisen viikon lomailemme kahdestaan.

Ehdimme käydä kotona viikon verran kääntymässä, ennen kuin lennähdämme taas.  Mustameri ja Bulgaria ovat meille aivan uusi kohde.  Toivottavasti siellä on lokakuussa vielä lämmintä.  Anna, Samu ja Miska tulevat mukaan.

 

FESTA PANORAMA HOTELLIMME NESSEBARISSA

Katselimme hotellia Sunny Beachilta, mutta päädyimme sitten Nessebarin vanhaan kaupunkiin.  Kuvissa se näyttää tosi viehättävältä.  Hotellissa on lastenallas sekä tietysti isoja aikuisten altaita ja meri siintää lähituntumassa.  Mikä parasta, matkapakettiin kuuluu täysihoito.  Se on pikkupoikien kanssa matkustaessa mukava ylellisyys.

Marraskuun vietämme tuttuun tapaan Thaimaassa.  Olemme varanneet Finnairin tarjouslennot Bangkokiin.  Minne sieltä suuntaamme, se jää nähtäväksi.  Ykkösvaihtoehtomme on tuttu Chiang Mai, jossa olemme viihtyneet jo useasti.

 

SAMUN KERROSSÄNKY

Annalla on parin viikon kuluttua muutto tiedossa.  Samu on toivonut uuteen kotiin punaista kerrossänkyä.  Tänään sain kuvaviestin, jossa komeili upea sänky!

 

to 24.8.2017

Tänä aamuna oli pakko vetää takki päälle, kun lähdin ulos.  Vihainen tuuli puhalsi täysillä.  En viipynyt kauppamatkalla kauan.  Mutta palatessani aurinko pilkisteli suojaisella sisäpihalla.  Kolme talomme vanhaa rouvaa oli kokoontunut pihapöydän ääreen mustikkapiirakkakahville.  Huikkasin, näyttääpä mukavalta.  Sain saman tien kutsun liittyä seuraan.  Vietimme oikein rattoisan juttutuokion.  Kutsuin rouvat huomenna Galleria Paperihuoneelle Taiteiden Yön tunnelmiin.

 

JUSSI SAA TUORETTA MUSTIKKAPIIRAKKAA KOTIUDUTTUAAN, KIITOS ILSE

Olen istunut tietokoneen äärellä koko eilisen illan.  Ja tuskaillut.  Yritän edelleen pelastaa vanhoja kotisivuja.  Tekstit ovat tallessa, mutta säästettävien kuvien valinta on työlästä.  Keksin siirtää vanhat matkatarinat tähän blogiin.  Joudun päivittämään kuvakkeet oikeille kohdille html-koodaten.  Koska teen sitä harvoin, joudun aina pähkäilemään, miten homma toimii.  Jos koodaan väärin, koko sivun ulkoasu menee sekaisin.  Onneksi on esikatselu käytettävissä.  Päivitän nyt pikku hiljaa juttuja Matkatarinat-välilehdelle otsikolla ”Mennyt maailma”.

 

SYKSY ON TULLUT – NÄKYMÄ MAKUUHUONEESTAMME PALOKUNNANKADULLE

Päivä on vierähtänyt nostalgiatunnelmissa.  Päivitin matkatarinat Goasta sekä Meksikon ja Guatemalan kierrolta vuodelta 1992.  Ehkäpä se oli hyvä juttu, että jouduin pakosta palaamaan näihin vanhoihin juttuihin.  Niitä oli nimittäin äärettömän mielenkiintoista lukea näin vuosien jälkeen.  Paljon oli unohtunut, mutta pienet kuvat toivat tunnelmat elävästi mieleen.  Iltapäivällä soi puhelin.  ”Hei olen ottanut vanhat kotisivusi talteen!” perheystävä Kaizu ilmoitti muina miehinä.  Kerroin rakastavani häntä.  Tietotekniikka on ihmeellistä kun sen taitaa.

 

OTSO JA VISA LÖYSIVÄT MUHKEAN HERKKUTATIN

Sain myös herttaisen kuvaviestin Espoosta.  ”Tällainen jättiläinen löytyi pihaan vievän tien alapäästä! Ylempääkin löytyi mutta oli syöty – tämä oli yllättävän puhdas ja pääsee illemmalla pannuun…”  Vau.

There are 2 comments

 1. Ulla

  Kuulostaa mainioilta suunnitelmilta!
  Me olimme viime vuoden syyskuussa Zakyntoksen naapurisaarella Kefalloniassa. Upeat säät suosivat!
  Tämän syksyn suunnitelmat meillä: syyskuussa Mustameri Romanian puolella, lokakuussa Unkarin kylpyläloma ja marraskuu Thaimaassa. Kohde siellä vielä auki. Lennot kuitenkin Bangkokiin.
  Matkaterveisin Espoon Ulla

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.