tarmonpuuskia

SIIVOSIN TYÖHUONEENI

ma 29.1.2018

Nyt kun kevään ensimmäinen taidenäyttely on ripustettu ja kuvataideopinnot alkaneet, voin henkäistä helpotuksesta.  Näyttelykokonaisuudesta tuli hyvä, vaikka Marin ja minun maalaukseni ovat kovasti erilaisia.  ”Ne sointuvat yhteen”, Mari totesi ja totta puhui.  Hehkutin ”Salaisuuksia Jorvin sairaalan käytävillä” -näyttelyä facebookissa ja sain runsaasti tykkäyksiä.  Mukavaa.

Sain tarmonpuuskan ja siivosin työhuoneeni perusteellisesti.  Se oli tarpeen.  Kannoin kotiin monta kassillista kollaasimateriaalia.  Niistä syntyy villi viidakko ja muuta mukavaa.  En olisi uskonut, että aineopintojen piirustusjakso voi olla näin innostava.  Opettajan taikasana tehtävänannossa oli piirrossarja ”omista lähtökohdista”.  Olen aivan täpinässä kollaasi-ilosta.

 

VOIKO HAUSKEMPIA KOTITEHTÄVIÄ OLLAKAAN:)

Tällä kerralla en revi lehtiä – tai revin maltillisesti – vaan teen suurimman osan materiaaleista itse.  Sommittelen niistä sitten uusia kokonaisuuksia.

 

pe 2.2.2018

Tälle viikolle on kertynyt kollaasiaskartelun lisäksi useita työpäiviä grafiikanpajalla.  Olen päivystänyt galleriassa ja valmistellut seuraavaa omaa näyttelyä.  ”Tropiikissa tuulee” avautuu maaliskuussa Vihdin pääkirjastossa Nummelassa.  Vien suurimman osan Jorvin sairaalan näyttelytöistä kirjaston aulaan.  Mutta sen lisäksi käytössäni on 35 kappaletta lasivitriinejä.  Suunnitteilla on laittaa jokaiseen yksi matkoilla maalaamistani akvarelleista.  Niitä on tarpeeksi, mutta ennen kuin ne voi laittaa näytteille, puuhaa riittää.  Anna-tytär kävi opettelemassa paspanleikkuun jaloa taitoa täällä Hämeenlinnassa.  Hän oppi nopeasti ja sai leikattua ensimmäiset kymmenen.  Odottelen jatkoa ensi viikolla.  Paspojen lisäksi tarvitaan vielä taustapahvit, sillä en kehystä töitä.  Niidenkin leikkaaminen on iso urakka.  Jussikin on osallistunut kiitettävästi tähän perheprojektiin.

 

PINTA-NÄYTTELYN RIPUSTUSRYHMÄ MARJALEENA JA PIELA

Eilen meillä oli uuden näyttelyn ripustuspäivä.  Piela Auvinen toi 100 kappaletta numeroituja keramiikkalaattoja galleriaan.  Päivä vierähti rattoisasti, kun avustin häntä niiden kiinnittämisessä seinille.  Tänä iltana vietämme avajaisia.  Tiina-Katriina ja minä olemme jo tottunut työpari järjestämään avajaistarjoilua.

 

la 3.2.2018

Avajaiset ovat mukavia.  Laitoimme kimpassa tarjolle ruisnappeja, jotka täytimme tuorejuustolla ja koristelimme kurkulla, paprikalla ja basilikalla.

 

AVAJAISTARJOILUA

Teimme niitä paljon.  Kaikki kelpasivat juhlakansalle.  Satu Kiuru esitteli Pielan ja taiteilija itse kertoi lisää aihevalinnoistaan ja keramiikan menetelmistä.

 

DUO SENFI

Meillä oli myös kansainvälistä ohjelmaa.  Senegalilainen Ismaila Sane soitti rumpuja ja Outi Sane kannelta.  Ne soivat hienosti yhteen.

Mari soitti illalla ja kertoi, että meidän yhteisnäyttelymme Jorvin sairaalassa on saanut kävijöiltä kiitosta.  Ikävä juttu, että vieraskirjamme olivat kadonneet.  Harmitti, sillä ainakin minun kirjassa oli merkintöjä edellisistä näyttelyistä.  Meillä on Jussin kanssa pitkästä aikaa kiireetön viikonloppu ihan kahdestaan.  En muista koska oli viimeksi.  Joskus viime vuonna.  Minulla pyörii päässä piirustuskurssin kotitehtävät.  Jussi kävi eilen tarkistamassa lumitilanteen mökillä.  Siellä pääsee lumitöihin ihan koska vain.

 

su 4.2.2018

Hämeenlinnaan on tullut talvi.  Lunta on tupruttanut runsaasti ja pakkasta on yli 10 astetta.  Jussi suunnitteli jo hiihtolenkkiä.

AURINKO PILKISTELI PITKÄSTÄ AIKAA

Minä olen ahertanut koulutehtävien parissa työhuoneella.  Ideana oli tehdä villi viidakko, mutta sain aikaiseksi vain kesyn taimitarhan.

 

LEENAN TAIMITARHA

Tein akvaarionkin, jossa merenneidot ratsastavat kalojen selässä.  Siitä tuli vähän sekava.  Hauskaa puuhaa kuitenkin.

 

KALAPARVI

 

MERENNEIDOT

Iltapäivällä kävin piirtämässä litokivelle.  Meillä on uusia paperihuonelaisia, jotka halusivat päästä pikaisesti vedostamaan.  Minä voin vedostaa myöhemminkin.  Tässä iässä ei ole enää kiire.

 

PIIRROS LITOGRAFIAKIVELLÄ

 

ti 6.2.2018

Viikko alkoi puravassa pakkasessa.  Olen tehnyt vain pieniä kävelylenkkejä.  Kuten työhuoneelle, K-Marketiin ja eilen Maskun linkkikeskukseen marttailtaan.

 

MARTTAILLAN KAHVIPÖYTÄ ON KATETTU

Meillä oli eilen kotileivonnaisten tuoksua.  Pyöräytin pellillisen pieniä puolukkamuffineita marttasiskoille.  Niitä riitti kotiväellekin.

 

TUOREITA KUKKIA

Kukkakollaasisarjani on jatkunut kiivaana.  Päätin jo eilen toppuutella.  En voi mennä kurssille kymmenen valmiin työn kanssa.  Mutta voin ehkä mennä viiden valmiin työn kanssa.  On ylellistä saada kommentteja, mihin suuntaan kannattaa jatkaa.  Olen vastaanottavainen kritiikille, sillä siihen tottui taidekouluaikana.  Toisten töissä näki puutteita, vaan ei omissaan, ennen kuin opettaja arvioi värien käyttöä ja sommittelua.  Sitten näki.

Tällä viikolla on tiedossa taas paspanleikkausta, kirjoituskurssi (jätän maalauskurssin väliin, sillä ne menevät pahasti päällekkäin), Paperihuoneen hallituksen kokous ja viikonloppuna aineopintojen piirustuskurssi.  Sunnuntaina vietämme traditsionaalista laskiaisriehaa Nummelassa.  Ja ensi viikolla lomailemme säätiedotusten mukaan aika viileässä ilmanalassa Mallorcalla.  Se hyvä puoli kuitenkin on, että lämpötila on plussan puolella eikä siellä ole liukasta.  Ulkoilemme, lenkkeilemme, lueskelemme ja tutustumme Palmaan.  Odotan jo innolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.