hämeen hiihtolomaviikko

JÄÄKUKKIA

ma 26.2.2018

Siperian kylmyys saapuu – Ilmatieteen laitokselta harvinainen pakkasvaroitus alkuviikolle”.  Näin kertoi aamun Helsingin Sanomat.  Kirkas auringonpaiste on tuntunut jo lämmittävän päivisin.  Toivottavasti paukkupakkaset ovat vain ohimenevä ilmiö.  Minun hiihtolomaviikkoni näyttää mukavan väljältä.  Alkuviikolla ei ole mitään pakollista ohjelmaa.  Hyvä niin.

Torstaina riennämme Jussin ja toivottavasti myös Annan kanssa ripustamaan ”Tropiikissa tuulee” -näyttelyn Vihdin pääkirjastoon Nummelaan.  Kutsuin Liin ja Kaizun konsulteiksi.  Perjantaina Galleria Paperihuoneella vietetään maaliskuun taiteilijan näyttelyn avajaisia.  Lauantaina päivystän ja sunnuntaina Petra on luvannut opastaa taas kerran meitä Paperihuone ry:n jäseniä metalligrafiikan saloihin.  Tämä lähinna siksi, että meillä on uudenmallinen kynäruisku akvatintan tekoon.

Näyttelyhuuma on ohi pääsiäiseen mennessä.  Jorvin sairaalan näyttelystä jäi hyvä mieli, vaikka taulukaupat peruuntuivat.  Eniten ilahdutti, että löysimme taiteilijaystävä Marin kanssa yhteisen sävelen.  Se tarkoittaa, että voimme ripustaa luottavaisesti jatkossakin yhteisiä näyttelyjä.  Ainoa riitasointu on, että Marin maalauksilla on Helsingin hintataso ja minulla huomattavasti edullisempi Hämeen taso.

Anemoneja 2017 – tempera kankaalle
50 x 50 cm

Jorvin sairaalan kriitikot valitsivat sairaalan taidekokoelmiin yhden työn meiltä molemmilta.  Toivottavasti ne pääsevät osastoille ilahduttamaan asiakkaita.  Hämmästelin, että he valitsivat minulta kalpean maalauksen.  Itse olisin ehdottanut jotain väri-ilottelua.

TALVITORI

Kävelin päivällä keskikaupungilla.  Lumipyry yllätti.  Tori oli satumaisen kaunis.  Talvessa on puolensa, vaikka odotankin jo kaihoisasti kevättä.

 

ke 28.2.2018

Helmikuun on lopuillaan.  Mittarissa on 20,2 miinusastetta.  Jo eilinen päivä tuntui hyytävän kylmältä, vaikka lukemat olivat vain 18 asteen tuntumissa.  Minun lenkkini ulottuivat työhuoneelle ja takaisin.  Nyt on syntymässä maalauksia kiilakehyksille pienin kollaasilisäyksin.  Tein harjoitustyöt aineopintojen piirustuskurssilla pahvipohjille.  Harmittaa, jos saa aikaiseksi esittelykelpoisen teoksen, niin pahvi ei näytä hyvältä seinällä.

 

TAIDEKORTTIASKARTELUA

Keksin hyödyntää töitä taidekorteissa.  Printtasin valokuvat ohuelle kultahippupaperille ja kiinnitin varovasti decoupe-lakalla kaksipuolisille korttipohjille.  Ohut kostea paperi on äärimmäisen herkkää repeytymään.  Olin tyytyväinen lopputulokseen.  Kortit päätyvät Galleria Paperihuoneelle ja Taidelainaamoon.  Niille on aina kysyntää.

Tänään olemme menossa Paulan kanssa ARX-talon kuvataideluokkaan vedostamaan litografioita.  Koska meneillään on hiihtolomaviikko, luokka on käytössä muulloinkin kuin sunnuntaisin.  Meillä on ollut vedostusruuhkaa, sillä uudet Paperihuoneen jäsenet ovat innostuneet tästä tekniikasta.

Minä elän kotona taulupakkausten keskellä.  Onneksi ne lähtevät huomenna kohti Nummelaa.  Harkitsen kyllä seuraavan kerran tarkasti ennen kuin varaan uuden näyttelytilan.  Onhan se mukava saada maalauksia esille, mutta on siinä hommaakin.  Pääsiäisenä tämä rumba on ohi.  Toukokuussa ripustan oman näyttelyn grafiikanpajallemme.  Se on pieni ponnistus, sillä ripustusvalmiita töitä on nyt enemmän kuin vähemmän.

 

to 1.3.2018

Pakkanen jatkuu.  Mittarissa -20,8 hrrrr.  Ja karavaani kulkee.  Taulukassit odottavat eteisessä pääsyä seuraavaan näyttelyyn.  Jussi kävi laittamassa auton lämmitykseen.

TROPIIKISSA TUULEE -NÄYTTELYTYÖT VALMIINA MATKAAN

Ripustus on aina yhtä jännittävää.  ”Tule hyvä näyttely, älä tule huono näyttely”.

 

NUMMELAN KIRJASTO ON HIENO NÄYTTELYPAIKKA

Pakkaspäivä vierähti Nummelassa.  Ripustus sujui vauhdilla.  Olihan minulla hieno apujoukko.  Erikoiskiitokset Annalle, joka kiipeili tikapuilla ja hoiti käytännössä aulan valmiiksi.  Oli mukava tavata perheystäviämme Liisaa ja Kaizua.  Onnea Liisalle ekäkepäivien alkamisesta!  Paluu kotiin onnistui päivänvalossa.

 

ALA-AULAN RIPUSTUS OLI VAATIVA

Näyttely on avoinna seuraavan neljä viikkoa.  Tämä näyttelykevät taisi olla tässä.  Paitsi että minulla on vielä toukokuussa ilo ripustaa grafiikanpajamme puolelle omia töitä.  Ehkäpä akvarelleja?

 

la 3.3.2018

Mittarissa on – 18,9.  Kuinka kauan tätä kylmyyttä jatkuu.  Päivisin auringonsäteet lämmittävät ainakin vähän.  Minulla on tänään päivystysvuoro galleriassa.

Eilen juhlistimme Tarja Nurkkalan näyttelyn avajaisia.  Väkeä oli paljon ja tarjoilut maittoivat.  Tarja on tänäänkin paikalla samoin kuin huilua soittava tyttärensä.  Päivästä on siis tulossa mukava.  Paulakin lupasi tulla hetkeksi hommiin.  Olemme saaneet huikean parannuksen työoloihin.  Saimme hälyttimet molemmille ulko-oville niin, että vastakappaleen voi sijoittaa takahuoneisiin tai alakertaan.  Se antaa liikkumavaraa.

 

su 4.3.2018

Palasin eilen illalla jääkalikkana päivystyksestä.  Grafiikanpaja on viileä ja minun maalaushuoneeni alakerrassa näillä pakkasilla kylmä.  Nenä vuoti ja kuume nousi.  Tärisin kahden peiton alla sängyssä.  Jussi lääkitsi minua kuumalla hunajateellä.  Näin yöllä raskaita unia.  Aamullakin olo oli niin hutera, että minun on pakko jättää tämän päivän grafiikkakurssi väliin.  Onneksi tämä ei ole ainoa kerta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.