puiden muotokuvia

KATI LEHTONEN: METSÄLEHMUS

Galleria Koneessa on meneillään hämeenlinnalaisen Kati Lehtosen huikean hieno piirrosnäyttely.  Hän on kuvannut yhdeksän puuta Hämeen maisemissa ja ikuistanut ne muotokuviksi.

Kirjoittajaryhmämme ensimmäinen tehtävä oli miettiä sanontoja puista.  Niitä riitti sananlaskuista laulun säkeisiin.  ”Olipa puisevaa”, ohjaajamme Päivi kiteytti.  Sen jälkeen kirjoitimme pienen tarinan puihin liittyvästä muistosta.  Minä heräsin katselemaan puiden luonnetta maalauskurssilla.  Silloin tehtävänä oli piirtää pieniä croquis-tutkielmia puiden ulkoasusta.  Se opetti katsomaan puita elävinä olentoina.

Kolmantena tehtävänä saimme valita yhden puumuotokuvan ja kehitellä tarinan siitä, mitä puu haluaa kertoa.  Meidän mökkipihassamme kasvaa nuori kynäjalava.  Laitoin sen kuiskuttelemaan tarinaansa siitä, miten se elää vielä kauan meidän jälkeemme ja kertoo tarinaamme lapsille ja lapsenlapsille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.