joulukorttiaskartelua lokakuussa

LINNANNEITOKORTTEJA

la – su 21-22.10.2017

Olen lupautunut vetämään marttasiskoille jouluaskartelua.  Tosin vasta joulukuussa, mutta kiire tulee silti.  Tuskin jouluaskartelen marraskuussa Thaimaassa.

 

JOULUKORTTIMATERIAALIA

Siksipä vietin lauantaina grafiikanpajallamme muutaman tunnin tähtien, joulukellojen ja kuusien parissa.  Mietin, mitä minä tuore martta osaan vanhoille konkareille opastaa.  Päätin ottaa vahvuudet käyttöön.  Siis mahdollisuuden vedostaa jotain erilaista pajalla.  Se erilainen oli joulupaperia.  Sekoittelin joulunpunaisia sävyjä ja vedostin värillisille papereille joulukuvioita.  Niistä voi sitten leikellä materiaalia joulukortteihin.

KULTA- JA HOPEAKUKKIA SABLUUNAN AVULLA

Kokeilin myös sabluunan käyttöä.  Se oli taitolaji enkä onnistunut kovinkaan hyvin.  Käytin kultaista ja hopeista akryyliväriä, mutta ne tahtoivat levitä hallitsemattomasti.  Ehkäpä niistä saa kuitenkin leikattua sopivia aihioita kortteihin.

 

HELPPOJA JOULUKORTTIMALLEJA

 

TONTTUJA JA JOULUKUUSIA

Kokeilin tehdä mallikortteja, joissa joulukellot ja joulukuusenpallot soivat.  Koska minulla oli koti koko viikonlopun yksin käytössä, perustin omannäköisen korttipajan.

 

SUOJELUSENKELEITÄ

 

LINNANNEITOJA

Askartelin suojelusenkeleitä ja linnanneitoja.    Käytin materiaalina kaikkia niitä ihania papereita, joita olen itse tehnyt ja tuonut kaukomailta.

 

LISÄÄ LINNANNEITOJA

Kortteja löytyy tuota pikaa myyntiin asti grafiikanpajaltamme ja Hämeenlinnan taidelainaamosta.  Ja tietysti ystävähintaan.

 

UUSI SARJA LINNANNEITOJA

 

Askarteluhuuma jatkui vielä maanantainakin.  Siirsin vain paperikaaoksen olohuoneesta työhuoneeseen.  Nyt nautin vain kaikkein kauneimmista väreistä ja sommittelin sarjan linnanneitoja.  En tiedä onko niistä kenellekään muulle iloa, mutta ainakin minulla oli hauskaa:)

PAPERIRUUSUJA

Jussi toi pohjanmaantuliaisina paperiruusuja.  Arja ja sisko-Leena ovat innokkaita askartelijoita.  Kyselin heiltä vinkkejä ja tällaisia sain.  Valkoiset ruusut on tehty suodatinpusseista.  Keskimmäinen harjoitusruusumme syntyi mainoslehtisestä.  Minkälaisen kranssin ehdinkään tehdä jouluksi!  Ruususeppeleeseen voi laittaa vielä led-valot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.