muutimme night bazaarin lähelle

KAUNOTAR HOTELLIMME AULASSA

la 11.11.2017

 • majoittuminen hotelli Maninarakorniin
 • kaupunkikierros lähiseudulla (Pantip tavaratalo, yksi temppeli)
 • altaalla uimassa ja saunassa (!)
 • Wualain lauantaimarkkinoilla

Muuttopäivän ovat aina raskaita mutta tänään selvisimme yllättävän helpolla.  Pakkasimme tavaramme väljästi ja saimme hotellin auton ja kuljettajan käyttöömme 50 bahtilla (1,25 euroa).  Tosin matkakaan ei ollut pitkä.

 

ASUMME TOISEN LOMAVIIKON VANHAN KAUPUNGIN KAAKKOISKULMALLA

 

HOTEL MANINARAKORN

”Olemme varanneet teille huoneiston kolmannesta kerroksesta”, respan tyttö ilmoitti.  Nyt ymmärsin kysyä, onko hissiä.  Ei ollut.  Hän vaihtoi ystävllisesti huoneemme kakkoskerrokseen.  Edellisessä hotellissa saimme ihme kyllä asua koko viikon vanhalla puolella, jossa oli hissi.  Arvostimme sitä.

 

HUONEISTOMME KIINALAISVÄREJÄ

Asumme täällä seuraavan viikon.  Saimme käyttöömme toden totta kokonaisen huoneiston.  Tämä on tilava ja jännittävän sokkeloinen.  Sisustus on kiinalainen.  Ensin tullaan avoimelta terassilta olohuoneeseen, jossa on sohvaryhmä, tv, jääkaappi ja mikro sekä vedenkeitin.  Sitten on pitkä kapea käytävä ja kylpyhuone.  Sen takana iloisen vihreällä maalattu makuuhuone, jossa on leveä sänky ja hieno musta kaappi.  Pelipöytä löytyy mutta ei maalauspöytää.  Onneksi ennakoin ja maalasin ahkerasti ensimmäisessä hotellissamme.  Aamulla syntyi vielä pieni asetelma, jonka livemalleina oli etelän hedelmiä.

 

KIINALAISET NUUDELIKEITOT

Söimme kadunvarressa lounaaksi kevyet kiinalaiset nuudelikeitot à 40 bahtia ja jatkoimme matkaa elektroniikkatavaratalo Pantipiin.  Olen kaivannut tietokoneen näppäimistöön valoa. Osaan kirjoittaa sujuvasti sokkona, kiitos siitä sihteeriopistovuosien.  Mutta erikoismerkit joudun katsomaan.  Kyllä nyt kelpaa, kun Jussi löysi usb-porttiin kiinnitettävän led-lampun.

 

MEILLE EI SELVINNYT TEMPPELIN NIMI

 

BUDDHA TAI USEAMPI LÖYTYY JOKA TEMPPELISTÄ

Päivän ainoa temppeli löytyi tavaratalon lähistöltä.  Pitihän siellä käydä.  Nimeä ei löytynyt muuta kuin thaiksi.

 

ONKOHAN VESI KYLMÄÄ?

Ehdimme iltapäiväauringon aikaan altaalle.  Oli hauska yllätys kun allasosastolta löytyi sauna.  Haalea se oli mutta sauna kuitenkin.

 

ILTATUNNELMIA KANAVAN RANNALLA

Illan pimetessä puoli seitsemän aikoihin lähdimme kävellen kohti Chiang Main porttia.

 

WUALAIN LAUANTAIMARKKINOILLA

Wualain lauantaimarkkinat olivat jo tungokseen asti vauhdissa, kun ennätimme perille.  Emme jääneet ihmettelemään myyntikojuja vaan suunnistimme peremmälle ruokatorille.

 

MAISTIAISIA

 

LISÄÄ MAISTIAISIA

 

NÄITÄ EMME MAISTANEET

Maistelimme jo tottuneesti herkkuja eri ruokapisteistä Testasimme sushia – tietenkin – gyuza-nyyttejä ja seefood pad thaita.  Paluumatkalla piti vielä kokeilla miltä avocadosmothie maistuu.  Se oli ihmeen hyvää, suosittelen.

 

TAIDOKKAITA LAKKATÖITÄ

 

su 12.11.2017 isänpäivä

 • ylellinen buffet-aamiainen
 • aurinkoa ja uintia altaalla
 • tunnin öljyhieronta
 • isänpäiväillallinen Gekko Gardenissa

Päivä ei alkanut hyvin.  Jussilla särki hammasta.  Lähetimme avunpyynnön mökkinaapuri Mantulle, tietääkö hän täällä hyvää hammaslääkäriä.  Tiesi kyllä, mutta siitä ei ollut meille iloa sillä lääkäri on nyt lomalla tai eläkkeellä, ovi on kiinni. Jussi päätti ottaa särkylääkettä.

