pakkasen puraisu

HUURTEISIA SALAVIA LINNANPUISTOSSA

ti 16.1.2018

Mittarissa ei ole enempää kuin -7 astetta, mutta pureva tuuli sai nenän punaiseksi ja sormet ja varpaat jääkalikoiksi.  Lunta ei ole kuin nimeksi.  Kaupungin kadut on hyvin hiekoitettu eikä liukastumisvaaraa ole.  Onneksi.  Sekin aika vielä tulee.  Minä olen varautunut nastakengillä.  Ne ovat lenkillä erinomaiset, mutta sisätiloissa epämukavat.

 

KELTAINEN KUKKAKETO

Viikko on alkanut lupaavasti työhuoneella.  Huomasin, että minun kukkasarjastani puuttuu tyystin keltainen keto.  Se oli pian korjattu, sillä pieniä 24 x 33 cm pohjia oli vielä sopivasti kolme jäljellä.  Keltakukat syntyivät eilen tarmonpuuskassa.

 

LISÄÄ KELTAISTA

Tänään päivystin ex tempore kolme tuntia galleriassa, sillä vakituinen päivystäjämme Tiina-Katriina oli kuumeessa.  Ajattelin vedostaa uusia korttiaihioita, sillä edelliset ovat vähissä.  En ehtinyt, galleriassa kävi koko ajan väkeä.  Olin siitä iloinen.  Torstaina päivystän koko päivän.  Eiköhän silloin jää aikaa myös omille töille.

Jussi kokeilee, pärjääkö mökillä keskellä talvea puuhommissa.  Hän osti sähkölämmitteisen patjan.  Soitteli, että viileää on, mutta takkatuli lämmittää.  ”Voi olla että tulen yöksi Hämeenlinnaan”, hän pohti.  Sopiihan se.  Jussin liikkeellelähtö takaisin hommiin kestää aikansa.  Siksi olisi kätevää, että hän olisi työmaan vierellä valmiina hommiin.

Vanajaveden opiston kevätkausi alkaa tällä viikolla.  Osallistun edelleen virkistävään poikkitaiteelliseen kurssiin ”Kirjoituksia Koneesta”.  Se jatkuu Verkatehtaalla, mutta muut opiston kurssit ovat siirtyneet moottoritien taakse Jaakonkadulle.  Oli ylellistä käydä Verkatehtaalla, joka sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä kotoa.  Nyt matka pitenee huomattavasti.  Yritän ajatella miten kunto kasvaa, kun reippailen kursseille pari kertaa viikossa.  Varsinkin, kun loppumatka on ylämäkeä Myllymäen kallioille.

 

ke 17.1.2018

Jussi tuli illalla punaposkisena ja viluisena kaupunkikotiin lämmittelemään.  Ehkä odottelemme kevätaurinkoa ennen kuin mökkikausi kannattaa aloittaa.

HÄMEENLINNASSA ON OIKEA TALVI

Kaupunki oli tänään lumenvalkoinen, kun taivaalta tuprutti hiutaleita.  Minä viihdyin tänäänkin työhuoneella.  Mitä lähempänä näyttelyn ripustus on, minä tulen sitä tarmokkaammaksi.

 

NÄYTTELYTYÖT LOPPUSUORALLA

Tänään syntyi yksi iso keltainen työ ja yksi iso sininen työ.  Olisikohan niitä nyt tarpeeksi?

 

pe 19.1.2017

Tänään oli messupäivä.  Matkamessupäivä.  Käymme Helsingin messukeskuksessa säännöllisesti vuodesta toiseen, vaikka kaikki matkailuiluun liittyvä tieto ja tarjoukset löytyvät netistä.  Onhan se hauska seikkailla maanosasta toiseen.  Mukaan tarttui pino Thaimaan esitteitä ja tuoreita karttoja.  Eiköhän niille löydy käyttöä tänäkin vuonna.

 

HELSINGIN MATKAMESSUILLA

Meillä oli hyvää messuseuraakin.  Matkustimme R-junalla Hämeenlinnasta Pasilaan.  Terttu ja Immo tulivat samaan paikallisjunaan Ainolasta.  Kiersimme yhdessä ja erikseen messualuetta.  Yhteinen kalakeittolounas kuuluu traditioon.  Palasimme iltapimeällä virkistyneinä kotiin ja mietimme junamatkalla uusia kohteita.

 

la 20.1.2018

Tämä päivä on ollut yllätyksiä täynnä.  Riensin päivällä avaamaan gallerian ovet.  Meillä oli ohjelmassa taiteilijatapaaminen.  Ilma oli paikalla kertomassa töistään.  Yleisöryntäystä ei ollut, mutta muutama kiinnostunut kävijä saapui sentään paikalle.  Minä sain Taikosta ilahduttavan sähköpostiviestin.  Taas kerran yksi maalaukseni pääsee uuteen kotiin.  Olen ollut hämmästynyt ja kiitollinen, että verkkokauppa toimii!

SINIKELLOJEN AIKAAN

Sain valmiiksi tällä erää viimeisen temperamaalauksen Jorvin sairaalan näyttelyyn.  Ja kun siitä selviän, maaliskuussa on vuorossa Vihdin pääkirjasto Nummelassa.  Vien sinne tietysti edellisen näyttelyn töitä, mutta lisäksi myös akvarelleja.  Niitäkin on pino valmiina, kiitos siitä matkojemme.  Olen kulkenut viimeiset vuodet akvarellitarvikkeet matkalaukussa.  Mutta ei riitä, että työt ovat valmiina.  Akvarellit tarvitsevat paspat ennen kuin ne ovat esittelykelpoisia.  Jussi on ansiokkaasti leikannut niitä.  Nyt hän on ilmiselvästi väsynyt hommaan.  Ei hätää.  Anna on poikennut ahkerasti Hämeenlinnassa.  Keksin työllistää hänet.  Jussi koulutti tyttären tänään tähän jaloon taitoon.  Minä hoitelin Samua ja Miskaa sillä aikaa ensin leikkipuistossa ja sitten meillä kotona.  Hyvä tästä tulee.  Anna saa taskurahaa ja minä akvarellit näyttelykuntoon.

 

su 21.1.2018

Päivä oli kylmä ja luminen.  Anna puki aamupuuron jälkeen poikaset toppahaalareihin.  Ulkoilimme linnan sisäpihalla, jossa oli kunnon pulkkamäki.

 

KUNNON PULKKAMÄKI HÄMEEN LINNAN SISÄPIHALLA

Samu ja Miska laskivat reippaasti isoistakin mäistä.  Annakin laski.  Mummi ja pappa eivät laskeneet.  Se aika on ohi, vaikka olemmekin viettäneet lähes kaikki laskiaiset jäällä tai mäenlaskussa.

 

SAMU KIIPEILI VALLEILLA

Mummi kokkasi tänäänkin jauhelihaa ja spaghettia.  Lettutaikina ja sauna odottavat nyt illalla ulkoilijoita.  Anna ja pappa veivät pojat jäähylle vielä iltapimeällä.  Huomenna alkaa taas arki.  Pojat pääsevät päiväkotiin ja Jussi pääsee pitkän odotuksen jälkeen hammaslääkäriin.  Chiang Maissa marraskuussa aloitettu juurihoito jatkuu nyt Lammilla.  Minä olen luvannut lähteä mukaan tukijoukoksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.