kakkua, sirkushuveja ja jouluaskartelua

LAURA TAIKOI AUTOKAKUN

ma 30.10.2017

Viikonloppu oli yhtä vilinää.  Vietimme kertaheitolla Miskan 3v, Visan 4v ja Samun 5v syntymäpäiviä.  Kaikki saivat lahjoja, myös Otso 6v, joka juhli jo heinäkuussa.

 

KAKUSSA OLI KOLME KYNTTILÄÄ KOLMELLE SYNTYMÄPÄIVÄSANKARILLE

Laura kunnostautui taas tekemällä sympaattisen autokakun.  Se oli suussa sulava, kirjaimellisesti, sillä suurin osa kakusta oli suklaamoussea.  Vadelmat antoivat mukavaa kirpeyttä.

 

KAIKKI SAIVAT PAKETTEJA – VISA SAI TOIVOMANSA LEIKKUUPUIMURIN JA SAMU TRANSFORMERSIN, MISKA KAIVURIN JA OTSO LEGOPAKETIN

Sunnuntaina puimme pojat sadeasuihin ja lähdimme porukalla sirkukseen.  Idea oli Annan.  Se kuulosti hyvältä, mutta runsaan kahden tunnin esitys oli lapsille aivan liian pitkä.

 

SIRKUSJOUKKUEEMME

Ensimmäisen viidentoista minuutin jälkeen Miska nukahti Annan syliin, Samu kysyi joko lähdetään, Visa nuokkui ja Otso keskittyi pimeässä loistavaan valohyrräänsä.

 

ESITYS ON ALKAMASSA

No selvisimme sentään urakasta.  Minäkin oli vähän pettynyt, sillä odotin sirkukselta loistavan akrobatian lisäksi pellehuumoria ja eläinnumeroita.

 

AKROBATIAA

Näimme kyllä koiria, laamoja ja hevosen, mutta iloittelu puuttui.  Palautimme poikaset Espooseen ja pääsimme sadesäässä  kotimatkalle Hämeenlinnaan.  Hämmästelin kun neljän aikaan oli jo pimeää.  Kunnes muistin, että olimme siirtäneet kellot talviaikaan.  Kuuma sauna teki hyvää kolean ja kostean päivän jälkeen.

 

SIAM VILLA SUKHOTHAISSA

Lähtömme Thaimaahan on jo kutkuttavan lähellä.  Tosin koimme pahan takaiskun, kun sain yllättäen englanninkielisen puhelun matka-agentti Agodalta, ettekö käytäkään Sukhothain hotellianne?  Olin pahus vieköön onnistunut varaamaan hotellimme kuukautta liian aikaisin.  Ei auttanut kun nielaista lähes sadan euron lasku ja tehdä varaus – nyt marraskuuksi – uudemman kerran.  Hinta oli noussut 34 euroon yöltä.  Tutkailin tarjontaa ja päädyin viehättävän näköiseen Siam Villaan lummelamme äärelle.  Se maksoi 19 euroa yöltä.  Näillä mennään ja virheistä maksetaan…

 

ti 1.11.2017

Olo on jo puoliksi matkalla.  Urakoimme jääkaapin sisältöä.  Matkavaatteet on pesty.  Lento- ja hotellivaraukset on printattu.  Kirjaston kirjat on palautettu ja uutta (turhan painavaa) matkalukemista lainattu.  Jussi kävi vielä eilen mökillä ja asensi runsaasti hiirenloukkuja.  Annan murukankaat ovat nimittäin talvisäilössä sisätiloissa.  Minulla oli ilo käydä grafiikkaprojektimme päätöskahvilla Hoiviassa.  Olimme kaikki enemmän kuin tyytyväisiä hienoihin carborundum-töihin.  Ne ovat nyt tekijöiden katselussa ja pääsevät julkiseen näyttöön maalis-huhtikuussa Hämeenlinnan kirjastoon.

 

JOULUENKELI

Minä olen askarrellut lisää materiaalia joulukuun marttailtaan.  Ohjeita löytyy enemmän kuin tarpeeksi.  Nyt on tarkoitus löytää jotain uutta.

 

KUUSENKORISTEITA

Käytin silk clay massaa joulukuusenkoristeiden tekoon.  Se on taipuisaa, ei mene rikki ja pintaa voi koristella helposti.

 

PAPERIRUUSUJA

 

TEIN RUUSUPUUN

Suunnitelmissa on siis joulukorttiaskartelua, paperiruusuja ja kuusenkoristeita.  Hyvä tästä tulee.

 

to 2.11.2017

Matkakuume on jo korkealla.  Starttaamme iltapäivällä expressbussilla lentoasemalle.  Sieltä Finnairin isolla airbussilla klo 18:30 suoraan Bangkokiin.  Laukut on jo lähes valmiiksi pakattu.  Katselen epätoivoisesti keittiötä, syömmekö vielä kuusi appelsiinia, kaksi kurkkua ja kuusi kananmunaa.  Perunacurrya on vielä jäljellä sopivasti lounaaksi.  Olen ladannut kameroiden akut, tyhjentänyt muistikortit, pakannut mukaan pelikortit ja runsaasti lukemista.  Jussilla on aina matkassa survival-pakkaus, jossa on laastaria, hyttysvoidetta, hydrokortisonia, liimaa, rautalankaa ynnä muuta tarpeellista.  Mukana on myös aina tarpeellinen linkkari, retkimukit, sarongit, aurinkolasit ja lippalakit.  Ja tietysti akvarellitarvikkeet.

 

THAITUNNELMIA

Odotan jo innolla laiskoja aurinkopäiviä, jolloin ei ole muuta tekemistä kuin lueskella altaalla ja maalata kirkkailla väreillä thaitunnelmia parvekkeella.  Tämän ilon haluaisin jakaa kaikkien ystävien kesken.  Jos ei muuta, tulkaa seuraamaan matkaamme netin välityksellä.  Otso 6v toivoi puhelimessa: ”Mummi, lähetä meille kuvia mitä näette matkalla!”  Poika ei tiedäkään, miten paljon kuvia on luvassa!

Matkakertomuksemme löytyy otsikolla Chiang Mai ja Sukhothai.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.