 

TUORETTA PAPAIJAA TARJOLLA

Aamiainen oli häikäisevän ylellinen.  Tarjolla oli kaikkea mitä ihminen voi toivoa.  Asumisemme taso vaan nousee, sillä hotellien hinnat ovat todella edullisia.  Tämäkin oli 70% alennuksessa, kun teimme Suomessa varauksen.

Jussi on suunnitellut, että menemme isänpäivän kunniaksi hyvään pihviravintolaan, joka on kävelymatkan päässä.  Seuraamme tilannetta, sujuuko pihvin pureskelu…

Nautimme aurinkoisesta päivästä altaalla. Tänne kerrostalojen väliin aurinko paistaa vain aamupäivällä. Tänää oli todella kuuma päivä, sillä taivas oli pilvetön eikä allasalueella ollut varjoja. Pulahdimme uimaan monta kertaa ja se virkisti kummasti.

Lähdimme iltapävällä liikenteeseen. Jussi oli toipunut siinä määrin hammassärystä, että houkuttelin hänet kanssani öljyhierontaan. Hinnat ovat pysyneet samoissa lukemissa vuosikaudet. Maksoimme tunnin käsittelystä 300 bahtia (7:50 euroa) hengeltä. Teki hyvää.

ISÄNPÄIVÄILLALLISELLA

Virkistyneinä lähdimme Jussin toivomalle pihvi-illalliselle. Buffet Gekko Gardenissa maksoi 220 bahtia. Tarjolla oli porsasta, nautaa ja lammasta, perunamuhennosta, haudutettua pinaattia ja kasviksia. Minä valitsin listalta tulisen mustekala-annoksen 79 bahtia. Jussi innostui isänpäivästä niin paljon, että valitsi viinikaapista ylellisen pullon ranskalasita punaviiniä 600 bahtia. Kauhistelin hetken hintaa ja nautin sitten hyvällä halulla. Vietämmehän tällä lomalla isänpäivää vain kerran.

 

ONNEA PAPALLE!

Annamuru soitti ja poikaset toivottivat papalle hyvää onnea. Miika lähetti tekstiviestin ja kuvan sähköpostiin. Juhlapäivät ovat mukavia.

 

ma 13.11.2017

 • käynti hammasklinikalla
 • pyykkipussi pesulasta 40 b/kilo
 • kävelyretki (kaksi temppeliä)
 • shoppailua (Jussille pistokkaat 199 b, Leenalle hellemekko 160 b ja nahkakukkaro 399 b)
 • lukutuokio altaalla
 • illallinen Night Bazaarilla

Jussin hammassärky jatkui. Kävimme yhdessä lähistöllä sijaitsevalla hammaskilinikalla.

 

HAMMASPEIKKO ISKI

Toivoimme että siellä on särkypäivystys. Ei ollut, mutta Jussi sai ajan huomiseksi. Tämän päivän hän on sinnitellyt särkylääkkeiden voimin.

Teimme päivällä kunnon kävelylenkin. Bongasimme kaksi uutta temppeliä.

 

AURINGONSÄTEITÄ

Ensimmäisen nimi jäi epäselväksi. Kiertelimme kauniilla piha-alueella.  Temppelin ovi oli yllättäen kiinni.

 

WAT LOIKROA

 

TEMPPELIN VÄRIT OLIVAT PUNAINEN JA KULTA

Toinen todella komea temppeli oli hyvin kuvauksellinen sekä sisältä että ulkoa.

 

VIRKISTYSTAUKO

Kävelimme Night Bazaarille asti, mutta se on nimensä mukaisesti vilkas vasta iltapimeällä.

 

OSTIN UUDEN HELLEMEKON

Me palasimme kenkä- ja vaatekaupan kautta hotellin altaalle lueskelemaan. Olemme suunnitelleet yön yli retkeä Paihin, mutta emme arvaa tehdä varauksia ennen kuin Jussin hammassärky saadaan kuriin.

THAITANSSIA JA KORVIA SÄRKEÄVÄÄ MUSIIKKIA

Suunnistimme illalla uudemman kerran Night Bazaarille. Siellä meno oli ennallaan. Myyntikojuissa oli tavaraa enemmän kuin kukaan voi ikinä tarvita. Esiintymislavalla musiikki soi täysillä. Katselimme hetken thaitanssia.

Food Centerissä oli tarjolla thairuokaa ja annoksia muualtakin Aasiasta. Maistelimme aluksi papaijasalaattia, josta on tullut vuosien varrella suosikkimme.

 

GRILLIVARTAITA

Grillivartaita sai 100 bahtilla viisi. Minä söin tofuversiot, Jussi popsi possu- ja kanavartaita. Kylläisinä ja musiikista huumaantuneina otimme tuk-tukin paluumatkalle hotelliin, vaikka matka ei ollut pitkä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.