vedostustusta ja fotoetsausta grafiikanpajalla

TIIBETINTERRIERI PEKKU

Olen ollut ahkera.  Olin elokuun viimeisellä viikolla apuohjaajana Hoivapalvelukoti Hoiviassa, kun päivätoimintaryhmillä oli taideviikko.  Teemana oli grafiikka.  Teimme maanantaista perjantaihin carborundum-laattoja.  Niistä tuli kerraassan hienoja.  Olen vedostanut laattoja apujoukkojen kanssa tällä viikolla grafiikanpajallamme.  Taideteokset pääsevät 1.10.2017 juhlistamaan vanhusten viikon avajaisia Hämeenlinnan Verkatehtaan lasipihalle.  Sauli Niinistö tulee avaamaan tilaisuuden, joten kovassa seurassa ollaan.

Otsikkokuvan koira on meidän Pekku, joka on ollut jo pitkään koirien taivaassa.  Mutta elää muistoissamme.  Oli ihan pakko kokeilla itsekin, mihin carborundum taipuu.

 

NÄISTÄ VALMISTUU TAIDEGRAFIIKKAKORTTEJA

Vedostin myös pitkästä aikaa korttimateriaalia.  Taidekorttien tekeminen on hauskaa, sillä voin laittaa niitä myyntiin sekä omaan Galleriaamme että Taidelainaamoon.  Huomenna jatkamme omalla joukkueellamme fotoetsauksen parissa.  Korttikuvan vasemmassa laidassa olevat kukkaset on tehty sillä menetelmällä.

 

FOTOETSAUSHAASTEENI

Nyt minulla on haasteena saada ballerinakuvani siirrettyä offsetpellille ja sen myötä vedostettavaksi.

 

VASEMMALLA FOTOETSAUSLAATTA, OIKEALLA SURKEA VEDOS

Työstin innokkaasti fotoetsauslaattaa.  Jopa niin innokkaasti, että valoherkkä kalvo repeili reunoilta.  Kävin ottamassa koevedoksen enkä ollut laisinkaan tyytyväinen.  Laatta oli parempi kuin haalea vedos.  Kontrastit puuttuivat.  Täytyy jatkaa harjoituksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.