martat oppivat uutta tietotekniikasta

ti 6.2.2018

Mediamartta Riitta Tuorila piti Tuomelan martoille kiinnostavan ja tuikitarpeellisen luennon tietoturvasta ja tietotekniikan uusista mahdollisuuksista.  Opimme, että marttailusta löytyy valtakunnalliset ja paikalliset nettisivut sekä tietysti oma facebook-sivusto.  Riitta päivitti sinne oitis puolukkamuffinien ohjeen kaikkien iloksi.

 

MARTTAILTA ALKOI KAHVILLA JA TUORELEIVONNAISILLA

 

 

Opimme, että netissä surffaillessa kannattaa poistaa selailuhistoria mainosten välttämiseksi.  Opimme, että jälkiä ei jää, jos avaa selaimen oikeasta yläreunasta välilehden ”uusi incognito-ikkuna”.  Opimme, että salasana pitäisi vaihtaa usein ja turvallisin on 23 merkkiä pitkä.  ”Unohtakaa aviomiehen, lastenlasten ja lemmikkieläinten nimet, harrastukset ja kotipaikka, turvallisin on loru ja yllättävät sanayhdistelmät esim. appelsiinimerkurius”, Riitta opasti.  Opimme myös, että kuolemantapauksen sattuessa oman facebook-tilin voi sulkea, kun kirjoittaa asetuksiin facebookissa olevan luottohenkilön nimen.  Opimme miten valokuvia voi siirtää älypuhelimesta tietokoneelle ja miten kansioita kannattaa järjestää.

Tietojen päivitys oli tarpeen, mutta jatkokurssi olisi hyvää muistinvirkistystä.  Silloin kaikki opinhaluiset voisivat ottaa oman tietokoneen mukaan.  Opimme, että näin voi toimia Hämeenlinnan pääkirjastossa, jossa on henkilökohtaista opastusta mm. tablettin käytöstä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.