uunilohta ja kermaperunoita ilman kermaa

LOHI JA PERUNAT KYPSYIVÄT UUNISSA

Jussin teki mieli lohifileen kaveriksi kermaperunoita.  Perunoita löytyi kotoa, kermaa ei.  Minä improvisoin.  Sekoitin purkilliseen bulgarianjogurttia desin verran raejuustoa ja maustoin yrttisuolalla.  Viipaloin perunat, ladoin uunivuuan pohjalle ”kermatäytteen” ja oliiviöljyn kera.  Viipaloin myös ison keltasipulin ja pari valkosipulin kynttä.  Sekoitin ne joukkoon.  Lohifile pääsi perunoiden päälle suola- ja tillilisäyksellä.

Paistoin 180 asteessa 45 minuuttia.  Koristelin tomaateilla (nekin olisi voinut paistaa) ja limenlohkoilla.  Maku yllätti.  Jogurtin kirpeys sopi loistavasti perunoiden ja kalan kanssa.  Suosittelen kokeilemaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.