punajuuririsotto

MAUKAS PUNAJUURIRISOTTO FETAJUUSTON KERA

Syksy on juuresten aikaa.  Jussi kantoi kaupasta isot pussilliset punajuuria, lanttuja ja meheviä porkkanoita.  Ihka ensimmäinen ajatus oli valmistaa niistä uunijuureksia.  Kun nuoriso tuli mökille, keittiössä tuoksui tuoreilla yrteillä ja hunajalla maustettu juuresvuoka.  Se kelpasi lapsillekin.

 

AINEKSIA PUNAJUURIRISOTTOON

Yksi suosikkiruuistani on risotto.  Olen kokeillut eri versioita mutta en muistaakseni punajuuririsottoa.  Kuullotin pannulla raaoista punajuurista raastetta, pari salottisipulia, pari valkosipulin kynttä ja paloiteltuja kotimaisia omenoita.  Kuullotin toisella pannulla risottoriisit oliiviöljyssä ja lisäsin kauhallinen kerrallaan kuumaa kasvislientä.  Yhdistin lopuksi riisit ja punajuuret, maustoin tilkalla valkoviiniä, suolaa ja mustapippuria.  Tarjoilin kreikanmatkalta tuomallamme vahvan fetajuuston ja kylmän valkoviinin kera.  Maku oli vahva ja siinä oli syksyn tuntua.  Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.