tuomelan martat wetterhoffilla

MARTAT WETTERHOFFILLA

ma 12.3.2018

”Luovuutta, kädentaitoja ja yrittäjyyttä.  Yli 130-vuotinen historia ja rikas perintö.  Tätä kaikkea on Wetterhoff ja vielä enemmän. Fredrika Wetterhoffin ennakkoluulottomuus ja henkinen perintö näkyvät toiminnassamme tänäkin päivänä.  Olemme ajan hermolla ja katse tulevaisuudessa. Fredrikan arvomaailma antaa suuntaviivat, ja mietinkin usein, miten hän toimisi, jos eläisi nyt, sanoo Fredrika Wetterhoff -säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen.”

Me martat kuulimme enemmänkin tarinoita historiasta.  Frederika Wetterhoff on ollut aikansa vaikuttaja.  Vähävaraisten tyttöjen kouluttaminen oli hänen elämäntyönsä.  Wetterhoffin rakennus ja myymälä ovat kuuluneet kaupunkikuvaan niin kauan kuin minä muistan.  Kauemminkin.

 

KUVASSA SARI AALTONEN JA HÄNEN SUUNNITTELEMASA RYIJY ”MUISTOJA MUMMOLASTA” (YLHÄÄLLÄ)

Grafiikkakursseilta tuttu Sari esitteli meille ryijymallistoa.  Minusta ehdottomasti kaunein esilllä olevista oli hänen suunnittelemansa.  Marttasiskot olivat innoissaan villa- ja silkkivillalangoista.  Lähes kaikki ostivat lankoja, sillä martat ovat tunnetusti kädentaitajia.

Taisin olla ainoa, joka en ostanut.  Vaikka rakastankin askartelua, neulominen ei kuulu vahvuuksiini.  Toki olen tehnyt nuoruudessani itselle villapaitoja, Jussille neuleliivejä (!) ja lapsille villahaalareita, mutta ne eivät ole intohimo.  Olen oikein tyytyväinen, että nykyään kaikkea saa valmiina.  Meidän lasten isovanhemmat ovat pitäneet heidät villasukissa.  Niitä riittää vielä lastenlapsillekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.