mitä tehdä kahdesta kilosta punajuuria

SYYSJUUREKSIA

Syksyn juurekset ovat meheviä.  Punajuuret ja lantut maksoivat tarjouksessa euron kilo.  Kokkasin ensimmäiseksi hunajamarinoituja uunijuuriksia.  Sen jälkeen kokeilin punajuuririsottoa, joka oli kerrassaan maukasta.  Kaiken tämän jälkeen punajuuria oli jäljellä vielä puolitoista kiloa.  Keittelin niistä suurimman osan kypsiksi sellaisenaan.  Ne maistuvat kylminäkin.

 

KAIKKI LEVYT KÄYTÖSSÄ

Osan kiehautin vain kymmenen minuuttia.  Kuorin ja viipaloin.  Kastoin lohkot yrttisuolalla maustettuun kananmunaan ja sen jälkeen korppujauhoihin.  Paistoin rapeiksi.

 

RUNSAS SYYSATERIA KAHDELLE

Kiehautin väriläikäksi rasiallisen ruusukaaleja.  Ne pitää kuoria aika reippaasti, jotta karvaus häviää.  Kolmen minuutin kypsennys riitti pinaattituorepastalle.  Syysaterian kruunasi kermamuhennettu suppilovahverokastike.  Vaikka ruuanlaitto vaati monta kattilaa ja pannua, lopputulos oli vaivan arvoinen.  Ja mikä parasta, siitä riittää maukas annos meille molemmille vielä huomiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.