taidenäyttelyjä ja lastenhoitoa

ULKOLEIKKEJÄ

ma 15.1.2018

Vietin virkistävän viikonlopun Helsingissä ja Espoossa.  Pääkaupunkiseutu oli lähes lumeton.  Olin tyytyväinen, ettei ollut liukasta.  Minulla oli perjantaina ilo tavata ystäväni Liisa ja tyttäreni Anna kulttuurin ja hyvän ruuan merkeissä.  Matkustin intercityjunalla edulliseen 6:20 euron eläkeläishintaan Hämeenlinnasta Helsinkiin.

 

Ferdinand von Wright: Haminalahden puutarhassa, n. 1856-57

Ateneumissa oli meneillään von Wrightin veljesten komea näyttely.  ”Magnus, Wilhelm ja Ferdinand von Wrightin taiteilijaveljekset tunnetaan monipuolisina muotokuvien, maisemien, lintumaalausten sekä tieteellisten eläin- ja kasvikuvitusten tekijöinä. Tieteellisen tarkoista teoksista välittyy erityinen rakkaus luontoa kohtaan.”

Tiesin toki, että he ovat maalanneet lintuja ja muitakin eläimiä taitavasti ja pikkutarkasti.  Mutta sitä en tiennyt, että ne ovat niin pikkutarkkoja, ettei voi kuin hämmästellä.  Suosittelen, vaikka tyylisuunta ei olekaan suosikkilistallani.

Valitsimme lounaspaikaksi tutun Ryan Thain Kaisaniemenmäessä.  Se oli juuri niin hyvä kuin muistimmekin.  Anna lähti kylläisenä omille teilleen.  Liisa ja minä suunnistimme Uudenmaankadulle ja kävimme katsastamassa taidegallerioiden tarjontaa.  Minä tein täsmäostoksia taidetarvikekauppa Temperassa ja askartelukauppa Askarellissa.  Sen jälkeen olin valmis lastenvahtipestiini Espoossa.

 

MIIKA JA LAURA LÄHDÖSSÄ NIINAN HÄIHIN

Laura ja Miika pukeutuivat lauantaina heti aamiaisen jälkeen juhla-asuihin.  Heillä oli tiedossa ystävänsä Niinan häät Suomenlinnassa.  Anna ja pojat tulivat viikonlopun viettoon Kauklahteen.

 

SISÄLEIKKEJÄ

Poikasilla riitti touhua koko lauantai ja sunnuntai sisä- ja ulkoleikeissä.  Anna piti yllä järjestystä ja minä kokkasin uunilohta ja perunoita ja lettuja ja puuroa.  Kaikki maittoi.

 

MAISEMA MUUTTUU – TÄLLE PELLOLLE ON TULOSSA PIENTALOJA

Illalla saunan jälkeen saimme yllättävän helposti neljä väsynyttä pikkupoikaa nukkumaan.  Otsolle ja Visalle ei tullut äitiä ja isää ikävä.

 

LITOGRAFIATYÖSKENTELYÄ

Palasin sunnuntaina jo päivällä Hämeenlinnaan, sillä meillä paperihuonelaisilla oli kevään ensimmäinen litografiatapaaminen.  Uusia jäseniä oli paikalla kaksi.  Paula ja minä opastimme alkuun.  Se tarkoitti painavien litokivien hiomista.  Sen jälkeen kaikki syventyivät piirtämään kuvia kalkkikiville.  Viikon kuluttua jatkamme.  Silloin on vuorossa kuvien etsaus typpihapolla sekä vedostus.  Se on vaiheista jännittävin ja yllätyksellisin.  Varsinkin jos kuvien piirtämisessä käyttää rasvaliitujen ohella tussia.

Tällä viikolla minulla on tiedossa galleriapäiviä.  Päivystäjämme Tiina-Katriina on kuumeessa ja loppuviikolla hänellä on opiskelupäiviä.  Lupasin päivystää torstaina, mutta jos kuume jatkuu, päivystän myös huomenna tiistaina.  Onneksi pajalla riittää mieleistä puuhastelua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.