loppuvuoden 2017 mietteitä

26.12.2017

Puuhakas vuosi on loppusuoralla.  Elämän perusasiat ovat toistaiseksi hyvällä mallilla.  Olemme olleet ikään nähden kiitettävän terveitä.  Jussilla on ollut enemmän remppoja kuin minulla.  Niistäkin on selvitty.  Lastenlapset kasvavat vauhdilla.  Miikan ja Lauran vanhempi poika  Otso täytti kesällä kuusi vuotta ja aloitti syksyllä eskarin.  Pikkuveli Visa on nyt neljävuotias.  Annan pojat ovat molemmat päiväkodissa.  Samu on viisivuotias ja Miska kolme.  Serkukset viettivät kesällä iloisia viikkoja mökillä.  Mummi piti täysihoitolaa.  Uusi pikkumökki valmistui rinteeseen.  Nyt nukkumatiloja riittää kolmelle perheelle.

Elämä Hämeenlinnan pikkukaupungissa on mukavaa.  Asumme jo toista vuotta keskikaupungilla ja nautimme lähialueen palveluista.  Tori, kahvilat, elokuvat ja harrastusmahdollisuudet ovat lähellä.  Suurin ilonaiheeni on grafiikanpaja ja Galleria Paperihuone, jotka ovat muutaman minuutin kävelymatkan päässä.  Käyn ahkerasti työhuoneella ja osallistun näyttelyjen ripustukseen ja avajaisjärjestelyihin.  Kulunut näyttelyvuosi oli antoisa.  Saimme hyvää palautetta ja pinon uusia hakemuksia ensi vuodelle.  Päivystys on sujunut hyvin.  Alkuvuodesta Ilkka päivysti ja Tiina-Katriina on jatkanut mallikkaasti.

Minua odottaa ensi vuonna uusi haaste.  Pääsin jatkamaan kuvataideopintoja Hämeen kesäyliopiston ja Lapin yliopiston koulutusohjelmassa.  Tavoitteena on suorittaa aineopinnot kahdessa vuodessa.  Olen tyytyväinen, että taiteen tekemisessä ei kysytä ikärajaa.  Olen ollut nyt kymmenen vuotta vapaalla työelämästä ja voin vakuuttaa, että elämää on Yleisradion jälkeenkin.  Olen saanut kotikaupungistani uusia ystäviä.  Graafikkosiskot ovat mukavia ja avuliaita, marttasiskot käytännönläheisiä ja antavat uusia virikkeitä.  Mitä uusi opiskeluryhmä tuo tullessaan, sitä odotan innolla.

Matkustusvuosikin on ollut ilo.  Eläkeläiselämässä on se hyvä puoli, että voi katsella äkkilähtötarjouksia ilman työelämän rajoituksia.  Minä olen tässä lajissa hyvä.  Odotamme aina Finnairin tarjouksia Bangkokiin ja olemme saaneet edestakaiset lennot toistaiseksi alle 500 eurolla.  Bangkokista voi suunnistaa halpalennoille minne vain Aasiassa.  Kävimme huhtikuussa Malesiassa ja marraskuussa Chiang Maissa ja Sukhothaissa.  Välimeri on toinen suosikkimme.  Kaksi viikkoa syyskuussa Kreikassa Zakynthosin saarella oli aurinkolomaa parhaimmillaan.  Varsinkin kun saimme Jussin Esko-veljen ja vaimonsa Arjan matkaseuraksi.  Anna ja pikkupojat lensivät lokakuussa kanssamme Bulgarian Nessebariin.  Ajankohta oli ehkä vähän liian myöhäinen, sillä vesipuistot oli jo suljettu ja hotellin uima-allas kylmä.  Mukavaa oli silti, varsinkin kun kokeilimme ensimmäistä kertaa all inclusive -tarjontaa.  Ruokaa ja juomaa oli tarjolla aivan liikaa.

Odotan tulevalta vuodelta innostusta kaiken uuden oppimiseen.  Odotan lastenlasten ja ystävien tapaamisia.  Odotan kahden tiedossa olevan taidenäyttelyn toteutumista.  Odotan mökkikesää ja ehkä joku matkakin toteutuu opiskelun lomassa.  Ennen kaikkea odotan aurinkoisia päiviä ja terveyttä nauttia niistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.