kevättä odotellessa

KEVÄTTULPPAANEJA

ma 19.3.2018

Meidän perheelle tulee tänäkin vuonna kesä ennen kevättä.  Ostimme jo viime vuoden puolella tarjouslentoliput Bangkokiin.  Starttaamme kolmeksi viikoksi aurinkolomalle heti pääsiäisen jälkeen.  Meillä on varattuna jatkolento etelään Tratin kaupunkiin, aivan Kamputsean rajalle.  Sieltä matka jatkuu Koh Changille.  Se on meille uusi matkakohde.  Jännittää jo mukavasti.

Talvi Hämeenlinnassa jatkuu vielä kaksi viikkoa.  Vanajaveden opiston kurssit ovat melkein ohi.  Minulla on viimeinen maalauspäivä keskiviikkona.  Viimeinen ”Kirjoituksia Koneesta” kurssipäivä osuu matkaviikoillemme.  Se jää siis väliin, joka ihan vähän harmittaa.  Minun kulttuurilistallani on ainakin yksi teatteriesitys ja yksi elokuva.  Muuten päivät sujuvat leppoisasti työhuoneella ja ulkoilun merkeissä.  Jussia pitkään kiusannut selkäkipukin on hellittämässä.  Saan hänestä taas lenkkiseuraa.  Jussi on saatellut minua viikonloppukurssille Tavastiaan Myllymäen kalliolle.  Mäen kiipeäminen käy kuntokoulusta.

 

SARJA NEITOSIA

Vedostin tänään grafiikanpajallamme viikonloppuna työstämäni kuparilaatat.  Osa onnistui, osa ei.  Grafiikka on aina yhtä arvaamatonta.  Ehkä siinä piilee sen viehätys.  Välillä tulee onnenkantamoisia.  Useimmiten ei.

 

TUOREPINAATTIA JA VIIME KESÄN METSÄSIENIÄ

Kokkasin meille värikästä kotiruokaa.  K-Marketista löytyi tuoretta pinaattia.  Pakastimesta löytyi viime kesän kantarelleja ja tatteja.  Molemmat maistuivat perunoiden kera.

 

ke 21.3.2018

Reippailimme eilen aamulla lumisateessa Jussin kanssa Turuntielle Hoiviaan.  Raija tyhjensi Olokoloa ja sieltä löytyi vielä aarteita.  Saimme matkaan pikkupojille hauskoja t-paitoja ja upouuden kangaspuissa kudotun punaisen maton.  Keittiömme saa nyt piristysruiskeen.

 

MAALISKUUN KALPEA VALO

Minä jatkoin matkaa gallerialle päivystämään.  Mikä järkytys – siellä oli kaaos.  Joku vieras oli käynyt penkomassa kaapit ja laatikot.  Kaikki oli jätetty levälleen pitkin lattioita.  Tarkistin heti, onko käteiskassa tallella.  Ei ollut, lompakko oli hävinnyt, samoin gallerian puhelin.  Pieni kassakaappimme oli avattu avaimella (joka oli piilossa) ja ovi oli selällään.  Onneksi siellä ei ollut rahaa.  Ovissa ei ollut murtojälkiä.

Soitin Tiina-Katriinalle ja Petralle.  Soitimme poliisille, joka kehotti tekemään sähköisen rikosilmoituksen.  Ja minä kun kuvittelin, että etsivät tulevat ottamaan sormenjälkiä.  Olimme kaikki järkyttyneitä, sillä tämä ei ollut ensimmäinen kerta.  Elämä pikkukaupungissa on vaarallista.

Illalla olimme toisenlaisissa tunnelmissa Hämeenlinnan teatterin Verstas-näyttämöllä.   ”Näytelmä itsensä ja toisen löytämisestä, rakkaudesta ja välittämisestä.  Kun elämä kolhii, mene kirjastoon.”  Pienimuotoinen näytelmä oli haska ja välillä vakava ja kiinnostava.  Suosittelen.

Kotimatkalla Jussi keksi, mitäpä jos haen meille pizzan iltapalaksi.  Ei kestänyt kuin hetken, kun hän tuli kotiin höyryävä valkosipulintuoksuinen pizzalaatikko mukanaan.  Olemme urakoineet YLE Areenasta koko Karppi-sarjan iltojen iloksi.  Nyt oli vuorossa toinen osa islantilaista Laava-sarjaa.  Maisemat olivat hengästyttävän kauniita.

 

to 22.3.2018

Sain eilen yhden kevään taideprojekteista päätökseen.  Viimeistelin Tavastialla maalauskurssin työt.  Niitä oli kuusi ja neljä niistä jäi huhtikuussa ripustettavaan käytävänäyttelyyn.  Minä en pääse silloin paikalle.  Jätin opettajille vapaat kädet.

 

VÄRIKKÄÄT MAALAUKSENI PÄÄSEVÄT OPISTON NÄYTTELYYN

Laitoin kaikkiin ripustuslangat ja signeerasin ne.  Vaikein tehtävä oli taas kerran keksiä nimet.  Selvisin siitä tällä kerralla ilman apujoukkoja.  Seuraava kuvataiteen aineopintoihin liittyvä maalauskurssi Tavastialla alkaa lomamatkamme jälkeen huhtikuun lopussa.  Toivottavasti mäki ei silloin ole enää järkyttävän liukas.  Nyt on pitänyt turvautua piikkikenkiin.

 

pe 23.3.2018

Eilen oli kulttuuripäivä.  Hämeenlinnan Taiteilijaseuran Viiva-näyttelyn avajaisississa meitä paperihuonelaisia oli runsaasti paikalla.

 

 

Kukka ja Piela olivat päässeet mukaan seuran edustajiksi.  Onnittelut.  Molempien työt olivat näyttäviä.  Kukka jatkaa yhdeksän metrin lyijykynäpiirrostaan näyttelyn ajan.  Nyt valmista oli suunnilleen puolet.

 

Minun matkani jatkui elokuviin.  Vaikka näytös alkoi myöhään illalla, jännitys piti virkeänä.  Tämä oli yksi erikoisimmista rakkaustarinoista, joita olen nähnyt.  Suosittelen lämpimästi.  Näin siitä vielä yöllä untakin.

Tänään lähdemme tapaamaan poikasia Kauklahteen.  Ensi viikko on jo pääsiäisviikko.  Ja sen jälkeen lähdemme lomamatkalle.    Jos hyvin käy, kevät on pitkällä palatessamme huhtikuun loppupuolella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.