hyttyset ovat heränneet

IMG_9803

LUONNON VÄREJÄ

ti 22.5.2018

Aamukävely kameran kera peltotiellä olisi ollut nautinto, jos hyttysiä ei olisi.

 

IMG_9815

HELEÄN VIHREÄÄ

Otin kaikessa rauhassa lähikuvia kevään vihreästä luonnosta, kun huomasin olevani keskellä verenhimoista hyttysparvea.  Niska paljaana.  Loppumatka sujuikin sitten vauhdilla.  Jäin taistelussa toiseksi.  Onneksi mökiltä löytyi kutinaa lievittäviä voiteita.

 

IMG_9809

MUSTIKAT KUKKIVAT

Jussi lähti peräkärry auton perässä keikkuen Annan työmaalle Tapanilaan.  Toivottavasti tämä on viimeinen kaatopaikkakuorma.  Talo pitää tyhjentää romuista.  Se on myyty meidän kaikkien helpotukseksi.  Tai vielä jännitämme, sillä ostajan pankki vaati kuntotarkastusta.

 

IMG_9826

VANAJANSELKÄ ON TYYNI

Minulla on vapaapäivä mökillä.  Aurinko paistaa heleästi ja järvi on tyyni.  Eilen ei hyttysiä ollut, sillä leppeä tuuli karkotti ne tehokkaasti.  Me nautimme keväästä rantakeinulla.

 

IMG_1297

SIENITÄYTTEISIÄ NOKKOSLETTUSIA

Minä innostuin paistamaan nokkoslettutaikinasta isoja räiskäleitä.  Pakastimesta löytyi viime kesäisiä tatteja.  Tein paksun sienikastikkeen täytteeksi.  Käärin letut rullille, raastoin vahvaa goudaa päälle ja gratinoin uunissa.

 

IMG_1299

DOWN BY THE LAITURI KEVÄÄLLÄ 2018

Kannoin koko komeuden rantaan.  Jussi tarjoili kyytipojaksi punaviiniä.  Tästä ei ex tempore iltapala parane.

 

IMG_9818

OMENAPUUT KUKKIVAT ETUAJASSA NAAPURIN PEKAN PIHASSA

Tämä alkukesä on ollut uskomattoman lämmin. Luonto on vihertynyt hetkessä. Olemme nauttineet mökkielämästä jo toista viikkoa. Maalaiselämässä on se hyvä puoli, että vietämme päivät ulkona toisin kuin kaupungissa. Puuhastelua riittää.

Sain tänään haravointiurakkani hyvään päätökseen.  Tontilla on paljon koivuja ja nurkalla vaahtera.  Haravoitavia lehtiä on todella paljon.  Kulkureitit ovat nyt kunnossa eikä sadesäällä tarvitse liukastella rinteessä.  Lupasin, että käymme Annan ja poikien kanssa puutarhalla hakemassa kesäkukkia. Se voisi onnistua jo ensi viikonloppuna.

 

IMG_9831

TUOREITA SIEMENIÄ LAATIKKOVILJELYYN

Jussi osti uusia siemeniä laatikkoviljelmillemme.  Luvassa on ainakin tilliä, persiljaa, rucolaa ja korianteria sekä tuoreita sipulinvarsia.  Miika on taimikasvattunut lehtikaalia ja thaibasilikaa sekä samettikukkia ja auringonkukkia.  Saamme niitä mökille.  Hänellä on myös viherhuoneessa rehevät alut kirsikkatomaatteja, paprikoita ja chilejä.  Ne eivät viihdy täällä metsämaastossa.  Saamme sitten maistiaisia Espoossa käydessämme.

Minun yrttimaallani on jo nyt tuoretta oreganoa, rosmariinia, timjamia ja ruohosipulia. Kesäkokkaus vihreiden yrttien kera on hauskaa ja värikästä. Minulla on meneillään nokkoskausi. Olen käyttänyt terhakoita polttiaisia muhennoksissa ja lettutaikinassa. Mökillä on yksi mustaherukkapensas. Sen nuorista lehdistä saa tuoksuvaa teetä.

 

IMG_9829

KIELONKUKKIEN TUOKSUA

Haaveilin talvella, että kesällä aurinko paistaa keinulle ja minulla on aikaa lueskella hyviä kirjoja ilman kiirettä.  Tämä kaikki on toteutunut jo nyt toukokuussa.  Se on onnea. Vaikka minulla on ohjelmassa galleriapäivystyksiä ja maalauskurssi kerran tai kaksi viikossa juhannukseen asti, olen ehtinyt nauttia kauniista aurinkoisista päivistä.

 

IMG_1301.JPGIstun nykyään mieluummin varjossa kuin polttavan auringon alla.  Hilda-mummuni istutti keinun viereen tammen 1950-luvulla.  Se antaa oikein miellyttävän varjon. Istutimme Jussin kanssa keinun toiselle puolelle jokunen vuosi sitten kynäjalavan.  Se on rauhoitettu puu.  Nuorisomme ja lapsenlapset saavat siitä aikanaan lisää varjoa.   Ja jos varjoa on liikaa, keinun paikkaahan voi aina siirtää.

 

IMG_9830

MÖKKIPIHAMME VÄRI-ILOA (MIKÄHÄN TÄMÄ ON?)

Huomennakin on tiedossa vapaapäivä mökillä.  Torstaina palaamme kaupunkiin.  Minä päivystän perjantaina ja jatkan illalla ja lauantaina päivällä maalauskurssilla kallojen ja täytettyjen lintujen parissa .

Ensi viikolla jään kesäleskeksi.  Ihan mielelläni, sillä yksinilo on harvinaista herkkua. Jussilla on ohjelmaa Pohjanmaalla.  Hän juhlii riemuylioppilaana viidenkymmen vuoden takaisia kirjoituksia.  Minäkin kirjoitin ylioppilaaksi samana vuonna, mutta mitään juhlia ei ole tiedossa.

Kun koti on yksin käytössäni, levittäydyn maalauspuuhien ääreen.  Tein jokunen vuosi parhaat kollaasini sillä viikolla, kun Jussi oli poikien matkalla Lapissa.  Mitä nyt teen, se jää nähtäväksi.  Vaikka minulla on maalaushuone käytössäni, se ei näin kesällä houkuttele.  Kellarissa on nimittäin viileää eikä siellä näe päivänvaloa.

 

to 24.5.2018

Olemme ottaneet ilon tästä keväthuumasta.  Teimme eilen pienen metsälenkin.  Jussi pärjäsi hyvin.  Selkä ei kiukutellut.

 

IMG_9833

SINAPPISILLIÄ JA UUSIA PERUNOITA, NAM

Lounasaikaan kokkasin meille kunnon mökkiherkun: uusia (ruotsalaisia) perunoita ja silliä.  Tein perunoiden kaveriksi vanhan ajan munakastikkeen.  Kuullotin salottisipulisilppua voissa ja lisäsin siihen tilkan kermaa, ruohosipulia ja lohkottuja keitettyjä kananmunia.  Varhaiskaalisalaatti sopi seuraan.

Ruokalevon jälkeen Jussi lämmitti saunan.  Siirsimme leirin rantaan.  Tuuli oli leppeä ja karkotti mukavasti hyttyset.  Jäimme saunamökkiin yöksi.  Hopeinen kuu pilkisteli ohuiden verhojen välistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.